"server"
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2008, 15:09
"server"
Ahoj,
Mám k dispozicii jeden starší PC a chcel by som ho využívať na download, zdielanie multimedií v domácej sieti. K dispozicii mám len Ubuntu. Takže mám pár otázok:
1. Ako by som mohol vyriešiť pripájanie z ostatných PC v domácej sieti? Cez vzdialenú plochu? Alebo ako inak by sa to dalo realizovať?
2. Neskôr budem potrebovať pomoc s pár nastaveniami
Mám k dispozicii jeden starší PC a chcel by som ho využívať na download, zdielanie multimedií v domácej sieti. K dispozicii mám len Ubuntu. Takže mám pár otázok:
1. Ako by som mohol vyriešiť pripájanie z ostatných PC v domácej sieti? Cez vzdialenú plochu? Alebo ako inak by sa to dalo realizovať?
2. Neskôr budem potrebovať pomoc s pár nastaveniami
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: "server"
Osobne riesim remote desktop cez FreeNX, to je asi take najnormalnejsie riesenie. Umoznuje ti ponechat beziace aplikacie aj po odpojeni, co je prave to co asi potrebujes.
-
- Používateľ
Len neviem ako to nakonfigurovat 7 vs. ubuntu 9.10
//
Tak uz som to na ubuntu nainstaloval, ale neviem ako nakonfigurovat klienta na 7micke
Nastavujem porty na ubuntu z 22 na 8888 a neviem najst poslednu cestu user/nx/etc/server.cfg
V zlozke nic nieje
//
Tak uz som to na ubuntu nainstaloval, ale neviem ako nakonfigurovat klienta na 7micke
Nastavujem porty na ubuntu z 22 na 8888 a neviem najst poslednu cestu user/nx/etc/server.cfg
V zlozke nic nieje
-
- Používateľ
Robil som to podľa tohto:
No nemôžem nájsť posledný súbor kde treba prepísať porty, konkrétne:
file /usr/NX/etc/server.cfg
Tá zložka je proste prázdna
Kód: Vybrať všetko
https://help.ubuntu.com/community/FreeNX
No nemôžem nájsť posledný súbor kde treba prepísať porty, konkrétne:
file /usr/NX/etc/server.cfg
Tá zložka je proste prázdna
-
- Moderátor
1) klienta na 7-cke ? Ved tam napises normalne SSH prihlasovacie meno a heslo na server, pod tlacitkom configure musis mat v polozke Host spravnu IP adresu alebo hostname, a este na zalozke Advanced zaskrtni Disable DirectDraw for screen rendering (ak to neurobis, tak sa ti bude vypinat Aero).
2) umiestnenie server.cfg - Linux ma taky super prikaz, ktory sa vola locate. Napis do konzoly :
Toto ti vypise zoznam suborov z disku s menom server.cfg
2) umiestnenie server.cfg - Linux ma taky super prikaz, ktory sa vola locate. Napis do konzoly :
locate server.cfg
-
- Používateľ
Viem, len problem je v tom, ze ziadny subor nenaslo. A nie je mi jasne, ake meno heslo mam do klienta zadavat (meno heslo k samotnemu uzivatelskemu uctu na linuxe?) a takisto neviem co dat do session
//
Ospravedlnujem sa za prihluple otazky ale nemam s tym ziadne skusenosti
//
Ospravedlnujem sa za prihluple otazky ale nemam s tym ziadne skusenosti
-
- Moderátor
Ano, jasne ze do klienta zadavas normalne Linuxove meno/heslo, rovnako ako keby si isiel na server cez SSH klienta.
Inac som sa pozeral na moj server, ja mam inu distribuciu a teda NX mam v /opt/NX, ale podla mna mas upravovat v tvojom pripade subor /usr/NX/etc/node.conf. Polozku SSHD_PORT=22 som totiz nasiel prave v tomto subore. Ten subor server.cfg zatial odignoruj.
Inac som sa pozeral na moj server, ja mam inu distribuciu a teda NX mam v /opt/NX, ale podla mna mas upravovat v tvojom pripade subor /usr/NX/etc/node.conf. Polozku SSHD_PORT=22 som totiz nasiel prave v tomto subore. Ten subor server.cfg zatial odignoruj.
-
- Používateľ
SSHD_PORT=22 som zmenil na 8888 .
Na svojom routri mám zatial automaticke DHCP - planujem to prehodit no zatial som si jednoducho pozrel aktualne pridelene IPcky (kym testujem). Myslim, ze by to nemalo vadit alebo sa mylim?
Stále to nejde, v kolonke session by malo byt co? Lebo o tom nemam namensiu predstavu. A ostatok si myslim, ze mam nastaveny dobre. Ohladom portov. V routri by nemohol byt problem?
Na svojom routri mám zatial automaticke DHCP - planujem to prehodit no zatial som si jednoducho pozrel aktualne pridelene IPcky (kym testujem). Myslim, ze by to nemalo vadit alebo sa mylim?
Stále to nejde, v kolonke session by malo byt co? Lebo o tom nemam namensiu predstavu. A ostatok si myslim, ze mam nastaveny dobre. Ohladom portov. V routri by nemohol byt problem?
-
- Moderátor
Takze mas v tomto okne nieco v polozke session alebo nie ?
Ak nie, tak Start>NX Client For Windows>NX Connection Wizard, tam das do polozky Session nazov pripojenia (to je iba nazov, pomenovanie, nic viac), do polozky Host IP adresu alebo hostname servra, na ktorom bezi NX Server, a samozrejme do polozky Port cislo portu, na ktorom bezi SSH. Tiez si vyberies rychlost spojenia na ten server. Zvysok si nakonfigurujes podla tvojich potrieb.
Nasledne znova spustit to pripojovacie okno, vyberes spravnu session, este stlacis Configure, prepnes sa na zalozku Advanced, zaskrtnes polozku Disable DirectDraw, stlacis Save a OK.
Potom sa uz iba prihlasis so spravnym menom a heslom a malo by ti nabehnut graficke rozhranie (KDE/Gnome podla toho co si si vybral).
Ak nie, tak Start>NX Client For Windows>NX Connection Wizard, tam das do polozky Session nazov pripojenia (to je iba nazov, pomenovanie, nic viac), do polozky Host IP adresu alebo hostname servra, na ktorom bezi NX Server, a samozrejme do polozky Port cislo portu, na ktorom bezi SSH. Tiez si vyberies rychlost spojenia na ten server. Zvysok si nakonfigurujes podla tvojich potrieb.
Nasledne znova spustit to pripojovacie okno, vyberes spravnu session, este stlacis Configure, prepnes sa na zalozku Advanced, zaskrtnes polozku Disable DirectDraw, stlacis Save a OK.
Potom sa uz iba prihlasis so spravnym menom a heslom a malo by ti nabehnut graficke rozhranie (KDE/Gnome podla toho co si si vybral).
-
- Používateľ
Error . Chyba bude pravdepodobne v PC s linuxom, len uz netusim kde:/
-
- Moderátor
A co je v logu ked si sa pokusil prihlasit ?
-
- Používateľ
NX> 203 NXSSH running with pid: 1184
NX> 285 Enabling check on switch command
NX> 285 Enabling skip of SSH config files
NX> 285 Setting the preferred NX options
NX> 200 Connected to address: 192.168.1.5 on port: 8888
Read from socket failed: Connection reset by peer
NX> 285 Enabling check on switch command
NX> 285 Enabling skip of SSH config files
NX> 285 Setting the preferred NX options
NX> 200 Connected to address: 192.168.1.5 on port: 8888
Read from socket failed: Connection reset by peer
-
- Moderátor
To znamena, ze na 192.168.1.5 nenacuva nic na porte 8888. Takze sa prihlas na server, spusti nasledovny prikaz :
Vysledkom mozu byt 3 rozne stavy :
1) ze ti nebezi sshd server, prikaz v tomto pripade nevypise nic.
2) ze ti bezi ssh na porte 22, v tom pripade vypise (to cislo pred /sshd je PID procesu, to budes mat ine):
3) ze ti bezi ssh na porte 8888 :
Predpokladam, ze vysledkom bude moznost 1 alebo 2. Ak server nebezi, tak ho spusti /etc/init.d/sshd start a nastav mu automaticke spustanie (neviem ako je to v Ubuntu), ak ti bezi na porte 22 tak ho restartni, aby nacital tebou upravenu konfiguraciu.
sudo netstat -tulpan | grep sshd | grep LISTEN
1) ze ti nebezi sshd server, prikaz v tomto pripade nevypise nic.
2) ze ti bezi ssh na porte 22, v tom pripade vypise (to cislo pred /sshd je PID procesu, to budes mat ine):
tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN 1673/sshd
tcp 0 0 0.0.0.0:8888 0.0.0.0:* LISTEN 1673/sshd
-
- Používateľ
tcp 0 0 0.0.0.0:8888 0.0.0.0:* LISTEN 3620/sshd
tcp6 0 0 :::8888 :::* LISTEN 3620/sshd
vypisalo mi toto
-
- Moderátor
Nemas na tom linuxovom servri firewall, ktory blokuje port 8888 ?