router

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51

router

Príspevok od používateľa CSman »

caute mam doma net od t-comu a vybavil som si zadarmo ruter pre domacnosti len neviem ci bude fungovat lebo momentalne mi to bezi na dynamickej ip cke a ruter potrebuje staticku alebo by stacilo keby som len na pocitace co budu na LAN sieti nastavil nejaku privatnu adresu a on by to potom rutoval na tu verejnu dynamicku co prideli dhcp server ?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: router

Príspevok od používateľa faugusztin »

Nerozumies problematike routrov :). Router staticku IP nepotrebuje, je to v podstate maly pocitac urceny specificky na to, aby riesil komunikaciu pocitacov na nich pripojenych so sietou, do ktorej je pripojeny router, pricom vsetky pocitace v ramci siete vystupuju voci zvysku sveta pod IP adresou routra. Router bude pouzivat taku IP aku mu poskytnes - ak staticku tak staticku, ak bude dostavat IP adresu cez DHCP, tak pouzije tu. Cele je to iba vec konfiguracie.
Používateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51

Príspevok od používateľa CSman »

no ja nerozumiem mozno problematike tychto rutrov lebo ja studujem CCNA a tam a s takymto vobec nezaoberame tam na rutre ktore programujeme a nastavujeme pouzivane vsetko staticke ip adresi a to su trosku ine rutre nie za dvesto eur ale take za 1000 eur...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

No jednoducho routre funguju tak, ze maju urcitym sposobom nastavenu konektivitu voci svetu a voci vnutornej sieti funguju ako DHCP server, NAT, firewall atd. Voci svetu je minimom podpora klasickej LAN s DHCP a statickou IP, potom zvykne byt podla softwaru a hardwaru podpora PPPoE a inych protokolov - to je ale uz nepodstatne.

Návrat na "Hardware všeobecne"