Záhadny Hardware IBM T43
Záhadny Hardware IBM T43
Zdravím všetkých. Mám delikátny problém s T43. Nejde mi zvuková karta a LAN. Nie je to tým že by som nemal ovládača ale nemám hardware na ktorý to nainštalovať. Skúsil som Bios ale tam nie je nič o zapnutí a vypnutí LAN alebo audio. Najväčšia sranda je to že pípnu mi reproduktory keď nabieha bios alebo keď nastavím pípanie v prípade stlačenia tlačidiel volume tak to vydá pípnutie. Hľadal som hardware v správcovi hardware v XP a nie je tam žiadna zvuková karta ani LAN. Keď pripojím sieťový kábel k LAN tak zasvieti na zeleno a sem tam blikne oranžovo dioda ale to je tak všetko. Stretol sa niekto s týmto problémom. JA si už neviem rady. Neviem či odišiel hardware a ak ano tak prečo pípne reproduktor. Ďakujem všetkým za postrehy.
Re: Záhadny Hardware IBM T43
Celkom urcite nemas nainstalovane spravne ovladace
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
Ovládače mám ale nemám hardware na čo to nainštalovať. V biose mi ani neukáže MAC adresu internej LAN. To je práve to divné. Pracujem s PC a notebookmi 8 rokov. Profesionálne to predávam ale s týmto si neviem rady. Len som potreboval vedieť či sa niekto s týmto problémom nestretol. A chcel by som vás poprosiť ak niekto vie link na elektronickú schému tohoto notebooku. Servisný manuál mám ale schému zapojenia matičnej dosky nemôžem nikde zohnať. Googlím už 2 dni ale nič som nenašiel na T43. Volal som do servisu Lenovo a tam mi povedali že to môže byť poškodený okruch napájania. Za opravu chcú 200-300€ čo mi príde ako pekná kravina. Tak ak sa niekto nájde budem mu vďačný za pomoc.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
skus do toho hodit nejake live distro linuxu, ak ti to nepojde ani tam, mas to mrtve, ak pojde, zle nainstalovani win
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Vyskusaj,dajaky live win/ linux. ked nepojde tak usb/pcmcia zvukovka a ides. alebo mozes vykusat vypiect maticnu dosku.
Pc: Ryzen 5 7600 + Noctua U12A, Gigabyte B650M GAMING X AX, Kingston FURY 32 GB KIT DDR5 6 000 MHz CL32 Renegade, Nvidia RTX 4080 Super FE, SSD Samsung 960 EVO 1TB, Inter-Tech IM-1 Pocket + Asus LOKI 1000W + Gigabyte M28U, Win 11, CZC Trickstster, Keychron Q1Pro, FiiO E07K Andes + BOSE QC35 / Shure SRH 840 / Philips Fidelio X2HR / Sennheiser IE 80 + Qnap 251 - 8G