Zdravím vyšších bohov a spol. no mám tu jeden problém/neproblém
Televízor: Plazma Pansonic TH-42PX80EA
Prijímač: Magio klasické , nie cez satelit
Riešilo sa to tu na fóre cez 8strán, určite si pamatate
No a problém. Dlhšie kukám jeden kanál -- hodina--. A následne prepnem tak v ľavom rohu kde je ten šedý pás od magia, pri prepínaní, kto má mágio, vie o čom hovorím, a v tom rohu sa pri prepnutí ukáže asi tak cca 3cm na výšku a 4-10cm do šírky pás zelených pixlov, ktoré blikajú zrnia robia bársčo, ak prepínam dlhšie , t.j. 20kanálov, tak to pomaly mizne, a pri silnej farbe bielej, to zmizne hneď.
Teraz, kde je problém, a čím to vzniká?
Ideme dedukovať,edukovať atď:
1. V inej časti televízora to nevzniká!
2. Obraz mám zmenšená na 16:9 v nastaveniach televízora (Panasoničkári vedia o čom (16:9, normálny, zväčšený atď) t.j. pásy hore aj dole, pretože nám roťahovalo obrazy na niekotých kanálov mimo rozmer telky, proste humus
3. Robí to pri dlhšom pozeraná televízora (4 a viac hodín denne)
4. Pixle sú len zelené, nikdy iná farba!
5. Po čase prepínania miznú ( v čom je vada? )
Viete niekto vysvetliť tento jav?
Mna napadá jedine niečo v zmysle, obraz je stále čierny, v tom sa prepne a pixle musia zobraziť šedú farbu, a v tom sa pixle ( náboj) zle nabije a rozsvieti zelenú nemiesto šedej, t.j. je vadný kúsok plazmy práve ten roh, pretože neviem prečo len ľavý prečo nie aj pravý? a prečo nie aj aj?!
Čo vy na to? Vada, alebo nepreskúmaný JAV plaziem!? Náhoda šedej zobrazenej v čiernej?!
Plazma - obrazové chyby
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Plazma - obrazové chyby
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Plazma - obrazové chyby
mam rovnaky televizor a podobny problem nemam. bezim na UPC digital. ci nebude problem v STB Magia?
- Reinok
- Sponzor fóra silver
a pri prepínaní kanálov ti takisto ukazuje nejaký pásik ako pri mágiu? s informáciou o kanále a o dávajú? alebo len prepne číslo a na obrazovke sa objaví iba číslo kanálu...?
- killswitch
- VIP
nie, ziadne pasiky nikde pri prepinani nevidim. ani ked prepinam cez EPG ani priamo.
edit: aha, ty sa pytas na to info z EPG? ano to tam mam. takto nejak to vyzera: http://www.zive.sk/spravy/digitalna-tel ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
teda moze to byt sice problem TV, ale skor to vidim na chybu v STB od Magia. dedukujem to aj z toho, ze pises, ze ti roztahovalo obraz vselijako. ja mam nastavene tusim auto a nikdy som nemal nic roztiahnute mimo obraz.
ak to robi az po case, je mozne prehrievanie (zase tipujem skor stb).
ale urcite ti rad pomoze niekto, kto ma magio. ja som chcel len naznacit, ze v TV to skor nebude, kedze sa priamo v tv nic neprepina, konstantne zobrazuje len to, co dostava na vstup zo set-top-boxu.
nejake vseobecne rady by zneli: zabezpec dobru cirkulaciu vzduchu okolo boxu, odstran mozne zdroje rusenia z blizkosti, pripadne skus ine prepojovacie kable.
edit: aha, ty sa pytas na to info z EPG? ano to tam mam. takto nejak to vyzera: http://www.zive.sk/spravy/digitalna-tel ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
teda moze to byt sice problem TV, ale skor to vidim na chybu v STB od Magia. dedukujem to aj z toho, ze pises, ze ti roztahovalo obraz vselijako. ja mam nastavene tusim auto a nikdy som nemal nic roztiahnute mimo obraz.
ak to robi az po case, je mozne prehrievanie (zase tipujem skor stb).
ale urcite ti rad pomoze niekto, kto ma magio. ja som chcel len naznacit, ze v TV to skor nebude, kedze sa priamo v tv nic neprepina, konstantne zobrazuje len to, co dostava na vstup zo set-top-boxu.
nejake vseobecne rady by zneli: zabezpec dobru cirkulaciu vzduchu okolo boxu, odstran mozne zdroje rusenia z blizkosti, pripadne skus ine prepojovacie kable.
- Reinok
- Sponzor fóra silver
No robilo to aj keď televízia nemala nič okolo seba na 1,5metra, bola len stena a plazma na stolíku aj s magiom, to však bolo pred telkou, tá na ňom nestála ani nič, takže nemala čo kde prehrievať, magio inak funguje správne žiadne známky (iné) prehrievania sa neukazujú, smrad spálenej elektroniky, ani nič nehučí nezvyčajne hlasnejšie...káble môžem skúsiť vymeniť HDMI od DVD a Magia navzájom, ale v tom pochybujem...ja to skôr hádžem (vinu) na televízor, pretože nechápem prečo to je len v určitom úseku, dnes to odfotím ,ak sa mi to podarí, a uvidíš že je to proste anomália, ktorej pôvod neviem bársjakým hľadaním zistiť a určit...
ukáže sa to len pri prepínaní, čiže to nezavadzia, len chcem vedieť čo to môže spôsobovať, nieže za rok to bude na polovici telky a záruka bude už.....v prdelke...potom mi to bude prd platné riešiť, pokiaľ to ale nezavadzia v obraze nebudem sa tým extra zaoberať, len som myslel že niesom sám s týmto problémom, ale ako vidím zrejme hej..
ukáže sa to len pri prepínaní, čiže to nezavadzia, len chcem vedieť čo to môže spôsobovať, nieže za rok to bude na polovici telky a záruka bude už.....v prdelke...potom mi to bude prd platné riešiť, pokiaľ to ale nezavadzia v obraze nebudem sa tým extra zaoberať, len som myslel že niesom sám s týmto problémom, ale ako vidím zrejme hej..
- killswitch
- VIP
ci to je telkou by si mohol zistit, ak by si si pustil nejaky rychlo meniaci sa obraz. povedzme hudobny klip. tam by predsa vznikal podobny problem.
no skus tu foto, nech vidime, ci je to len nejaky kompresny artefakt alebo co ;-)
no skus tu foto, nech vidime, ci je to len nejaky kompresny artefakt alebo co ;-)
ja mám tiez magio + Panasonic a šlape to všetko v pohode... napíš jaký model máš toho STB (jeden je motorola, potom ten klasický strieborný neviem jaka to je značka a potom ešte taky čierny maju)... mozno by pomohla vymena, ale len tak ti ho asi nevymenia, muselo by to skratovat alebo musis dokazat ze je to sposobene STB... ja som mal najskor motorolu, co dost pomaly reagovala na vsetko, volal som im a povedali mi ze ked ide obraz a vsetko jak ma tak ho nevymenia... prisla jedna burka, odpalila router aj STB tak som im zavolal a este v ten den bol u mna technik, vymenil obydve suciastky s tym ze nabuduce ich mam vypojit zo steny a vsetko vybavene odvtedy mam ten strieborny a vsetko slape jak hodinky...
inak ten problem co spominas ty som mal na mojom starom LCD monitore, ale to bude asi len nahoda, lebo LCD a plazma funguju na dost odlisnom principe... dost by pomohla fotka
inak ten problem co spominas ty som mal na mojom starom LCD monitore, ale to bude asi len nahoda, lebo LCD a plazma funguju na dost odlisnom principe... dost by pomohla fotka
NTB: ASUS GL553VE: i7-7700HQ, NVIDIA GeForce GT 1050ti 4 GB, 16 GB RAM