APC Back UPS ES (BE700-CP) - cudne spravanie

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

APC Back UPS ES (BE700-CP) - cudne spravanie

Príspevok od používateľa faugusztin »

Zdravim, mozno sa s tym niekto z vas stretol. UPS mi robi cudne veci. Totiz kazdu noc sa medzi 23:00 az 2:00 (cez den nikdy) prepne UPS na rezim baterky na par sekund, a to aj niekolkokrat. Zistim to z toho, ze mi zacne UPS bzucat a vo Windows sa mi zmeni ikonka stavu baterie z nabijanej na vybijanu. Pritom ale nepiska ako keby stratila napajanie, Windows 7 sa mi ale obcas (raz z troch-styroch pripadov) pri hodnote stavu baterie 60% a viac rozhodne, ze system dosiahol kriticku hodnotu baterie a vypne sa mi. Po zapnuti sa mi aj zobrazi presne taka informacia.

V Event vieweri je :

Kód: Vybrať všetko

The system is entering sleep.
Sleep Reason: Battery
Otazkou je, ci iba odchadza baterka, alebo UPS zblblo kompletne. Predsalen nemam chut kupit bateriu za 30-40€, ked je zblbnuta samotna UPS.

Teoreticky samozrejme mozem vytiahnut komunikacny kabel k UPS a system sa mi vypinat nebude, to ale nie je velmi dobre riesenie.

Bateria ma 2 roky, bateria v tychto UPS (RBC17), predpokladana doba zivotnosti baterie ma byt 3-5 rokov.

Mam risknut nakup novej baterie alebo radsej mam riesit kompletne novu UPS ?
ANONYM_a7

Re: APC Back UPS ES (BE700-CP) - cudne spravanie

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Feri skor by som to tipol naozaj na zblbnuty OS.Dokazes 100% vylucit ze za to nemoze OS? Vistu si s tym neskusal?
Ide v podstate o to ze win 7 sa sice tvari ako super OS no nemaju kopec veci dotiahnutych.Necudoval by som sa keby tato bola jedna z nich :rolleyes:

na mojom lenove sa mi tiez len tak z dlhej hvile uspaval book, sam sa budil, v strede prace sa mi dal hibernovat, proste uplne zblbnute to bolo.Dal som vistu a mam svaty pokoj :-)
faugusztin
Moderátor
Moderátor

To by vysvetlovalo vypinanie. Lenze to nevysvetluje preco sa mi to UPS v noci x-krat aj pri vypnutom pocitaci zacne na par sekund prepinat na baterku.

Edit: Nainstaloval som PowerChute od APC, uvidime ci to pomoze. Vyzera ze odstavil standardny Windows monitoring baterie.
http://social.technet.microsoft.com/For ... 08e82baa36" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
xvalky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa xvalky »

mam skusenost iba s jednoduchou UPS, myslim APC 250, kamaratovi v dome robila nieco podobne, nakoniec za to mohla nedaleka pekaren (v noci zapinali pece), zrejme nejaky pokles v sieti, neviem, niesom elektrikar. a tiez niekedy bzucala a niekedy pipala. ako sa v tej dobe spravaju ziarovky, neklesne mierne svit? robi to iba pri zapnutom pc?
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H
faugusztin
Moderátor
Moderátor

UPS to robi vzdy, kazdu noc, TV v tom momente funguje uplne bez problemov (ta ista zastrcka ako UPS).
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

kľudne to môže byť neďaľeký vysoký odber, napr. aj zváračka, ak si na sieti medzi poslednými tak bohužial s tým nič neurobíš :D ... strč merák do zásuvky a sleduj koľko V tam je keď ti to práve robí :? inak je to dosť nepravdepodobné že máš blbé UPSko takáto chyba podľa mňa z hľadiska konštrukcie nieje pravdepodobná.
Náhradné batérie odporúčim kúpiť z GMelectronic, tie LONG či ako sa to volá sú origoš v tej UPSke a do mojej napr. idú 2x12V 7,2Ah po 12,5€ je jedna :)... a je to presne to isté ako tam je teraz :good:
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Ale pravidelne medzi 23:00 az 1:00 ? Kto by uz zvaral o takom case ? :D A ako hovorim, LCD TV na tej istej faze to ani nezaregistruje.
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nechytaj ma za zváračky kľudne tam môžeš mať firmu čo vyrába puding a vnoci zapínajú miešačku 15kW a do toho ohrevnú špirálu...
TV nemusí byť taká citlivá ale o to nejde... chlapci ti hovorili o žiarovke, a to preto že nemá žiadnu stabilizáciu a je napojená priamo v sieti... narozdiel od toho televízora ktorý má pravdepodobne spínaný zdroj ktorý si napetie vždy upravuje aby bolo na výstupe +-1% kolísanie od stanoveného (to len tak zboku, ako príklad, môže to byť menej viac)
rozumej tým TV nieje priamo poháňaná 220V str. a ale napr. 18V jednosmerným tzv. tvrdým zdrojom kde napetie nekolíše proste, tak isto je to u ntb nabíjačiek, PC zdrojov a kadetade. :bye:
___
EDIT: jasne a tá UPS stanica asi nemá menič 220=>220 ale jednoducho kontrolu 210-255V (neviem presne aká je norma) a ak je táto hranica prekročená tak jednoducho odpojí sieť, aby neboli spotrebiče poškodené. I keď počítač vydrží omnoho väčšie kolísanie napätia a vykompenzuje ho v nemerateľnom čase (tak ako väčšina spínaných, či stabil. zdrojov)
faugusztin
Moderátor
Moderátor

196-256V :-)
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

vsak ked to robi aj samotna UPS, tak ju niekomu na druhej strane mesta na par dni pozicaj a uvidite...
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

neviem si predstavit zariadenie ktore by sposobilo taky brutalny ubytok z "230" na 196 :-)
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

pochybujem že UPSka má spodnú hranicu nastavenú na 196V.. skor viac... a ver mi že také zariadenie sa nájde ;)
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Pochybovat mozes...
powerchute.png
Stanley1

Príspevok od používateľa Stanley1 »

je to jednoduché UPS sa testuje, či je všetko OK, aj mne to robí.
robilo to na Xp, Viste, aj W7, chyba nie je v systéme.
mám ešte jednu UPS kde mám zapojené DVD-Recorder a router a tam si to v noci tiež testuje a nie je pripojený k systému.

toto sa dá vypnuť, ale aj tak si to otestuje inokedy. vo viste a XP ked som mal APC SW, tak vyhodilo TEST OK
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Problem je uz daaaaaaavno vyrieseny. Problem nebol v tom, ze by sa testoval, ale ze sa testoval niekolkokrat za sebou. A riesenie bolo jednoduche - nainstalovat SW do Win7, aby nahradil povodnu logiku systemu ohladne spravy napajania, resp. baterii; a zo zapojenia USB kabla z UPS. Tym sa minimalizovalo testovanie na 1x za par dni.

Návrat na "Hardware všeobecne"