Problém s externým HDD

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
.:Rytmus:.
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 14. Jan, 2010, 22:56

Problém s externým HDD

Príspevok od používateľa .:Rytmus:. »

Mám externý disk 1500GB a PC mi ho načíta (zobrazuje, že je pripojené cez USB), ale nezobrazuje ho v diskoch akoby nebol pripojený... čo mám spraviť, aby ho začalo zobrazovať? Ovládač je koretne nainštalovaný. Ak zapnem PC zobrazuje sa správne, ale ak vypnem externý HDD, alebo odpojím, po znovupripojení svieti, že je pripojené USB, ale nezobrazuje ho vôbec v Počítač (ani medzi vymeniteľnými médiami, ani medzi pamäťami). Disk je typu SATA, kupovaný asi pred dvoma mesiacmi, 3,5" WD značka, kúpený v ageme. SKúšal som aj odinštalovať hardware v device manager a po znovu načítaní resp. znovu inštálácií sa chyba rovnako opakuje. Stačí vypnúť HDD a už ho nenačíta vôbec, iba ak reštartujem PC tak ho znova zoberie, ak ho odpojím vypnem, znova ho odvtedy neberie, až po ďalšom reštarte a to sa stále rovnako opakuje... čo s tým mám robiť? Čítal som, že SATA je plug and play, ale je divné, že doteraz mi nič také nerobil, len teraz asi posledné 4dni... neviete niekto poradiť, ako chybu opravím? Díky...

// pozn: Externý hard disk - model má označenie: WDBAAU0015HBK-EESN
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Problém s externým HDD

Príspevok od používateľa faugusztin »

SATA je plug and play, ale ty ho mas pripojene cez USB. USB je tiez plug and play - lenze na to musis urobit to "plug", aby si mohol robit "play". Inac povedane, ak si ho mal raz zapojene a potom si ho bezpecne odpojil, tak musis odpojit a znovu pripojit USB kabel, alebo dat v zozname zariadeni vyhladat novy hardware.
Nový používateľ
Nový používateľ

No v device manageri som to skusal. ale bezne ked odpojim /aj bezpecne HDD/ a pripojim ho znova u sestry tak ide, u mna som ho bezpecne odpojil a nejde, iba po restarte ked ho znova nacita... neviem co mam robit a ten tvoj postup skusis popisat dako blizsie?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Ako blizsie ? Proste odpoj a pripoj kabel. Ak to tak nabehne, tak je problem v tom ze sa ti automaticky nezdetekuje nove zariadenie po vypnuti a naslednom zapnuti pevneho disku pri stale zasunutom USB kabli.

A co sa tyka noveho vyhladavania HW - v Device Manageri klikni pravym tlacitkom mysi na hlavnu polozku stromu a klikni na "Scan for hardware changes".
Nový používateľ
Nový používateľ

Nič nejde to stále
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

aplikácia USB Safely Remove vie toto vracať (vraciam si s ňou HDD do PC keď ho odpojím z eSATA).

PS: avatar :rolleyes:

.
Nový používateľ
Nový používateľ

A môžeš mi poradiť, kde nájdem tú aplikáciu? Alebo ak je freeware nemôžeš mi sem hodiť link a poradiť, ako to dám späť? Všetci mi radia reinstall do čoho sa mi nechce, keďže je to niekoľko hodín práca (hlavne ak by som ťahal všetky predošlé update z Visty za posledné dva roky, a na 7 nemám licenciu) a bod obnovy sa mi asi tiež nepodarí, keďže staré zálohy mám pomazané (cez tune up)
Snake
VIP
VIP

čo tak dať si to do googlu? je to hned prvy link :rolleyes:

.
Nový používateľ
Nový používateľ

Aha díky, tak už to mám, ale neviem ako mám čo s tým ďalej robiť? nejak ma navigovať... alebo dačo také, chápeš. Ten program nepoznám a takúto haluzz s USB skúšam po prvé (teda s týmto programom a ani som o tom nevedel) :laugh:
Snake
VIP
VIP

máš tam hw ktorý môžeš odpojiť (HDD, USB kluc a pod), a potom ho vratit spat. sak to je klikacka, to zvladnes

.
Nový používateľ
Nový používateľ

Pomocou programu som ho odpojil a následovne pripojil cez USB. Problém pretrváva. V zariadeniach sa objaví, že je pripojené USB, aj Hard Disk Sentinel meria jeho teplotu, ale v tento počítač sa zariadenie nezobrazuje, ani cez TC, proste akoby disk bol ale zároveň aj nebol pripojený. Nestalo sa mi toto ešte za 8rokov čo používam PC, je to divné.

Návrat na "Hardware všeobecne"