Servis zdrojov Seasonic
Servis zdrojov Seasonic
Caute,
mám problém so zdorjom Seasonic S12II 500W, vydáva hrozné zvuky (bzucanie, cvrlikanie, pískanie). Bohuzial je 2 mesiace po záruke. Neviete ci náhodou niekto nerobí servis týchto zdrojov na slovensku?
Igor
mám problém so zdorjom Seasonic S12II 500W, vydáva hrozné zvuky (bzucanie, cvrlikanie, pískanie). Bohuzial je 2 mesiace po záruke. Neviete ci náhodou niekto nerobí servis týchto zdrojov na slovensku?
Igor
Re: Servis zdrojov Seasonic
Servis Seasonic na Slovensku nie je, pozáručný servis tiež nie. Začalo to robiť z ničoho nič, alebo po výmene komponentu?
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Vymenil som MB P35 az P55 obe Gigabyte. Stará MB mala napájanie okrem 24pinu este 1x 4pin a 1x molex, vtedy bol zdroj úplne tichý. Nová MB má okrem 24pinu este 1x 8pin. 8pin napájanie zo zdroja je teda teraz po 2 rokoch prvý krát zapojené - je mi jasné ze to bude tým. Asi by sa to prejavilo dávno keby bolo toto napájanie pouzité.
Este ho skúsim otvorit a oprásit - to asi nepomoze a poskúsam nejaké redukcie z molexov na 8pin, mozno robí problém iba tá vetva s 8pin. Ked to nepomoze tak dovi-dopo . Také bubáky stál a toto mi spraví
Este ho skúsim otvorit a oprásit - to asi nepomoze a poskúsam nejaké redukcie z molexov na 8pin, mozno robí problém iba tá vetva s 8pin. Ked to nepomoze tak dovi-dopo . Také bubáky stál a toto mi spraví
mohol by si zaliat cievky v zdroji..
Hm, tak ma napadá, nemali by potom cievky problém s chladením?
Asi zalejem ... ale seba nejakým kvalitným alkoholom
Asi zalejem ... ale seba nejakým kvalitným alkoholom
Mám takú otázku k redukciám: mozem napojit dosku do 8pin dvomi 4pin konektormi?
Cize napojím 4pin priamo zo zdroja a dalsí 4pin cez redukciu molex-4pin.
Cize napojím 4pin priamo zo zdroja a dalsí 4pin cez redukciu molex-4pin.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Naco to vobec riesis ? Ak ti vadi ze ti pri 8-pin piska a pri 4-pin nie, tak zapoj iba 4-pin. 8-pin nie je povinna vec.
Riesim to preto, lebo som vobec netusil o takej moznosti , resp. ked si este raz cítam co si napísal, tak neviem ci sme sa uplne pochopili.
Doska má 8 pin konektor, zdroj má 8 aj 4 pin napájací konetor. 4 pin bol zapojený na starej doske a vtedy bolo vsetko OK.
Doska má 8 pin konektor, zdroj má 8 aj 4 pin napájací konetor. 4 pin bol zapojený na starej doske a vtedy bolo vsetko OK.
-
- Moderátor
Staci zapojit 4-pin do 8-pin konektora, bezne mas na doske druhu stvoricu na 8-pin konektore zakryte :
Hej, na starej MB bola polka zaslepená, na novej je to odokryté. Potom mi to nedáva zmysel - naco tam cpú 8pin konektor, ked to nie je treba.
-
- Moderátor
Lepsie napajanie CPU, ktore ale nie kazdy potrebuje.
pozri sa do navodu od dosky, myslim ze to tam bude napisane ze 8 pin je optional
Máte pravdu, doslovne je tam napísné:
The power connectors are compatible with power supplies with 2x2 12V and 2x10 power connectors. When using a power supply providing a 2x4 12V and a 2x12 power connector, remove the protective covers from the 12V power connector and the main power connector on the motherboard. Do not insert the power supply cables into pins under the protective covers when using a power supply providing a 2x2 12V and a 2x10 power connector.
Ak tomu dobre rozumiem, tak tam je napísané, nevyberaj stupel, pokial tam budes rvat iba 4pin konektor. Jedinou záhadou mi je, ze ziadny stupel tam nie je ani nebol
Nastastie v manuále je rozpis pinov v tom konektore a ktoré sú pre 4 resp. 8 pin napájanie.
Mozno to síce vyriesi moj problém, ale nie to, ze seasonic ma ..... no, mierne povedané sklamal.
No name zdroj v starom PC funguje uz 7 rokov bez vrznutia.
The power connectors are compatible with power supplies with 2x2 12V and 2x10 power connectors. When using a power supply providing a 2x4 12V and a 2x12 power connector, remove the protective covers from the 12V power connector and the main power connector on the motherboard. Do not insert the power supply cables into pins under the protective covers when using a power supply providing a 2x2 12V and a 2x10 power connector.
Ak tomu dobre rozumiem, tak tam je napísané, nevyberaj stupel, pokial tam budes rvat iba 4pin konektor. Jedinou záhadou mi je, ze ziadny stupel tam nie je ani nebol
Nastastie v manuále je rozpis pinov v tom konektore a ktoré sú pre 4 resp. 8 pin napájanie.
Mozno to síce vyriesi moj problém, ale nie to, ze seasonic ma ..... no, mierne povedané sklamal.
No name zdroj v starom PC funguje uz 7 rokov bez vrznutia.
No, vycistenie nespravilo vobec nic a prekáblovanie pomohlo ciastocne, ale nie úplne.
Este co to pokombinujem, ale moc si od toho neslubujem. Zistil som, ze jeden zvuk, ktorý som pripisoval lozisku ventilátora na zdroji, ide priamo zo zdroja a nesposobuje ho ventilátor. Proste fakt super
Este co to pokombinujem, ale moc si od toho neslubujem. Zistil som, ze jeden zvuk, ktorý som pripisoval lozisku ventilátora na zdroji, ide priamo zo zdroja a nesposobuje ho ventilátor. Proste fakt super