Zamŕzanie PC :( nervyyyy
Zamŕzanie PC :( nervyyyy
Už mám z toho naozaj nervy! Furt keď nataktujem PC a dám do win, pustím na chvílku niakú hru, napr GTA4, tak mi to hned po niakej chvílke zamrzne. Takže mám: Q9400 jadro, 5870XFX grafiku, 8gb ram, 700Watt zdroj, Win7 64bit, na grafike najnovšie ovládače 10.2. Keď dám do kompu inú grafiku tak komp je stabilný, takže viem že ho mám dobre nataktovaný, aj keď pustím všeliaké tie programi na testovanie stability. A taktujem ho iba trocha, z 2,66 @ 3Ghz. Kôli tomu si myslím že by to nemalo padať. Podľa mňa je problém v grafike, bo som už aj čosi čítal že robili niaké pásy cez obrazovku a zamŕzali. Nieje to iba značkou že mám XFX? Robia takéto niečo aj iné značky ako MSI, ASUS, Saphire atď..? Alebo že by bol problém v nedoladených ovládačoch? Asi vyskúšam dať Vistu SP2 s DX11 a uvidím čo to povie, bo možno to je aj windowsom. čo vy nato?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Zamŕzanie PC :( nervyyyy
pásy a padanie sa týkajú všetkých výrobcov
skúsil si 10.3 preview?
skúsil si 10.3 preview?
Spoiler: ukázať
veru né, kde ich nájdem? priamo na stránke ati.com som nenašiel
- dexterav
- Sponzor fóra gold
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
podľa mňa the best pre HD5870
podľa mňa the best pre HD5870
no idem vyskúšať
pockaj, to pada len v gta 4 ? nieje problem tam?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
moja grafa tiez pada ked trochu pretaktujem procesor. Nepadne procak alebo pamate, ale zamrzne nepretaktovana grafika - farebne pruhy. A robila to napr v Dragon age origins. Odtedy sa ani nepokusam taktovat CPU, tak je ticho
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
vyskušaj s inym zdrojom taktovam možno že sa mu to nepači
robieva to aj keď sa ešte len loaduje windows že to zamrzne, len teraz je akosi ticho keď som dal tie nové ovládače 10.3 prewiev. Nechcem to ale zakrýknuť ved uvidím časom
Padá to pri každej hre a nieže padá ale zamrzne celý komp. Aj napr pri AVP2, Crysis atď...valistar napísal:pockaj, to pada len v gta 4 ? nieje problem tam?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
padá to aj na default taktoch?
skúsil by som tie a poprípade skus povypínať šetriace funkcie ak už si ich nevypol
skúsil by som tie a poprípade skus povypínať šetriace funkcie ak už si ich nevypol
No pokial viem ,tak v AvP to robí pretaktovanie procesora, prečo je mi záhadou ...Ale v default taktoch cpu je všetko 110% funkčné a stabilné....
MY AMD PC : Phenom II X4 955 BE C3@3,8GHz + Tt SpinQ , Asus ATi Radeon 5870@950/1300MHz + Prolimatech MK-13 (4x Enermax T.B.Silence) + Thermalright VRM R5 ,Crucial M4 64GB , ASUS M5A97 R2.0, Kingston 4x4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition , Enermax Pro82+ 525W , Samsung T220 LCD , Thermaltake V9 , Logitech X-530 , Razer Salmosa + Goliathus Omega Control , Xbox 360 Controller USB .......
MultiMediaPlayer : ICY BOX IB-MP304S-B + HDD SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F3 1TB...
My Phone : Samsung Omnia II 8GB
MultiMediaPlayer : ICY BOX IB-MP304S-B + HDD SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F3 1TB...
Práveže grafiku netaktujem, tá je default, iba procák z 2,66 na 3ghz, bo ked dám viac tak sa mi ani win nepustí. Ale keď som dal tie nové ovládače 10.3 preview, tak to zatial frčí v poho, už dva dni bez pádu a zamŕzaniu. Možno sa to už spamatalo, ale necem to zakrýknuť
A máš cpu stále pretočený??? Mhmm takže pes bol podľa všetkého zakopaný v ovládači 10.02 ,keďže v 10.03 preview zatiaľ nemá asi nikto problém.... Ani ja
MY AMD PC : Phenom II X4 955 BE C3@3,8GHz + Tt SpinQ , Asus ATi Radeon 5870@950/1300MHz + Prolimatech MK-13 (4x Enermax T.B.Silence) + Thermalright VRM R5 ,Crucial M4 64GB , ASUS M5A97 R2.0, Kingston 4x4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition , Enermax Pro82+ 525W , Samsung T220 LCD , Thermaltake V9 , Logitech X-530 , Razer Salmosa + Goliathus Omega Control , Xbox 360 Controller USB .......
hej procák je furt pretočený, určite to bolo v tých ovládačoch. Už tretí deň v pohode