Tak DA Awakening dohrane a mozem ho zhodnotit ako super datadisk
Plusy:
+ Herna doba (20-30h, u mna 38hodin - to preto ze pocitadlo bezi aj ked je hra minimalizovana
) - hrane na Nightmare
+ Pekne nove lokacie ktore maju svoju atmosferu, podzemie sa mi tu graficky pacilo o dost viac nez Orzzamar v DA:O
+ Spolocnici su zaujimavi a medzi sebou vedu vzajomne dost dialogov
+ Navrat Oghrena
+ Niektore fajn sidequesty boli lepsie nez v DA:O
+ Nove specializacie a s nimi spojene skilly
+ Erby na stit a vyrabanie run
+ Z povodnych postav sa tu objavil aspon Alistair a Wynne
+ Zaujimava postava Architekta
+ Za hru najdete ovela viac kvalitnej vybavy ako v DA:O
Zapory:
- Velmi zamrzi ze ten novy content : skilly, vyroba run, erby niesu implementovane aj do povodnej hry
- Niektore bugy:
1. Taka mala nelogicka chyba: prida sa k vam novy clen, vratite sa do pevnosti, date mu len tak vypit krv a urobite z neho sedeho strazcu, postupujete hrou a pridete k pribehovej casti kedy Vas tato postava sama poziada o to ze chce aby ste z nej spravili sedeho strazcu.
2. Bugy typu ked mate vybranu nejaku postavu a mozete klikat na nepriatela o106 ale ona tam len tak stoji a nic nerobi, to ma vytocilo hlavne pri zaverecnom suboji, postava mi proste odmietala utocit na bossa, ale ked sa nieco take stalo zvycajne pomohlo ovladat ju pomocou W,S,A,D prist az k cielu a kliknut pre utok, toto sa ale stavalo aj v povodnom DA mam taky dojem.
- Oproti DA:O o dost slabsie vzajomne vztahy medzi hlavnou postavou a spolocnikmi
Oproti DA:O som mal pri hrani Awakening pocit vacsej hustoty vsetkeho na mensej ploche, ani chvilu som sa pri hrani nenudil, naopak u DA:O boli niektore casti dost rozvlacne, tu hra na hraca posiela jedneho nepriatela a bossa za druhym a tak mu moc neda vydychnut.
Pacilo sa mi hlavne ze hracova snaha bola adekvatnejsie ohodnotena ziskavanim lepsej vybavy, v Origins bola vybava dost slaba a hrac nemal pocit adekvatneho ohodnotenia, dlzka je taka aku si na datadisk predstavujem, zamrzi uz len cena u nas 28euro (v UK napriklad 15libier) a bugy. Awakening bol o dost akcnejsi nez Origins ale kedze boje v DA povazujem za velmi dobre a zabavne je to len plus
tych 8/10 si to zasluzi.