Nefunguje mi PWM
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Sep, 2009, 18:36
Nefunguje mi PWM
Dnes som si zaobstaral chladic na CPU znacky AC . CHladic ma PWM regulaciu no ide stale na 2000RPM co je 100% hladal osm aj v biose no neuspesne . chladic ma stvorpinovy konektor aj na doske mam stvorpin kde moze byt chyba ? dakujem
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: Nefunguje mi PWM
V biose alebo v urvatom kabliku (o com na 99% pochybujem) Aky to je chladic?Ing.zoidberg napísal:kde moze byt chyba ?
Najdi to v biose, pozri manual, zisti ako to reguluje.
Pozrem tvoj manual ak je to doska z podpisu.
//M2N4-SLI : pozri stranu 4-35 a 4-36 v manuali. (+ 2-29 ak chces tam pisu o konektoroch fanov.)
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Tiqsh7TlDIG7JbO3" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
samozrejme to treba aj nastaviť v biose, tuším sú tam hodnoty ako quiet , normal a turbo a ešte sa to dá podľa teploty
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
presne , nasiel som len to quiet , normal nic ine
-
- Nový používateľ
zmenil som v tom biose hodnotu na optimal dalsia moznost bola silent .. vyzera to ze to uz slape .. islo to na 300rpm a ked som pustil test stability v evereste stuplo na 1500RPM a kolisalo to , necakal som ze to pomoze no vdaka
Ja som mal presne ten isty problem. Novy komp a chladic CPU sa isiel urvat - Scythe Katana 3000. Je to v BIOS-e: v Power menu - HW Monitor configuration - Smart Q-Fan Function bol vypnuty /Disabled/.
amat victoria curam
Treba si obcas naisntalvoat aj utility dodavane k doske,nielen ovladace a nemali by ste take problemi.Napr asus ma vybornu utilitu ALL SUITE kde su zobrazene vsetky teploty aj rychlosti fanov+nastavenia ako typ fanu na cpu (DC a PWM) a tiez moznosti ako silent,optimal a performance.Ide regulvoat fan na cpu a takisto aj chas 1 a 2 takymto sposobom.Priamo tam mozte po zmene modu vidiet o kolko klesli/stupli otacky.