msi k7n2 delta l
amd batron 2.6+ (september 2003)
ddr400 kingston 512mb
gf2 mx400 64mb
s defaultnymi hodnotami slape normalne v pohode. (166x11.5=1909) ale ked iba v biose zmenim nasobic hoci aj na 11.0 (podtaktovanie!) tak uz ani nenaPOSTujem. (nepomozu ani jumpre) jedine riesenie je nasadit starsi athlon 1.2, upravit nastavenia v biose a naspat nasadit povodny barton
po zmene nasobica na msi k7n2 delta l nenaPOSTujem
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40
-
- Používateľ
nie vymena cpu ale odpojenie power kabla dosky
no, dnes som zistil, ze staci odpojit a pripojit powerkabel dosky (ten siroky, nie pre cpu)
potom aj napostujem, ale v biose mi ukazuje povodnu frekvenciu. napr.:
1.) zmenim nasobic z 11.5 na 11 alebo som skusal aj 13 aj 7
2.) comp po resete zatuhne, ani do POST-u nepride
3.) vypnem, vytiahnem a zastrcim powerkabel do dosky
4.) zapnem, napostujem a vojdem do biosu a tam je povodna frekvencia, akoby som nasobic ani nemenil. lenze ked znovu restartujem bez zmeny parametrov, opakuje sa bod 2.)
ked menim fsb, a nasobic nechavam na povodnej hodnote 11.5 tak vsetko funguje.
moj barton je sepember 2003, cize >week 39, takze by mal byt zamknuty, ale doteraz som myslel ze zamknutie sa tyka len vyssich nasobicov (od 12 alebo tak nejak)
bol by ochotny niekto s obycajnym bartonom a doskou k7n2 delta L znizit nasobic, ze co to urobi? (ked comp nenapostuje, staci vytiahnut ten kabel a pri prvom restarte zmenit nasobic na povodnu hodnotu)
potom aj napostujem, ale v biose mi ukazuje povodnu frekvenciu. napr.:
1.) zmenim nasobic z 11.5 na 11 alebo som skusal aj 13 aj 7
2.) comp po resete zatuhne, ani do POST-u nepride
3.) vypnem, vytiahnem a zastrcim powerkabel do dosky
4.) zapnem, napostujem a vojdem do biosu a tam je povodna frekvencia, akoby som nasobic ani nemenil. lenze ked znovu restartujem bez zmeny parametrov, opakuje sa bod 2.)
ked menim fsb, a nasobic nechavam na povodnej hodnote 11.5 tak vsetko funguje.
moj barton je sepember 2003, cize >week 39, takze by mal byt zamknuty, ale doteraz som myslel ze zamknutie sa tyka len vyssich nasobicov (od 12 alebo tak nejak)
bol by ochotny niekto s obycajnym bartonom a doskou k7n2 delta L znizit nasobic, ze co to urobi? (ked comp nenapostuje, staci vytiahnut ten kabel a pri prvom restarte zmenit nasobic na povodnu hodnotu)
Podla to ho co pises mas ten CPU zamknuty . Je jedno ci ides s nasobicom hore alebo dole - nezmenis ho. Doska ti nenabehne preto ,lebo nedokaze tomu LOCK CPU prikazat aby nasobic zmenil.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
-
- Používateľ