Sapphire HD5970 blbe reklamovat?
Sapphire HD5970 blbe reklamovat?
Zdravim, mam problem s ATI sapphire HD5970, ked som vo windowse(windows 7 ultimate 64bit) sa niekedy(dost casto) resetuju drivre a niekedy to vedie az k uplnemu zaseknutiu pocitaca. Ale ked mam v pozadi pustenu nejaku hru tak to ide normalne a neresetuju sa, v hrach ide tiez normalne. Karta to robila este ked bola nova teraz ma asi mesiac. Oplati sa to reklamovat? Myslite ze sa da tato chyba odstranit?
Spoiler: ukázať
Re: Sapphire HD5970 blbe reklamovat?
Ake ovladace pouzivas, skusal si novsie?
No to som zabudol este napisal ovladace mam najnovsie catalyst 10.3 skusal som aj 10.2 a robilo to to iste akurat este castejsie.
Karta ma pravdepodobne problem s nizkymi taktmi v 2D, mozes skusit zmenit tieto frekvencie na 400/900 podla navodu nizsie.
Myslim ze tento problem sa da vyriesit aj novym biosom, neviem isto nehladal som.
Myslim ze tento problem sa da vyriesit aj novym biosom, neviem isto nehladal som.
1. Open CCC
2. Unlock and Enable Overdrive if they aren’t already.
3. Go to Options/Profiles/Profiles Manager. Create a new profile. Under composition make sure “ATI Overdrive” is checked. Save and Close, DO NOT ACTIVATE.
4. In windows go to: C:\Users\{yourusername}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles (you will need to have “show hidden files” turned on for this)
5. Open the xml document with the name of the profile you just created (notepad is fine)
6. Change the values of the Clock and Memory speeds to look like this (these specific values are what worked for me and my card, use judgment) EDIT ONLY THE BOLD VALUES.To iste zopakujes aj pre
- Feature name="CoreClockTarget_0"
- Property name="Want_0" value="40000"
- Property name="Want_1" value="60000"
- Property name="Want_2" value="85000"
- Feature name="MemoryClockTarget_0"
- Property name="Want_0" value="90000"
- Property name="Want_1" value="90000"
- Property name="Want_2" value="120000"
7. Save and close. Go back to CCC and activate the profile you just created.Feature name="CoreClockTarget_1"
Naposledy upravil/-a yesper v Po 12. Apr, 2010, 16:26, upravené celkom 1 krát.
Postup vyssie som urobil, uvidim ako sa bude spravat, bios som skusal a grafika potom nesla vobec, musel som to prepalovat cez dosku s integrovanou grafikou. Mozno som este mal zly bios ale skusal som asi 2 z techpowerup.com a oba nesli.
//Krssasa, uz sa neresetuje nic. Dakujem
//Krssasa, uz sa neresetuje nic. Dakujem
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 26. Nov, 2009, 20:45
mam rovnaku kartu akurat od asus a tiez mi to robi, niekde som cital clanok ze tieto karty maju problem udrzat stabilitu v 2d mode ale myslim ze nove catalisty to mali vyriesit, momentalne bezim na 10.3 a problemy neustaly skusim teda ten postu a uvidime