Ktorý Internet??
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Re: Ktorý Internet??
Tak mi povedal, že sa na pripojenie na net musím mať tieto 2 veci: myslím že nejakú sieťovú kartu alebo niečo také a router.Však ešte tam dnes (zase) zavolám a zistím viac..
Tým káblom myslíte tým optickým?
Tým káblom myslíte tým optickým?
orange tusim pouziva konvertor, taka krabicka, z nej by ti mal ist klasicky LAN kabel a ten si mozes pichnut do routera ale nemusis, mozes aj rovno do pc btw, orange k tomu nedava rovno aj router v nakom baliku? Akoze ked nie tak neva ale tusim davali k tomu dlink 524
ehm, tot je ten konvertor: zariadenia
ehm, tot je ten konvertor: zariadenia
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
k Fibernetu dostanes ten konvertor a d-link 524
ved vravim
ozaj, sietovu kartu mas predsa v pc (teda mal by si mat), tym sa netrap. Router ti teda tiez daju, takze si to mozes pekne krasne objednat
ozaj, sietovu kartu mas predsa v pc (teda mal by si mat), tym sa netrap. Router ti teda tiez daju, takze si to mozes pekne krasne objednat
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Sphyn0x
- Používateľ
Sieťovú myslím že mám..Ako to vyzerá?
A dostanem aj ten optický kábel nie?
Objednať ešte nie..To až neskôr, pretože nám musí ešte vypršať zmluva s T-com-om
A dostanem aj ten optický kábel nie?
Objednať ešte nie..To až neskôr, pretože nám musí ešte vypršať zmluva s T-com-om
- qq6600
- Používateľ
Pokial nemas 10 rokov stary pc tak sietovku mas v doske zabudovanu...
- Sphyn0x
- Používateľ
No, mám 6 ročný (bez upgrade)..ale net idem dávať do nového PC ktorý si dovtedy poskladám..
Ale som zistil, že tá optika ide od výťahových šácht kde majú káble a z tadiaľ mi to pôjde až do bytu.Tak oni mi to všetko prevŕtajú nie??Lebo cez chodbu za dverami nemám prevŕtané diery.Cez celý byt už áno... A ešte: jednému kamošovi dali optiku dlhú len 2,5 metra (viac si vybrať nemohol) a druhému koľko potreboval..Tak dúfam, že mi dajú toľko, koľko potrebujem..
Ale som zistil, že tá optika ide od výťahových šácht kde majú káble a z tadiaľ mi to pôjde až do bytu.Tak oni mi to všetko prevŕtajú nie??Lebo cez chodbu za dverami nemám prevŕtané diery.Cez celý byt už áno... A ešte: jednému kamošovi dali optiku dlhú len 2,5 metra (viac si vybrať nemohol) a druhému koľko potreboval..Tak dúfam, že mi dajú toľko, koľko potrebujem..
to mas sumafuk aky dlhy opticky kabel ti daju. Tak si nechas konvertor na chodbe a potiahnes od neho LAN kabel alebo tam rovno router zapojis, nakonfigurujes na nom cez kabel wifi siet, odpojis lan kabel a budes ficat len na wifi. Ehm ale jedna DOLEZITA vec. Ak chces viac ako 30mbit/s net tak ten router co k tomu davaju ti cez wifi pretlaci max 25mbit/s
- Sphyn0x
- Používateľ
Router mať zapojený nebudem.Od konvertora to rovno zapojím do PC.Dodatok:kamarát si krátko po zavedení netu odskúšal rýchlosť a najvyššiu dosiahol niečo cez 90mb/s a že len tak čumel.Je to vôbec možné??
A ten router (keď ho vlastne požívať nebudem) nebude lepšie predať.Alebo je lepšie ho mať pre nejaký prípad?
A ten router (keď ho vlastne požívať nebudem) nebude lepšie predať.Alebo je lepšie ho mať pre nejaký prípad?
Ja sa len tak ohlasujem, lebo uz som sa davno tak dobre nezasmail (nic v zlom...).
Orange Ti potiahne opticky kabel (taka malilinka dlha hadicka) do konvertora. Ten ma za ulohu konvertovat (zmenit) svetlo na el. signal, v nasom pripade na standard LAN s TCP. Z konvertora si mozes napojit priamo PC (prostrednictvom sietovej karty), alebo pouzijes router (d-link), ktory okrem ineho obsahuje aj wifi, vdaka ktoremu sa mozes pripojit bezdrotovo (bohuzial pomalsie).
Co si pisal, ze si poskladas PC a pritom ani nevies co je sietova karta, sorry, mam pocit, ze trocha kecas, ale je to sranda
Dufam ze som aspon trocha pomohol.
Orange Ti potiahne opticky kabel (taka malilinka dlha hadicka) do konvertora. Ten ma za ulohu konvertovat (zmenit) svetlo na el. signal, v nasom pripade na standard LAN s TCP. Z konvertora si mozes napojit priamo PC (prostrednictvom sietovej karty), alebo pouzijes router (d-link), ktory okrem ineho obsahuje aj wifi, vdaka ktoremu sa mozes pripojit bezdrotovo (bohuzial pomalsie).
Co si pisal, ze si poskladas PC a pritom ani nevies co je sietova karta, sorry, mam pocit, ze trocha kecas, ale je to sranda
Dufam ze som aspon trocha pomohol.
- qq6600
- Používateľ
Majitel toho routra bude orange,podla mna...oni tie veci iba prenajimaju
- Sphyn0x
- Používateľ
Tak do základných vecí (ohľadom skladania počítača) sa celkom vyznám...Ja som vedel ako to vyzerá, len som si nebol istý..
no ten router urcite neprenajimaju , ten router ma hodnotu cca 30€ (ked nie menej).qq6600 napísal:Majitel toho routra bude orange,podla mna...oni tie veci iba prenajimaju
- Sphyn0x
- Používateľ
A to im aj môžem povedať že router nechcem??Že nech mi len natiahnu optiku, lan dajú len ten konvertor??
vsak skus nevidim dovod preco by ti ho mali nutit ak ho nechces