nVidia GeForce 480 a 470 (recenzie, informácie...)
Re: nVidia GeForce 480 a 470 (recenzie, informácie...)
lol //.. no to sa mi nechce verit... toto ..a ked predsa tak vodnikari urcite tazko../
- vlados070
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Dec, 2006, 02:00
No vodníkarom to pomôže ísť vyššie ako 1.138V a myslím si , že do 1.2V - 1.25V na vode a dobrých teplotách to nie je až také nebezpečnéFEAR napísal:lol //.. no to sa mi nechce verit... toto ..a ked predsa tak vodnikari urcite tazko../
Samozrejme 1.5V je len pre extrémnych overclockerov
Tym som myslel ze take hodnoty tazko vodou uchladis.. v tomto pripade ma slovo "tazko " vyznam rovny neuchladis
Aj keby teoreticky vodou uchladil GTX 480 na 1,2-1,25Vcore, tak ti spotreba (v náročných hrách a vo Furmarku určite) "prestrelí cez strechu". Už 1,2V a vyššia frekvencia spôsobí o 200W vyššiu spotreby samotnej karty(!), čo je nad PCI-Express špefikácie (300W)...
s pozdravom, crux.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
To je síce pravda, ale kto povedal, že nemôžeš mať(24/7) na 1.5V GTX480 chladenú vodou v zime. Samozrejme s tým, že okruh je vonku na balkóne, a karta je izolovaná proti kondenzácii, + máš kartu modnutú na 8+8 pin...a bla bla. Ale ináč srandujem, hoci verte tomu, že sa taký blázni môžu nájsť. Na xtremesystems je jeden týpek, čo má 24/7/365 QX9650 na 5GHz s kaskádou...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Je ti jasne, ze 2x8-pin + doska vie dodat maximalne 2x150+75 = 375W ? Teda neexistuje, ze by si to dokazal nielen uchladit, ale vobec napajat.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Veď som písal, že srandujem
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
feri a ostatní... viete aj o takej veci že to čo je napísané sa dá aj prekročiť? bez toho aby to malo vplyv na funkčnosť?
to, že špecifikácia je 375W neznamená, že z toho nemôžeš ťažiť 500W. Konektory samotné nemajú OCP ochrany ktoré by v prípade overloadu odpojili napájanie. Takéto ochrany sú len v DC-DC meničoch pre napájanie konkrétnych komponentov na karte. (pamate, jadrá ... )
to, že špecifikácia je 375W neznamená, že z toho nemôžeš ťažiť 500W. Konektory samotné nemajú OCP ochrany ktoré by v prípade overloadu odpojili napájanie. Takéto ochrany sú len v DC-DC meničoch pre napájanie konkrétnych komponentov na karte. (pamate, jadrá ... )
kebyže to tie karty nevydržia, asi ťažko by niektorí namerali spotrebu s 1,2V a pod
s 1,3Vcore nestačil chlapíkovi ani 800W zdroj a pri zapnutí hry restart...
s 1,3Vcore nestačil chlapíkovi ani 800W zdroj a pri zapnutí hry restart...
s pozdravom, crux.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
No ja by som len rád vedel, že koľko A papká tá karta, keď mal podľa teba takú spotrebu pri tom napätí...
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
nezáleží len na celkovej wattáži zdroja. záleží aj od 12V vetvy a od toho, na akú vetvu si to práve pichol
zdroj môže mať aj 1000W ale ak má na 12V málo A, je to v háji, pretože zdroj to ihneď vyhodnotí ako preťaženie a reset alebo sa vypne
// ono ani taká 5870 nieje žiadna sláva čo sa spotreby po OC týka. pri 1200MHz a 1,35V bolo už celkom cítiť oteplenie mojej TX850tky a to šiel procák len na 4GHz ... takže tak
zdroj môže mať aj 1000W ale ak má na 12V málo A, je to v háji, pretože zdroj to ihneď vyhodnotí ako preťaženie a reset alebo sa vypne
// ono ani taká 5870 nieje žiadna sláva čo sa spotreby po OC týka. pri 1200MHz a 1,35V bolo už celkom cítiť oteplenie mojej TX850tky a to šiel procák len na 4GHz ... takže tak
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Veď to mi je jasné, mňa ale zaujíma, či približne neviete, koľko Ampérov si pýta tá GTX480 @default.
Nechce sa mi citat predoslich 29stran, tak sa spytam. Oplati sa kupit GTX480? Alebo existuje karta s rovnakymi parametrami aby hri ficali tak ist. Dakujem
Tak ked chces kupit kartu co stoji za hladinou 10tacou tak ma udivuje ta lenivost .. nieco si o tom zistit ... nekupujes tuzkove baterky ...