Mam taky problem:
Kupil som si HDMI kabel ale ked ho zapojim na monitor miesto DVI, tak mi monitor nezvladne rozlisenie 1920x1080
vo vlastnostiach plochy mam nastavene taketo rozlisenie ale monitor mi dava skresleny obraz(dako 29Hz a aj ked prepnem na 60Hz tak to ma cierne okraje ako keby som nastavil nizsie rozlisenie, a ma to take divne farby jak telka). Neviem ci to karta nezvlada take rozlisenie cez HDMI alebo ci je chyba v kabli alebo dokonca monitore. Ked som nastavil 1680x1050 tak mi to dalo normalny obraz aj farby jak keby som mal zapojene DVI. Neviem kde je chyba mate s tym niekto skusenosti?
kabel: http://www.alza.sk/propojovaci-kabel-hd ... 120499.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
monitor: Samsung 2494HS
karta: gainward 4870GS 512MB
HDMI problem
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
HDMI problem
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Okt, 2009, 17:26
Re: HDMI problem
da sa to nastavit v Catalystoch. Je tam taky posuvnik kde si mozes nastavit velkost obrazu v percentach. Staci to dat uplne na pravo a vec je vyriesena. este predtym si pozri v nastaveni monitoru ci nemas zapnutu funkciu over scan alebo nieco take. Ma to kusok roztiahnut obraz kvoli vadnym okrajom obrazu ak by sa nieco take vyskytlo.Ak to mas aktivovane tak ti 1080p rozlisenie sediet nebude takze predtym nez nastavis obraz v Catalystoch musis tuto funkciu vypnut. Len neviem presne ci sa tak vola aj u samsungu. Ja mam BenQ a tam je to ako OverScan. Tiez pouzivam HDMI a tak isto mam 4870-ku.