Flash Biosu na ASUS MB
Re: Flash Biosu na ASUS MB
nasiel som tuto stranku ( http://www.chip.cz/cs/tipy-a-triky/jak- ... disku.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) a tam pisu ze to musi byt FAT, nie FAT32 a vraj tam treba este postahovat aj nejake ine veci..... co je na tom pravda???
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
somarina .. ty nepotrebuješ bootovať z usb, stačí keď pôjdeš do biosu a v ez flash si ten súbor na usb kľúči nájdeš
mohol by si mi prosím ťa napísať, kde presne mám v BIOSe nájsť tú položku EZ Flash 2? som v tom začiatočník, a po anglicky toho veľa neviem, tak by som potreboval pomôcť. mám dosku MSI P7N SLI Platinumzachary napísal:stiahneš si najnovší bios pre tvoju MB zo stránky asus, rozbalíš rar, súbor s príponou .bin skopíruješ na usb kľúč, reštartneš pc, v biose nájdeš položku Asus EZ Flash 2, nájdeš súbor na usb kľúči, flash
http://cz.asus.com/products.aspx?l1=3&l ... odelmenu=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://support.asus.com/download/downlo ... %20Formula" onclick="window.open(this.href);return false;
máš to aj v manuále na strane 4-47
flashovat sa dá aj cez dos (z diskety), aj cez win (winflash alebo niečo podobné), ale najistejšie to bude cez bios
- zachary
- Pokročilý používateľ
pozri manuál .. zdá sa mi že je to jedna z hlavných položiek menu v biose
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
akurát že tuším MSI žiaden EZFlash nemajú
každopádne mrkni do manuálu tam bude postup určite popísaný...
otázka aj je načo xceš flašovať bios?
každopádne mrkni do manuálu tam bude postup určite popísaný...
otázka aj je načo xceš flašovať bios?
Spoiler: ukázať
- zachary
- Pokročilý používateľ
vidíš, úplne som prehliadol že je to MSI samozrejme že to čo som písal, sa týka biosu dosiek Asus
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Sep, 2009, 18:36
ludia ja som uz uplne v koncoch potrebujem surne radu lebo ma vyko(ko)ti z celeho asusu , surne potrebujem updatnut bios a nejde . ezflash v biose nemam , cez dos mi to nejde lebo to je na mna tazke jak svina a ked sa aj snazim nieco sa vzdy pos*re a cez tu ich skvelu utilitu asus update blbost mi najde bios najnovsi ten co tam je zatial co na ich supporte je milion krat novsi . skusal som stiahnut ho a dat cez ten program ze zo suboru aktualizovat napisalo mi to nejaku blbost , prikladam screen , doska je asus m2v-mx se , os je 7 , aktualne mi pise ze mam nejaku verziu m2v-mx bez se ... neviem preco .. poradte
- zachary
- Pokročilý používateľ
to za prvé, a za druhé ťa utilita informuje, že ty máš dosku M2V-MX a stiahol si si bios pre M2V-MX(SE)
hľadaj tu http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=7grf8Ci4yxnqzt3z
hľadaj tu http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=7grf8Ci4yxnqzt3z
-
- Nový používateľ
to ved prave to .. ze to pise ze mam dosku m2v-mx ... ale ja mam SE , urcite je SE lebo vyzera ako SE pise to eveerest a pise sa to na doske ... no skusal som stiahnut bios aj pre dosku bez SE a nesiel ... ten ezflash tam ja neviem najst musim popozerat na nete
// nemoze tam byt , nemam tam kolonku tools .. je to nejake cudne ..
// nemoze tam byt , nemam tam kolonku tools .. je to nejake cudne ..
- zachary
- Pokročilý používateľ
tak čo je to vlastne za dosku? nemáš náhodou "značkové pc" s upraveným biosom alebo niečo podobné?
skús to odfotiť (menu v biose, resp. dosku)
skús to odfotiť (menu v biose, resp. dosku)
-
- Nový používateľ
je to asus m2v-mx SE ... dufam ze ti tolkoto dokazov bude stacit pc som si skladal sam , dosku mam kupenu cez inzerat .. updatnut bios potrebujem lebo mi blbne grafika ktoru som predvcerom kupil , myslel som ze je vadna no po odskusani na inom pc slape ako hodinky , je to na 100% biosom
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
no neviem ako vy ale ja tam vidim na obidvoch SE,tak ci tak update biosu cez windows nieje zrovna 2x najlesia volba. ved cez dos je to uplne jednoduche ,mas toho plny google
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
ano , plny google ... aj tak nijaky navod ktory by mi fungoval .. skusal som to vcera , dnes .. no nic , nedari sa mi
//nasiel som celkom dobry jednoduchy navod , spravil som to na usb no po restarte ma dalej nepusti s tym usb , neviem ci to poznate ... proste nic musim ho vytiahnut , s dalsim by to mozno slo no teraz mi ho nechce windows vobec najst , ja neviem , vsetky stroje sa postavili proti mne , nastastie to musim nechat teraz tak lebo idem prec , inak by som to tu asi rozkopal od nervov ... vdaka vam zatial za rady
//nasiel som celkom dobry jednoduchy navod , spravil som to na usb no po restarte ma dalej nepusti s tym usb , neviem ci to poznate ... proste nic musim ho vytiahnut , s dalsim by to mozno slo no teraz mi ho nechce windows vobec najst , ja neviem , vsetky stroje sa postavili proti mne , nastastie to musim nechat teraz tak lebo idem prec , inak by som to tu asi rozkopal od nervov ... vdaka vam zatial za rady
klasicke Alt+F2 pocas POSTu nefunguje?