Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk
Re: Metodika testovania MP3 prehravacov na pc.sk
no vidis tak by si nemal robit rezenzie resp hodnotenie sluchadiel ked si zaujaty voci in ear
ja zas nic ine ako in ear nechcem
hh z mlynskej doliny do stareho mesta chodia akurat studenti z UKcka tak je to jasne
sa prejdi dajme tomu po raci a nestretnes nikoho
nemozes robit taketo zavery
to jak keby si povedal ze porsche je naoblubenejsia znacka nakolko v monaku ho ma kazdy treti
takto to nefunguje
ja zas nic ine ako in ear nechcem
hh z mlynskej doliny do stareho mesta chodia akurat studenti z UKcka tak je to jasne
sa prejdi dajme tomu po raci a nestretnes nikoho
nemozes robit taketo zavery
to jak keby si povedal ze porsche je naoblubenejsia znacka nakolko v monaku ho ma kazdy treti
takto to nefunguje
Spoiler: ukázať
niesom zaujaty, ale koli testu playerov si nekupim pre seba in ear za xy€ snad nie?
ako keby som to nerobil pre vas....
btw: UK+STU
BTW: referencne od piatku bude mozne zmenit na Grado sr80
ako keby som to nerobil pre vas....
btw: UK+STU
BTW: referencne od piatku bude mozne zmenit na Grado sr80
ako ja netvrdim ze si mas kupit nejake drahe alebo neviem co
mozno by sa dali pozicat
len si nemyslim ze porty by boli vhodne sluchadla na hodnotenie prehravaca
ja som velmi rad ze bude niekto recenzovat MP3 playeri lebo takych stranok je malo a treba ich
mozno by sa dali pozicat
len si nemyslim ze porty by boli vhodne sluchadla na hodnotenie prehravaca
ja som velmi rad ze bude niekto recenzovat MP3 playeri lebo takych stranok je malo a treba ich
Tak teda dakujem za podporu a budem sa snazit nesklamat.
Btw tie grado musia plno stacit, co ty na to?
Btw tie grado musia plno stacit, co ty na to?
to ja netusim ja sa do toho moc nevyznam
ten nazov pocujem prvy krat ale budem verit a drzat palce
ten nazov pocujem prvy krat ale budem verit a drzat palce
mali by mat analitickejsi zvuk s agresivnejsim stredom a krasnymi vyskami.Bass by mal byt skroteny , neagresivny.
Este raz diki
Este raz diki
kludne testuj na portach prave pre dovod co si napisal, kazdy pozna ich zvuk - ale chcelo by to k tomu aj na nejakych kvalitnejsich nech vies porovnat ten vystup toho prehravaca... nie len kvalitou ale prave zapojit tam aj velke sluchadla s vacsou impedanciou nech zistis aj aky silny vystup dany mp3 prehravac ma. laicky povedane
presne nato su tam tie Grado sr80 pochybujem ze nejaky prehravac ich dokaze nakrmit, mozno sansa clip alebo nieco od apple sam som zvedavy, uvidime
http://www.gradolabs.com/product_pages/sr80.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
akurat ze to nieje "i"-čkový model
http://www.gradolabs.com/product_pages/sr80.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
akurat ze to nieje "i"-čkový model
Mohli sme to skombinovat a mohol som ja popocuvat vystup na customoch. No ale blava je daleko od KE ...
PC (Fun, Work, Learning): ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, AMD Ryzen 5 7600, Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Beast Black, Gigabyte RTX3060Ti Eagle, WD Black SN770 NVMe 1 TB, ADATA XPG CORE REACTOR II 850 W, Fractal Design Pop XL Silent Black Solid, DeepCool AK620 Zero Dark
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
zbytocnost posli mi vsak customy aj s ušami tvojimi
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Musím súhlasiť s kocourom, ale ja by som to rozdelil do viacerých kategórií vyhodnotenia... teda mne stačí spraviť dve kategórie:
-samotné bodovanie čisto prehrávača bez slúchadiel, mimo blbostí ktoré so zvukom nesúvisia
-bodovanie celkovo, teda celok s celým príslušenstvom
resp. kategórie vyznačiť do tabuľky a výsledok napísať ako vyhodnotenie celku.
Musím oponovať tým, že veľa bežným ľuďom zjavne nejde a nebudú sa riadiť kvalitou odposluchu ale dizajnom a blbosťami typu pózerskeho a tak im bude jedno aký výsledok bude mať rečka. Budú sa zaujimať hlavne o tie svoje porty pro a imidžovú popr. lacnú krabičku.
Toľko ja tomuto...
Čo sa týka "DUT" (device under testing) tak podľa mňa treba vyskúšať viacero slúchadiel a dokonca by som skúsil aj napojenie na zosilňovač a normálne reproduktory... k tomu by som ešte chcel zahrnúť testovanie do záťaže (rezistora s konšt. odporom, pre rôzne odpory 8/16/32/64/a viac Ohm) pri rôznych hlasitostiach aké to dáva skreslenie, teda ak by to bolo možné (digitalne spracovanie sinusoveho signalu do mp3 napr 1KHZ, a následné vyčítanie skreslenia napr. cez počítač) pri tejto príležitosti rovno odmerať výkon do týchto záťaží. Niesom si istý či to bude možné takto merať k tomu nech sa vyjadria odborníci. (pokiaľ by si program vedel posunúť porovnávaciu sinusovku tak nevidím problém)
-samotné bodovanie čisto prehrávača bez slúchadiel, mimo blbostí ktoré so zvukom nesúvisia
-bodovanie celkovo, teda celok s celým príslušenstvom
resp. kategórie vyznačiť do tabuľky a výsledok napísať ako vyhodnotenie celku.
Musím oponovať tým, že veľa bežným ľuďom zjavne nejde a nebudú sa riadiť kvalitou odposluchu ale dizajnom a blbosťami typu pózerskeho a tak im bude jedno aký výsledok bude mať rečka. Budú sa zaujimať hlavne o tie svoje porty pro a imidžovú popr. lacnú krabičku.
Toľko ja tomuto...
Čo sa týka "DUT" (device under testing) tak podľa mňa treba vyskúšať viacero slúchadiel a dokonca by som skúsil aj napojenie na zosilňovač a normálne reproduktory... k tomu by som ešte chcel zahrnúť testovanie do záťaže (rezistora s konšt. odporom, pre rôzne odpory 8/16/32/64/a viac Ohm) pri rôznych hlasitostiach aké to dáva skreslenie, teda ak by to bolo možné (digitalne spracovanie sinusoveho signalu do mp3 napr 1KHZ, a následné vyčítanie skreslenia napr. cez počítač) pri tejto príležitosti rovno odmerať výkon do týchto záťaží. Niesom si istý či to bude možné takto merať k tomu nech sa vyjadria odborníci. (pokiaľ by si program vedel posunúť porovnávaciu sinusovku tak nevidím problém)
Ano a jednu recenziu budem robit mesiac nie? Lebo mi ten produkt ozaj mesiac nechaju a ja nemam inej roboty len recenzie robit hej?A do NASA na posudenie nemam posielat?
-
- Pokročilý používateľ
Respektíve hej pošli to tamBroslowski napísal:A do NASA na posudenie nemam posielat?
Ako nic osobneho nehnevaj sa ale taka metodika je skor utopia a uchylnost
-
- Pokročilý používateľ
to ako myslíš meranie skreslenia? alebo postup hodnotenia?