Zdravím Vás
Mám u priateľky zvláštny problém s PC.
Konkrétne ide o DVD-RW mechaniku. Je to nová optika (zhodou okolností vymenená po reklamácii), ktorá sa takmer nepoužíva.
Avšak svoju prácu si vôbec neplní (ani seriózne nenapaluje, ani nekopíruje....)
Pri prehrávaní DVD napr. prehrávanie zastaví a s ním aj kurzor a všetko na prac. ploche a potom sa to rozbehne.
Chyba musí byť v niečom inom ako v mechanike, lebo tú som nechal nezávisle odtestovať na inom PC.
Mechanika je na IDE kábli. Je to jediné zariadenie IDE v PC a na doske.
Budem vďačný za radu.
S pozdravom
DVD prehrávanie zatrhne PC
DVD prehrávanie zatrhne PC
Spoiler: ukázať
Re: DVD prehrávanie zatrhne PC
zacal by som vymenenim kabla, podobne symptomy sa mi raz tak podarilo vyriesit...
zdravím,
Ďakujem, kábel som vymenil, nie je to v tom
robí to keď spustím autoprehrávanie napr. sa pustí Windows Media player a potrháva to, ak kurzor aj zvuk sa sekne.
Ďakujem, kábel som vymenil, nie je to v tom
robí to keď spustím autoprehrávanie napr. sa pustí Windows Media player a potrháva to, ak kurzor aj zvuk sa sekne.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
DMA pre konkretny IDE radic je povolene? Obcas to zvykne "zblbnut" a nastavenie sa prepne do PIO rezimu.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
tak veru Mato, zvykne sa to, no nie je to tento problém, na to pamätám ešte zo starých čias_Mato_ napísal:DMA pre konkretny IDE radic je povolene? Obcas to zvykne "zblbnut" a nastavenie sa prepne do PIO rezimu.
môže to byť niečo ďalšie?
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Chcelo by to vykonat nasledovnu skusku - skopirovat dvd na disk v pocitaci a spustit prehravanie filmu z disku. Je mozne, ze mechanika je v tomto probleme "nevinne" a chyba moze byt v inej casti pc (napr.ovladace grafickej karty, cipova sada zakladnej dosky). Nie je tam nahodou cipset VIA?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
zdravím, takže som vyskúšal hore uvedené.
disk nakopírovaný do PC nerobí problémy.
Problémy robí LEN pri prehrávaní z opitky a LEN pri prehrávaní cez Windows Media player (neviem koľkáta verzia)
priateľka má Win XP, takže nejaký základný - 6-tka verzia alebo 7?
skúsil som znížiť hardware akceleráciu ako mi "poradil" Windows, avšak problémy sa zdali byť vyriešené len na chvíľu.
Ohľadom čipsetu neviem aký, zistím
Pri prehrávaní média v mechanike cez Media Player Classic to šlo v poho.
disk nakopírovaný do PC nerobí problémy.
Problémy robí LEN pri prehrávaní z opitky a LEN pri prehrávaní cez Windows Media player (neviem koľkáta verzia)
priateľka má Win XP, takže nejaký základný - 6-tka verzia alebo 7?
skúsil som znížiť hardware akceleráciu ako mi "poradil" Windows, avšak problémy sa zdali byť vyriešené len na chvíľu.
Ohľadom čipsetu neviem aký, zistím
Pri prehrávaní média v mechanike cez Media Player Classic to šlo v poho.
zdravím, nenájde sa nejaká dodatočná pomoc/rada?
ďakujem
ďakujem