Fajn kompakt do 150€

Všetko o digitálnych fotoaparátoch, fotkách, problémoch s nimi ...
Používateľov profilový obrázok
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42

Fajn kompakt do 150€

Príspevok od používateľa XZKX »

Zdravím,
po dlhom čase som sa rozhodol, že si za vlastné zakúpim dajaký lepší kompakt. Doteraz som fotil len mob. telefonmi (na požiadanie postnem pár fotiek :) ) a veľmi ma to baví :) Rád by som postúpil o level vyššie - na kompakty.
Požiadavky ... nemám ... neviem ... možno tak širokouhlý objektív, HD video (to len tak taký bonus :) ), akumulátor (!!!NIE!!! na baterky !) atď. atď. A samozrejme cena do 150€.
Zatiaľ som si našiel Samsung WB500, ktorý som si zatiaľ veľmi obľúbil, ale za 157€ je len na Pixmanii, inde okolo 200€.
Rád by som vás poprosil o nejaké rady, modely atď. :)

Diky :)
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Re: Fajn kompakt do 150€

Tak, keby to bolo na baterky, tak by to až tak ani nevadilo :)
Zatiaľ Fujifilm FinePix S1500, alebo dačo podobného s podobne veľkou optikou do 180€.
pEpinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Máj, 2008, 09:31

Príspevok od používateľa pEpinko »

Toto si mal dat asi skor do nakupnej poradne. Ja ti skusim poradit este http://www.alza.sk/canon-powershot-sx120-is-d135246.htm" onclick="window.open(this.href);return false; . Ten je ale na baterky.
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Ten som si už prezeral, ako vidím, tak iné ako Fuji S1500, Canon SX120 a Nikon L100 asi nbeudú :)
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Práve som narazil na Kodak Easyshare Z950, fotky krásne (podobne ako WB500), macro trošku slabšie (6cm.+), priaznivá cena (na alze 163€ s DPH). Nejaké rady, tipy, poznatky ? :? :(

PS: prípadný presun do "Nákupná poradňa", možno tam sa dočkám viacej odpovedí :)
pEpinko
Používateľ
Používateľ

Medzi tym kodakom a samsumgom je jeden podstatny rozdiel. Objektiv Kodaku zacina na 35mm a Samsungu na 24mm. Co je dost rozdiel. Cize musis zvazit aj tento fakt. Imho je univerzalnejsie 24mm, ale mozno tebe bude viac vyhovovat 35mm.

A samozrejme to treba presunut do Nakupnej poradne :).
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

No, a teraz mi to vysvetli, čo to znamená v praxi :)
Asi pojdem do toho Kodaku, lebo cenový rozdiel takmer 50€ je v čase kúpy domu nezanedbateľná čiastka.
pEpinko
Používateľ
Používateľ

Tu si to pekne mozes pozret http://www.tamron.com/lenses/learning_c ... arison.php" onclick="window.open(this.href);return false; dole prepni z Digital na 35mm Film a posuvatkom menis ohnisko. Samsung ma 24mm a Kodak az 35mm.
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Tak to je dosť ... kruté, no. V podobnej cenovej katégorii (do 180€) je snáď už len Fuji S1500 a Canon SX120 (ten je o pár € drahší). Tak neviem ... Fuji S1500 sa mi páči, ale kvalita fotiek sa mi dajak nepozdáva :(
Matusak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Matusak »

ak mozem vstupit do temy, tak by som ti Fuji neodporucal v ziadnom pripade :) kvalita fotiek otrasna, mal som moznost vidiet a vyskusat si 2 Fujifilm fotaky a tie vysledy boli otrasne... (ale nepoviem ti ktore to boli, lebo ma to ani nezaujimalo)

ak by som ti mal odporucit tak byt na tvojom mieste vyberam medzi Sony (mal som kompakt, fotil super, kvalita super oproti Samsung alebo Panasonic) alebo Canon (mal som zkrladovku ale to je irelevantne)

popripade si najdi tie fotaciky co si si vybral a pozri si ich sample trebars aj na tomto webe http://www.dpreview.com/
niektore fotaky maju testnute a niektore nie...

:)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Takže, do cca. 180€:

1. Kodak Z950 - + dobrá cena, kvalitné fotky, 12MPix, na akumulátor, nahrávanie HD videa - min. ohnisková vzdialenosť 35mm, plastový vzhľad

2. Fujifilm S1500 - + výborná cena, výborný zoom, dobré macro - mizerné fotky, na batérie

3. Canon SX120 - + dobrý zoom - vypadá ako plastová hračka, na baterky, min. ohnisková vzdialenosť 36mm

4. Nikon L100 - + dobrý objektív, min. ohnisková vzdialenosť 28mm., kvalitné fotky - na batérie, údajná nepodpora nabíjacích batérií, vyššia cena

5. Samsung WB500 - + kvalitný objektív, min. ohnisková vzdialenosť 24mm., kvalitné fotky - vyššia cena (v tomto jedinom obchode je pod 200€, inde 220-240€)

200€+

1. Olympus SP-600 - + 15x optický zoom, min. ohnisková vzdialenosť 28mm., nahrávanie HD videa - vyššia cena, na batérie

2. Sony DSC H20 - + nahrávanie HD videa, kvalitný objektív, dobrá cena, na akumulátor - min. ohnisková vzdialenosť 38mm.,
pEpinko
Používateľ
Používateľ

Z tych co si uviedol by som ich zoradil priblizne takto:

1. Samsung WB500
2. Canon SX120, Nikon L100
3. Kodak, Olympus, Sony
4. Fujifilm

Ja si myslim ze kvalita snimok v tejto triede je velmi porovnatelna, cize by si sa mal rozhodnot na zaklade toho aky rozsah ohnisk potrebujes, ci a ake video, typ bateriek...
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Typ bateriek je mi v podstate jedno, len ja som nikdy nemal rád veci na batérie (BT myšky atď. :D ), min. ohnisková vzdialenosť je pre mňa dosť dôležitá vec, keďže foťák chcem na fotenie """umeleckých""" fotiek :D taktiež kvalitné macro by potešilo :)
pEpinko
Používateľ
Používateľ

Vynikajuce macro ma Nikon L100 http://www.digimanie.cz/art_doc-4EC7B86 ... 688D2.html" onclick="window.open(this.href);return false; , ale dost sumi a neda sa tam manualne nastavit skoro nic, tusim ani ISO. Co je dost zle. Ostatne by mali mat take priemerne Macro, cize kvetinky este OK, chrobaky uz ani nie :).
XZKX
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Tak, zatiaľ to vidím na ten Kodak. Ak budú peniaze Samsung alebo Canon.
S1500 má tiež výborné macro, ale na čo mi to bude, ak robí hrozné snímky :)
Takže Nikon vypadáva. Tam sa nedá nastaviť skoro nič :bye:

Návrat na "Digitálna Fotografia"