Co je s tym pc???

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
FijO
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Co je s tym pc???

Príspevok od používateľa FijO »

Zostava:
A64 3000+, Asus doska, 2 x 512 DDR Kingston, PCI-E Gainward 6600gt, WD 80GB, Lg DVD-RW, Fortron 350W, original Windows home

Spravanie:
z casu na cas uplne zmrzne, nepomoze nic okrem tvrdeho resetu, pred zmrznutim zvlastne zvukove znamenie - zaskvrka HDD :wink: , po castejsich resetoch uz nenabootuje ani z disku

Stav:
kamosov PC, mal som ho raz doma a isiel, ani som nepreinstalovaval system len som podotlacal kable a slo to, nechal som to zatazit a slo to ...o mesiac na to rovnaky problem

poradte pls :cry:

dik
Gigabyte 890XA - UD3, Phenom II X4 945, 4gb ram Kingston hyperX black, Sapphire 5770 vapor-x, CM Hyper 212+, case CM 690 II + zvysok
FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný

Príspevok od používateľa FEAR »

Nemas to nahodou zavirene :?:
Gogi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Gogi »

tento problem - cvaknutie disku a nasledne ztuhnutie, som pred nedavnom riesil aj ja, a predomnou mal ten isty problem aj kolega - moze to byt problem s radicom alebo diskom a sposoby ze sa disk prepne do sleep modu prip. sa uplne vypne a uz nechce nabehnut, vyriesilo sa to programom na vycitavanie smart informacii, ktory zabranil prechodu do sleep modu
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
FijO
Nový používateľ
Nový používateľ

gogi: nepomohlo by vymenit disk? ak nie, tak mi prosim ta na icq alebo ss hod nazov programu, pripadne ako s nim narabat ...pretoze takyto problem riesim prvy krat

dik

doplnujuce info: Pc je 3mesacny, nezavireny, nezahlteny
jeden den je v pohode, druhy mrzne ...naladovy :E

po tych resetoch casto pri bootovani nenajde ani disk, neskor ano ...to je mozno dopad tych resetov

:red:
Gigabyte 890XA - UD3, Phenom II X4 945, 4gb ram Kingston hyperX black, Sapphire 5770 vapor-x, CM Hyper 212+, case CM 690 II + zvysok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Gogi »

ja pouzivam SIGuardian, problem som mal tiez s bootovanim, to je treba proste neako zvladnut, potom nainstaluj tento program(prip. aj neaky iny) a nastav nech vycitava informacie o disku kazdych 5 minut, a potom co najmenej resetovat

k tomu bootovaniu ja som to riesil odpojenim disku, kedze mam dva tak to nebol problem, a ten ciastocne vadny disk som pripojal az po nabehu systemu, inak ak mas moznost pouzit iny disk tak to ani neries a hod ten tvoj na reklamaciu, ja mam disky z libry takze som si reklamaciu dobre premyslel,
zaujimave je ze sa tie disky, aj mne aj kolegovy, casom dali do normalu, pekne bolo v tom softe na zaciatku mi hlasil ze disk sa nedozije vecera, potom uz mi prorokoval ze zajtra odide, tak sa to postupne natahovalo a teraz uz to vyzera v pohode ale ten programcek som si nechal spusteny len som zmenil periodu vycitania na hodinu

a este jedna vec - nikde nie je napisane ze mas ten isty problem co ja, mohol ti odist aj radic na doske, to by chcelu skusit iny disk, ja som si ten problem sposobil sam, niekedy pri prekladani diskov a instalacii odhlucnovacich srobikov(medzi recou tie srobiky so "echt gold", diki gabo)
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

@ FijO

Trapna otazka, ale neskusal si vymenit ten zdroj?
...este jedna...vyskusaj si premerat (ak mas cim) napatie v sieti, ci nejako nekolise...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

velijura napísal:@ FijO

Trapna otazka, ale neskusal si vymenit ten zdroj?
...este jedna...vyskusaj si premerat (ak mas cim) napatie v sieti, ci nejako nekolise...
jo presne tak
dalsia vec , mozno je v tahu hdd, to iste robilo kamaratovy, pomohol low format, ale po mesiaci hdd odisiel uplne do vecnych lovist
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
FijO
Nový používateľ
Nový používateľ

Zabudol som dodat, ze sa jedna o SATA disk.

Ten SIGuardian sa nerozbehal - chybove hlasenia o vyprsani licencie a windowsacke hlasenie o chybe v programe. Zrejme tento program nie je urceny pre SATA disk.

Dnes ho kamos odnesie do servisu, vymenil by sa disk a ak sa to bude opakovat ....tak sa bude hladat pricina inde.

Najviac ma zerie, ze pri takejto chybe je mozne vsetko ...to by som potreboval mat vsetkych komponentov dvojmo a vsetko kombinovat :x

Návrat na "Hardware všeobecne"