MSI P-41 C-31
MSI P-41 C-31
prosim o radu, mam tuto dosku s biosom Typ BIOS-u AMI Verzia BIOS-u V10.2 nikde na nej nemozem najst CPU Clock Ratio. Neviete poradit kde to najdem? Chcem to zdvihnut aspon na 12x, ak sa to da
Spoiler: ukázať
Re: MSI P-41 C-31
Tak po dlhom snoreni po biose som to aj tak nenasiel, ale zistil som ze, ten nasobic sa zdviha automaticky, zavisle na zatazi... Cize moje prve pretaktovanie mojej e5400 2.7Ghz dopadlo dobre... Zdvihol som fsb na 240Mhz cize vysledok mam na 3.2Ghz... Som spoko...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Násobič sa automaticky nedvíha, to je len Intel EIST - t.j. CPU zvýši/zníži násobič o 2(väčšinou). A keď sa chceš špárať do taktovania, tak ti radím najprv niečo naštudovať, alebo sa spýtať. To nefunguje tak, že "želám si" a bude.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
tak tak najskor si nieco nastuduj inak testoval si ci je na tom takte stabilny? zvysoval si napatie? menil delicku pre RAM? to nie je len tak "Dam si FSB 250 a uvidim ci pojde a ked pojde je dobre"
Čítam, študujem čo sa dá, ale proste nieje dost casu Otestoval som to v "prime95" a zatial v poho... napatie som nezvysoval, deličku ram som tiez nemenil... Ja som proste skusal ci to pojde, lebo vsade kde som cital o pretaktovani (zakladne taktovanie) tak sa tam pisalo len zdvihanie fsb, to bol zaklad, no a dalej budem studovat a citat, len ked o e5400 toho moc nieje popisane...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
e5200 sa taktuje prakticky rovnako ako aj ostatné CPU z rodiny core e7x00, e8x00, e6x00, e1x00, atd
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
@dusannm: Vieš, ono to nie je ani celkom o tom, že študovať...samozrejme, aj to je potrebné, ale dá sa to robiť napr. efektívne a na nedostatok času sa sťažovať nebudeš. Stačí aj všeobecný návod, alebo návod na E5200, E5400 má len vyšší násobič(asi aj trošku viac U), ale je to to isté ako E5200 Takisto nie je vhodné nechať všetko na "AUTO"
Veď omrkni toto a toto
Veď omrkni toto a toto
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."