MSI P55M GD45 problem
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Mar, 2010, 02:36
MSI P55M GD45 problem
Zdravim Vas
mam problem a neviem si rady - a dokonca to nejde ani oficialnej online podpore MSI.
Ide o spomenutu dosku - je to doska typu intel 1156 micro atx. Tato doska a v podstate vsetky nove msi dosky su vybavene technologiou OC genie - stlacenim tlacidla doska sama pretaktuje proc a ramku a bla bla. Na tejto konk doske sa to ovlada cez bios. Pisu k tomu ze treba mat loadnute defaults - ked sa enabluje oc genie nic ine sa v cell menu nema menit. To je tak max co sa mi podarilo z netu a podpory msi vytrieskat.
Lenze pozor! Ked ja zapnem Oc genie - zacina predstavenie ktore sa mi ale nepozdava. System zacina byt nestabilny. Napr spustim int explorer - ani nenacita stranu a vyhodi ze prestal pracovat a musi sa bud vypnut alebo najst riesenie online. Alebo to zamrzne, alebo spustim nejaky program a vyhodi mi modru obrazovku s nejakym erorom napocita do sto a restartuje sa cely komp... na tej doske mam procesor i5 750 od intelu, mam 2x 2gb 2000mhz ddr3 ramky A data, win7 original! (nerestartuje ze by bol kradnuty) dokonca som tam mal len 450w zdroj ktory som hned ako som to prvykrat skusil (oc) vymenil za novy 600w - a nic ziadna zmena. graficku mam tiez msi gt240. ja som laik o tychto veciach neviem vobec nic - no aj tak si myslim ze problem bude ze v niecom nie je dostatok asi napatia ci elektriny ci coho, to nahle mrznutie IE alebo reset pri spusteni programov - neviem mozno mam vadnu dosku - mozno si ta doska nesadla s tymi ramkami aj ked o tom vazne pochybujem. Nerad by som to reklamoval pretoze to znamena mat mesiac dosku mimo domu a to si samo nemozem dovolit - neexituju nejake comp studia ci firmy do ktorych pridem s kompom a tam mi particka manikov nastavi tento OC aby fical? za radu dik - ak sa teda najde niekto kto to docita az sem
mam problem a neviem si rady - a dokonca to nejde ani oficialnej online podpore MSI.
Ide o spomenutu dosku - je to doska typu intel 1156 micro atx. Tato doska a v podstate vsetky nove msi dosky su vybavene technologiou OC genie - stlacenim tlacidla doska sama pretaktuje proc a ramku a bla bla. Na tejto konk doske sa to ovlada cez bios. Pisu k tomu ze treba mat loadnute defaults - ked sa enabluje oc genie nic ine sa v cell menu nema menit. To je tak max co sa mi podarilo z netu a podpory msi vytrieskat.
Lenze pozor! Ked ja zapnem Oc genie - zacina predstavenie ktore sa mi ale nepozdava. System zacina byt nestabilny. Napr spustim int explorer - ani nenacita stranu a vyhodi ze prestal pracovat a musi sa bud vypnut alebo najst riesenie online. Alebo to zamrzne, alebo spustim nejaky program a vyhodi mi modru obrazovku s nejakym erorom napocita do sto a restartuje sa cely komp... na tej doske mam procesor i5 750 od intelu, mam 2x 2gb 2000mhz ddr3 ramky A data, win7 original! (nerestartuje ze by bol kradnuty) dokonca som tam mal len 450w zdroj ktory som hned ako som to prvykrat skusil (oc) vymenil za novy 600w - a nic ziadna zmena. graficku mam tiez msi gt240. ja som laik o tychto veciach neviem vobec nic - no aj tak si myslim ze problem bude ze v niecom nie je dostatok asi napatia ci elektriny ci coho, to nahle mrznutie IE alebo reset pri spusteni programov - neviem mozno mam vadnu dosku - mozno si ta doska nesadla s tymi ramkami aj ked o tom vazne pochybujem. Nerad by som to reklamoval pretoze to znamena mat mesiac dosku mimo domu a to si samo nemozem dovolit - neexituju nejake comp studia ci firmy do ktorych pridem s kompom a tam mi particka manikov nastavi tento OC aby fical? za radu dik - ak sa teda najde niekto kto to docita az sem
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Re: MSI P55M GD45 problem
Vsetky takzvane "automaticke pretaktovavace " stoja za hovno...
Na kolko ho pretaktuvava?
Pri akom napeti?
Pokial chces OC tak zabudni na OC Genie,treba to nastavit manualne,pocitaj si clanky na internete ohladom taktovanie i5 a comu nebudes rozumiet sa spytas tu...radi ti pomozeme
Na kolko ho pretaktuvava?
Pri akom napeti?
Pokial chces OC tak zabudni na OC Genie,treba to nastavit manualne,pocitaj si clanky na internete ohladom taktovanie i5 a comu nebudes rozumiet sa spytas tu...radi ti pomozeme
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Okt, 2009, 17:26
u mna OC genie funguje bez problemov,ale je pravda ze som to len vyskusal zo zvedavosti a asi po hodine vratil na povodne nastavenie.Manual od dosky spomina ze vsetko zalezi od pouzitych komponentov.V prvom rade musis vypnut Turbo Boost a vsetky setriace funkcie CPU v biose.Vsetko ostatne vratane RAM nastavit na defaultne hodnoty.Pokial pouzivas nejaky program na pretaktovanie GK/Riva Tuner,Afterburner atd./ odinstalovat,alebo vypnut.Vsetko by malo byt poriadne chladene.Ak pouzivas box chladic na CPU co bol pribaleny k procesoru,tak na stabilne pretaktovanie rovno zabudni.Na tvojom mieste sa na to vykaslem.CPU,RAM mas dobre a tej tvojej GK nepomoze ziadny OC genie.Bez urazky.
-
- Nový používateľ
neurazam sa. Pri grafickej mi totiz dosli prachy - takze viem ze stoji za h0vn0. na procaku je chladenie arctic freezer 7 rev2 - bola to nejaka akcia myslim k procaku alebo comu. Nechcem tu moc otravovat ale nemate nejaky link na taktovanie kde najdem vsetko co mam, ja o tom totiz vazne viem prd a tak aj o nicom clanky mozem povazovat za super uzasne
-
- Nový používateľ
OK - vypol som turbo boost a system sa zatial tvari stabilne - lenze teraz som si vsimol inu vec -
CPU voltage mam v cervenej farbe +0,278V, CPU VTT 1,309V neda sa s tym manipulovat ostatne je nastavene na auto.
Pri ramke je moznost nastavit auto alebo extreme memory profile 1 prip 2. Mam to nechat na auto alebo to mam hodit na jeden z tych extrem profilov?
CPU voltage mam v cervenej farbe +0,278V, CPU VTT 1,309V neda sa s tym manipulovat ostatne je nastavene na auto.
Pri ramke je moznost nastavit auto alebo extreme memory profile 1 prip 2. Mam to nechat na auto alebo to mam hodit na jeden z tych extrem profilov?
- qq6600
- Používateľ
Sprav fotku s Biosu,potom ti povieme co ako nastavit...
-
- Nový používateľ
a sranda - jak mi to fungovalo tak som sa siel mrknut do biosu na akom vykone to fici - a ked som zbadal ze je ram na 1600 nie 2000 tak som sa rozhodol ze vypnem extreme memory profile a dam tam auto - a to som nemal robit - nestabilita je spat. SHIT. Opatovne zapnutie spat uz nepomaha - je to nestabilne. Opat som loadol defaulty a skusil to nastavit ako to bolo ale nepomaha - akoby to vyzadovalo presny postup vypinania a zapinania OC nasledneho restartovania a vypnutia a zapnutia dalsich poloziek. Som total diletant v tomto
-
- Nový používateľ
http://www.alza.sk/a-data-4gb-kit-ddr3- ... 149377.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
totok zatial typ ramky - casovanie ma 9-9-9-24 ale u mna to je myslim 9-9-9-26
totok zatial typ ramky - casovanie ma 9-9-9-24 ale u mna to je myslim 9-9-9-26
-
- Nový používateľ
XMP profile nepodporuju vsetky RAM-ky. Su to moduly urcene konkretne k i5/7.Napriklad moje Kingstony pracuju defaultne na napati 1,5V 1333 a casovanie Cl 9.Ked aktivujem XMP tak sa napatie zvysi na 1,65 a casovanie sa znizi na CL7.Podla mna tu nestabilitu ti sposobuju tie RAM-ky.Mas tam az max 1,75v co je vela.
tu je celkom dobry clanok co by ta mohol trochu usmernit http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2 ... e-i5-750/1" onclick="window.open(this.href);return false;
tu je celkom dobry clanok co by ta mohol trochu usmernit http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2 ... e-i5-750/1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nový používateľ
kiwi - to je to ze na a data tw teda link co si hodil/a pisu v opise ze bezi na 2-2,15 cca. Ale uz ked das features teda tie vedlajsie okna tak uz pise 1,5-1,75 aj na alze pise tento rozsah - tak sa v tom kon vyznaj
-
- Nový používateľ
Stiahni CPU-Z ,tam sa dozvies ake napatie tier ramky maju...
-
- Nový používateľ
nieco mi to cpu-z hovori ale ani za jeho boha ma nenapadne co - kde to najdem? Stiahnem a prilepim
- qq6600
- Používateľ
http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_153_setup.exe" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nový používateľ
...jaj pardon a este dost zalezi na zdroji ze?
snad ma nezdrbete ale
http://www.alza.sk/zdroj-ocz-stealthxst ... d93999.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
aku graficku kartu by ste mi odporucili - lebo viem ze to co mam je kram ale ako som pisal dosli prachy a ani nechcem odbiehat od temy ale ta moja MSI 240gt je asi o nicom. Je jasne ze dnes to uz chce directx11 ale na druhej strane nechcem dat za kartu 400Eur
snad ma nezdrbete ale
http://www.alza.sk/zdroj-ocz-stealthxst ... d93999.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
aku graficku kartu by ste mi odporucili - lebo viem ze to co mam je kram ale ako som pisal dosli prachy a ani nechcem odbiehat od temy ale ta moja MSI 240gt je asi o nicom. Je jasne ze dnes to uz chce directx11 ale na druhej strane nechcem dat za kartu 400Eur