Fotáčik
Fotáčik
neviem kde je chyba či ja fotiť neviem alebo foták, odfotím izbu napr. a je to rozmazaná fotka odfotim seba rozmazaná, a dalšia pekná, je to Panasonic DMC - LS2 5,0MP pordte dačo ide oslava a na nový nemám, nejako preinštalovať soft nepomože? alebo čo, no škrabace su neni,pls rady dobrí rady
Spoiler: ukázať
Re: Fotáčik
Rozmazanie moze byt sposobene viacerymi faktormi.
1. Zle zaostrenie
2. Roztrasenie
3. Neostry objektiv
4. Obrovske odsumenie
Takze 3 to asi nebude, ked vravis ze niektore fotky su ostre. Aby si elimoval 4 nastav co najnizsie ISO (ak to ten fotoaparat dokaze). Aby si vylucil 2 pouzi stativ (resp. si fotoaparat niekde poloz a pouzi samospust). No a 1 je asi najvacsi problem. Aby fotoaparat zaostril musi mat na scene dost svetla. Ale ked namacknes spust a fotoaparat hlasi zaostrene a dotlacis az potom, tak by to malo byt OK.
Preto aby si vylucil chybu fotoaparatu, chod von ked bude pekne slnecno, poriadne pevne chyt fotoaparat a nieco pofot. Tie snimky by mali byt dobre.
Este ma napadlo, skontroluj ci nemas zapnuty macro rezim.
1. Zle zaostrenie
2. Roztrasenie
3. Neostry objektiv
4. Obrovske odsumenie
Takze 3 to asi nebude, ked vravis ze niektore fotky su ostre. Aby si elimoval 4 nastav co najnizsie ISO (ak to ten fotoaparat dokaze). Aby si vylucil 2 pouzi stativ (resp. si fotoaparat niekde poloz a pouzi samospust). No a 1 je asi najvacsi problem. Aby fotoaparat zaostril musi mat na scene dost svetla. Ale ked namacknes spust a fotoaparat hlasi zaostrene a dotlacis az potom, tak by to malo byt OK.
Preto aby si vylucil chybu fotoaparatu, chod von ked bude pekne slnecno, poriadne pevne chyt fotoaparat a nieco pofot. Tie snimky by mali byt dobre.
Este ma napadlo, skontroluj ci nemas zapnuty macro rezim.
iso tu nenmám mam tu vyvaž. bielej, citlivosť, fotrmát obrazu, rozlož.snímku, kvalita, režim zaostrenia, pom. záverka, dig.zoom, barev. efekt, nas.snímku. ešte ked jemmne stlacim, raz mi zobrazí červene raz telene, fakt neviem kde je chyba
Takze ISO je vlastne citlivost, cize ju asi nastavit mozes. Pozor, cim das nizsiu citlivost, tak bude menej sumu a teda aj ostresi obraz. Ale expozicny cas bude dlhsi. Co sa moze prejavit na roztraseni obrazu rukami.
Co ja ale skor vidim ako problem, je ze sa ti tam raz zobrazi nieco cervene a raz zelene. Kedze som ale nikdy ten tvoj fotak nemal v ruke musis pozret manual co to znamena, pripadne mozno niekto iny bude vediet.
Co ja ale skor vidim ako problem, je ze sa ti tam raz zobrazi nieco cervene a raz zelene. Kedze som ale nikdy ten tvoj fotak nemal v ruke musis pozret manual co to znamena, pripadne mozno niekto iny bude vediet.
zistil som že ked je červene, tak je zlý obrazok a ked zelene tak dorbý.. diki mas to u mna, fotako ch sa nevyznam iba v pc.. dik caw
vie fotiť male pristory ale ked chcem odfitit izbu tak nič to neroby strasne rozmazané..
Tu vetu som vobec nepochopil mohol by si to napisat este raz a trochu to rozviest?
vravím že mám zapnute normálne fotenie.. ale ked odfotim niečo z blizka napr. 1 meter.. je fotka pekná ale ked cchem celu izbu 3,9m stvorec. tak fotka je zlá..neviem prečo
Ked namacknes spust, tak aj ostri? (pocut zvuk motorceka?) Lebo mohl by to byt pokazeny motor autofocusu.
áno počujem... ale izbu zaostri zle.. neviem fakt kde chyba
Cize macro mas vypnute, motor ostri a na display sa ti zobrazi, ze je zaostrene dobre (asi zelene stvorcek). Chapem to spravne? Ak ano tak vazne neviem kde je chyba. Mna napada jedine roztrasenie snimku. Mozno keby si postol nejaku ukazku toho ako je zle zaostrene...
http://rapidshare.com/files/371200904/P1040207.JPG.html" onclick="window.open(this.href);return false; soory inak to neviem http://rapidshare.com/files/371200904/P1040207.JPG.html, fotenie, blesk chodba..vysledok?
Fuha, tak ze to je az taketo zle som necakal. Vyzera to ako zaostrene uplne mimo. Vidim to na 3 moznosti:
1. Stred snimku vyzeraju byt dvere. Na nich niesu kontrastne hrany a autofocus sa nemal coho chytit. Ale ta klucka by mu mala stacit.
2. Pri ostreni bolo v miestnosti malo svetla. S bleskom je ho tam dost. Preto som Ti aj radil odfotit skusobnu fotku vonku ked svieti slnko.
3. Mas tam nejakym sposobom pokazeny autofocus, s tym ze je stale zaostrene iba na jednu vzdialenost. Ak bolo dost svetla, tak toto je uz jedine co ma napada.
1. Stred snimku vyzeraju byt dvere. Na nich niesu kontrastne hrany a autofocus sa nemal coho chytit. Ale ta klucka by mu mala stacit.
2. Pri ostreni bolo v miestnosti malo svetla. S bleskom je ho tam dost. Preto som Ti aj radil odfotit skusobnu fotku vonku ked svieti slnko.
3. Mas tam nejakym sposobom pokazeny autofocus, s tym ze je stale zaostrene iba na jednu vzdialenost. Ak bolo dost svetla, tak toto je uz jedine co ma napada.
http://rapidshare.com/files/371460962/P1040216.JPG.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare.com/files/371461074/P1040217.JPG.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sleduj porad ako..sa mam toho zbaviť servis..?či?
http://rapidshare.com/files/371461074/P1040217.JPG.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sleduj porad ako..sa mam toho zbaviť servis..?či?