Má niekto problém so spomaleným fejsbúkom ?
Mne ide všetko normálne, ale keď si začnem s niekým písať (nebodaj s viacerými naraz), tak mi prepínanie chat-okien trvá aj pol minúty a procesor mi vyťaží na cca 80%.
ICQ mi nechce vôbec pripojiť keď som pripojený cez orange 3G. Išlo mi to chvíľu v empathy (čo je asi najhorší IM klient ever), ale už mi to nejde vôbec. Aký je dôvod na toto ? (ak som pripojený inde, tak to ide)
Skúsil som minimálne 5 spôsobov ako rozbehať mikrofón pod KK. Všetky boli komentované - vraj funkčné, ale mne samozrejme stále mikrofón nefunguje (ani pri nahrávaní, zrejme ani v skajpe (po poslednom som skúšal iba nahravánie)).
skus prebehnut launchpad ci to neni nejaky bug.
ja som si tiez pomohol s mojim notebookom lebo mi nesiel "subwoofer" 3 basovy reprak
aku mas zvukovu kartu ? alsamixer ti detekuje ten mic alebo ako sa to tvary ?
Zdravíčko, pripravujem sa na môj prvý styk s Linuxom najviac user friendly je údajne Ubuntu, tak momentálne ťahám 9.10. Chystám sa to nainštalovať na USB, keďže môj prímárny OS je win XP. Dakde som sa dočítal, že OS na USB kľúči údajne znižuje životnosť USB kľúča - pravda ? Nejaké rady s inštaláciou Ubuntu na USB kľúč ?
Diky
Ako zistím či mi ho alsamixer detekoval ?
Keď ho zapnem v konzole, tak viem nastavovať hlasitosť pre playback a capture. Pri nastaveniach na karte "input" mám na výber mic1, mic2 a input - keď som vybral mic1 tak mi ukazovalo ako keby zachytával zvuk (dnes to už nerobí) // už mi z toho j#be.
XZKX prečo to chceš dávať na USB ? Sprav si dualboot.
aku mas vlastne zvukovu kartu ???
este je moznost pouzit ovladace OSS http://www.opensound.com/oss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tieto ovladace nemaju radi niektore programy a treba ich znovu preinstalovat alebo nahradit balickom pre OSS. napriklad taky skype musis stiahnut verziu OSS a rucne si ju nainstalovat. neni to DEB ale v konzole prekopirujes par veci a skype slape ako ma.
skus este gnome-sound-recorder a vyber zariadenie mic2 a skus nahrat nieco
mic1 je konektor pre mikrofon
mic2 je hardwareovy mikrofon
input je line-in
Tak, s unetbootin som to nainštaloval na USB kľúč, v BIOSu nastavil boot z USB, najprv to nabootovalo do dajakej unetboot menu, odkiaľ sa nedalo pohnúť nikam. Potom som podľa dajakého návodu prepísal isolinux súbory na syslinux, reboot, teraz som sa ocitol v Ubuntu Menu z kade sa mi zas nepodarilo nabootovať ...
Nakoniec som naformátoval USB kľúč a vysral sa na to toľko o Linux
nebolo jednoduchsie napalit image na CD a vyskusat liveCD ?
z klucu je to dost pomale a mozno by ta odradili oneskorenia systemu.
v dnesnej dobe stoji CD minimum centov a hadam jedno cd ta nezabije. aspon si mozes potom povedat ze mas nieco na medii legalne
Video ani hudba nejde, iba flash v browseri (youtube). Ovládanie hlasitosti zmizlo z panelu. Sys -> pref. -> sound sa spúšta, vypisuje "Waiting for sound system to respond", potom to zmizne a čau.
Dosť dlho nebol PC vypnutý. Možno sa nainštalovala nejaká aktualizácia a teraz keď som to reštartoval tak sa mi to dodrbalo, no.