Zakladna charakteristika: 800x480 displej, 800MHz ARM Samsung processor, 128MB RAM, miniUSB, wifi b/g, pamat samizda 512MB, moznost vlozit SD kartu(aj HC), v pohode sa vojde do vacku od kosele, o par cm vacsi ako moj telefon sonyericsson m600 a len o malo tazsi. Defaultne tu je nainstalovany linux(upravene ubuntu). Neni problem tu doinstalovat WinCE(neskusal som), Android(ide uplne v pohode) a MER(komunitou upravene maemo, tiez ide uplne v pohode). Od zakladu su tu nainstalovane programy: fbreader(super na citanie knih), evince(otvaranie pdf, velmi dobre do vlaku alebo autobusu, ked sa clovek nudi), smplayer(prehravanie videi, prehral som 90% filmov bez konvertovania, je aj verzi v5, ktora prehrava aj HD videa), midori(webovy prehliadac), pidgin(icq, jabber a ine protokoly), transmission(bittorent client), claws mail(emaily), sonata(audio prehravac, podpora last.fm), abiword(odroda wordu, idu tu otvorit takmer vsetky formaty, a podobne takmer do vsetkeho je mozne ukladat), gnumeric(odroda excelu), osmo(neskusal som), stardict(slovnik, moznost nahadzat rozne slovniky, aj vykladove....na internete je toho vela a samozrejme vsetko zadarmo).
Dokupil som si redukciu z miniusb na normalne usb(ide tu pripojit vsetko mozne, usb disky...), kupil som si taktiez redukciu z usb na ethernet(bezproblemovo tu ide internet po kabli), dokopy ma to stalo nieco okolo 5eur(usb redukcia, usb/ethernet adapter). Taktiez to ma aj bluetooth. Moznosti vyuzitia su velmi siroke, planujem tam ked bude viac casu rozbehat cez usb modem o2 internet. Ja to najviac vyuzivam ako ebook reader, pozeranie filmov.
Tu davam nejake foto:

EDIT: na ziadost r.b.class doplnam: OSTATNE INFO DOHLADAJTNE NA: http://WWW.GOOGLE.SK" onclick="window.open(this.href);return false; (pre tych blbsich: mozete pouzit aj ine vyhladavace)