chcel by som radu ako a ci vobec sa da odomknut L3 cahce a akym sposobom to moze zlepsit funkciu procesora...ci sa to vobec oplati pri hrani hier...a ci nie je lepsie ho "jednoducho" pretaktovat...
druha otazka je...strucne my vysvetlite ako pretaktovat CPU a ked uz taktovat aky chladic kupit...lebo uz aj teraz mi strasne huka pri modern warfer 2 hlavne atd...karta hd 5770 vapor x
al budes mat stastie tak sa urcite bude dat odomknut... a chladic si sice nenapisal cenovu predstavu ale d14 asi nie lebo stoji rovnako ako tento cpu... takze napr. CM 212+ alebo gelid traquillo
no tak som zistil ze pre hry je l3 cache prakticky k nicomu...a moj procak je "super" viacmenej len ho trosku taktnut...s cim ale mam ziadne skusenosti
A na to si prisel kde, ze L3 cache nic nedela ve hrach?
Koukni sem http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0" onclick="window.open(this.href);return false;
Je tam phenom2 925 2.8Ghz s L3 cache vs tvuj athlon bez L3 cache a rozdil je obrovskej ve hrach.
vieš čo znamená MQ
Keď nebudeš mať nastavené nízke rozlíšenie a stredné detaily bez (MS)AA+AF rozdiel bude zanedbateľný X3 435 vs. X3 720 (fps)=51,9 vs. 59,87...+8 X3 435 vs. X3 720 (fps)=47,96 vs. 51,42...+3,5 ...link
Pri graficky náročných First Person Shooter hrách je situácia, dá sa povedať, všade rovnaká – vo vysokom rozlíšení 1680x1050 je výkon obmedzený predovšetkým grafickou kartou, rozdiel medzi Phenom a Athlon je zanedbateľný. Aby sa prípadné rozdiely prejavili, je nutné znížiť detaily a rozlíšenie – môže to byť prípad, keď skúšate hrať hry na integrovanej grafickej karte. Tu sa 6MiB L3 cache už prejavuje. Nie je to však natoľko dôležité – v 1024x768 dnes hrá myslím málokto.
pri graficky náročných First Person Shooter hrách je situácia, dá sa povedať, všade rovnaká – vo vysokom rozlíšení 1680x1050 je výkon obmedzený predovšetkým grafickou kartou
Taky test jen s pomalou 4850.Vim, ze covek co zalozil tema chce 5850 a to je uplne jina liga.
Rozdil je proste celkem velkej tecka.
to head - no prakticky vdaka podobnym clankom som dosiel k nazoru ze l3 cache nepotrebujem a za cca 95 eciek mat vykonny 4jadrovy procak je pre mna dobra kupa. keby mam zbytocnych par eur urcite radsej kupim nieco lepsie.
a hlavne by som sa rad dozvedel akym sposobom sa to da otvorit ked to mozem mat prakticky zadarmo rad to vyuzijem...