vnik do ineho PC
vnik do ineho PC
je to mozne,lahke vniknut pri pouzivani internetu do ineho pc? Ako sa da zistit vnik a ako tomu zabranit.
Re: vnik do ineho PC
To sa nazýva hackerstvo čo sa tu nerieši.
Chrániť sa proti tomu môžeš firewallom a skrytou IP.
Chrániť sa proti tomu môžeš firewallom a skrytou IP.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Skrytou IP ... Kde si chces skryt IP ? Tu mas v kazdej jednej hlavicke kazdeho paketu.
K otazke mareka - odpoved nie je jednoducha, nakolko existuje viacej vektorov utoku :
K otazke mareka - odpoved nie je jednoducha, nakolko existuje viacej vektorov utoku :
- Pokus o priame vniknutie, teda utoky na nezabezpecene sluzby, pripadne o sluzby so znamymi chybami. Voci tomuto je najlepsie riesenie HW firewall, pripadne router - kedze router robi NAT a to v podstate skryje vsetky verejne pristupne sluzby tvojho PC spred internetu - pocitace v rovnakej sieti ta ale stale budu moct napadnut.
- Virusy, trojske kone, ina skodliva haved - voci tomuto je najlepsia ochrana zodpovedne sa spravat a mat antivirus/antispyware.
je to jednoduchu mi vniknut do buku?pouzivam mikrovlnku a napajam len cez kabel.ziadny router.a aka ochrana,sw je naj na zabranenie vniku.a da sa to zistit,ci mi vnikol,pokusal sa?
Ak máš firewall tak ten ti to vypíše.
To snake: Centrum sietí - zisťovanie siete - vypnúť zisťovanie siete
To snake: Centrum sietí - zisťovanie siete - vypnúť zisťovanie siete
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Kde tu vidis Snakea ? A co sa tyka toho co si napisal - mal by si si zistit o com vlastne hovoris :
http://windows.microsoft.com/sk-SK/wind ... -discovery" onclick="window.open(this.href);return false;
Vypnutim UPNP neriesis takmer nic, pan bezpecnostny expert...
http://windows.microsoft.com/sk-SK/wind ... -discovery" onclick="window.open(this.href);return false;
Vypnutim UPNP neriesis takmer nic, pan bezpecnostny expert...
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- a mas podozrenie ze sa ti niekto dostal do PC?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
jedna osobka mi nieco naznacila,... A na otazku ako vie,povedala ze v pc ostava vela veci. A nikdy v mojom buku nebola. Tak neviem ci nahoda,ci..?
ci standardna paranoia ... a robi si z teba srandu
lava, prava, lava, prava ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
alebo je z CIA
mimochodom, zaklad je, mat dobre helsa kde sa len da. firewall tu tiez spravne radili. a ja by som dodal, ze este je dobre nepouzivat pochybne aplikacie \ako napriklad ICQ 6...\
mimochodom, zaklad je, mat dobre helsa kde sa len da. firewall tu tiez spravne radili. a ja by som dodal, ze este je dobre nepouzivat pochybne aplikacie \ako napriklad ICQ 6...\
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
A čo je veľmi dobrý bezpečnostný krok je firewall v routry.