Samsung SyncMaster 203B a Magiosat - HDCP problem?

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
Birko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2007, 08:00

Samsung SyncMaster 203B a Magiosat - HDCP problem?

Príspevok od používateľa Birko »

Zdravim,

mam LCD monitor Samsung SyncMaster 203B a pokusam sa na neho pripojit magiobox k sluzbe magiosat od t-comu. Monitor ma D-SUB a DVI-D (dual link) konektor. Mam kabel HDMI - DVI-D, ale ked ho pripojim a zapnem magiobox, tak sice nabehne uvodna obrazovka magiosatu, aj ukazuje ze nacitava zoznam kanalov, ale obraz nejakej TV stanice sa ukaze len na 1sekundu a potom sa monitor vypne (do stavu, ako keby nebolo nic k nemu pripojene). Magiobox je pri tom zapnuty a ked mam vyvedeny zvuk cez audio cinchce do reproduktorov, tak zvuk stale ide. Skusal som aj rozne nastavenia vystupneho rozlisenia z magioboxu, ale 1080i, 720p, 576i a ani dalsie podobne rezimy nefunguju vobec... uvodna obrazovka pri zapnuti nabehni iba pre rezime "SD1" ... a nabehne len ak predtym vypnem magiobox zo zastrcky a opat zapojim (reset). Ak vypnem normalne a zapnem, tak monitor v rezime digitalu stale ziaden obraz nerozpoznava (asi si pamata predch. nastavenie).

Ide o problem HDCP ochrany? Ak ano, je mozne vobec nejako spojazdnit pozeranie magiosat na mojom monitor cez HDMI-DVI kabel? V samsung servise by nevedeli nieco spravit s tou HDCP ochranou?

Kupil som si uz aj RGB-DVI kabel (magiosat ma moznost video vystupu aj cez component), ale som si nevsimol, ze sa jedna o DVI-I konektor, ktory ma navyse 4 analogove piny, a tak mi to nejde do monitoru pripojit. Existuje aj RGB-DVI kabel s DVI-D konektorom, alebo tie analogove 4piny su nevyhnutne pri takomto "analog-digital" prepojeni?

Dakujem

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"