Chcel by som sa vas opytat na vas nazor ohladne kvality ci už obrazu na FiberTV ale aj kvality STB, ktorý orange ponuka. Pretože sa rozhodujem ze by som presiel z DIGI TV na nieco ine a veľmi rozmyšlam o FiberTV ale ma odradzaju reakcie niektorých nespokojných používatelov, že kvalita stoji za .....,ze je to pomale a zamrza to a hlavne cenovo predrazene. Ale na druhej strane by som nechcel po panelaku vešať satelity.
1. aká je v poslednej dobe kvalita obrazu a či tie HD programi su vskutočnosti tak ostre ako reklamuju
2. či uz ponúkaju novšie zariadenie alebo je to stale ten isty ***** menom Sagem
3. daju sa napojit dve telky? Jedna FullHD a druha klasická CRT
4. je tam pozorovatelné trhanie respektive mykanie obrazu?
Alebo sa radsej vys... na orange a ist rovno do Skylinku?
Poprosim vas o vase skusenosti. :hm
Dakujem. Peťo
FiberTV ano či nie?
FiberTV ano či nie?
CPU: Intel Core i7-8700K MB: Gigabyte Aorus Z390 Pro Wifi FAN: Kraken x62 GPU: EVGA GTX 1050 Ti SC 4GB Mini RAM: Corsair Vengeance LPX Blue 16GB 3000MHz SSD: M.2 Samsung 960 EVO 1TB, SSD SanDisk Ultra 3D 1TB HDD: Seagate BarraCuda 3 TB PSU: Corsair RM650x CASE: Fractal Design Define R6 USB-C LCD: AOC Q3279VWF MOUSE: Dream Machines DM1 Pro S KEYBOARD: CONNECT IT Premium CI-45 REPRO: Trust Tytan 2.1
NOTEBOOK: DELL XPS 17 L702x: i7-2720QM | 8GB Kingstone 1333mhz RAM | Nvidia GT555m 3GB | 1TB Samsung Evo 850 SSD | 1TB Samsung HDD 7200RPM | DVD+-RW | 17,3" 1080p AG Screen | 9 cell battery | Backlit keyboard
PHONE: Samsung Galaxy Note 9 Duos 512GB
NOTEBOOK: DELL XPS 17 L702x: i7-2720QM | 8GB Kingstone 1333mhz RAM | Nvidia GT555m 3GB | 1TB Samsung Evo 850 SSD | 1TB Samsung HDD 7200RPM | DVD+-RW | 17,3" 1080p AG Screen | 9 cell battery | Backlit keyboard
PHONE: Samsung Galaxy Note 9 Duos 512GB
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: FiberTV ano či nie?
Tusim existuje Fiber TV "2 mesiace na skusku" Ak je to naozaj zadarmo, tak nevahaj, niet nad moznost vyskusat si to doma, na vlastnom TV.
http://www.orange.sk/web/orange_doma/op ... mular.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.orange.sk/web/orange_doma/op ... mular.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
My máme FiberTV už pol roka - zavedenie trvalo dlhšie, lebo nám v paneláku chýbala nejaká krabička dole a keď ju prišli nainštalovať, dali ju do susedného. POtom sa to cca mesiac riešilo, tak ale takáto situácia nastane velmi zriedka
Ku kvalite: Kvalita obrazu je celkom dobrá, neseká. žiadne kockovanie som nezbadal zatial. HD mám zapojenú len STV3, ktorá väčšinou aj tak v HD nevysiela, tak neviem moc posúdiť (hokej som doma nepozeral - bol som v Brne). Takže na obraz nemôžem povedať nič zlé...
ALE!!! ORANGE je francúzska spoločnosť, a snaží sa všade pretláčať francúzsky SAGEM. Od neho dodáva aj tie FiberTV boxy a tu je kameň úrazu.
+ Prepínanie programu trvá cca 1-2 sekundy
- Zapnutie trvá cca minútu. Po výpadku elektriny (vytiahnutie zo zásuvky), nabieha asi 2-3 minúty.
- Inicializácia zobrazenia mozajky a prehladov trvá aj pol minuty (možno aj viac).
- Často sa zasekáva pri načítavaní nejakých špeciálnych obrazoviek, prepínaní programov a tak...
- Nemá hdd. Nahrávať sa ale dá na nejaké centrálne Orange servery za poplatok.
- v predu má USB port, ktorý je na veľké hovno... teda, na nič... po zasunutí USB kľúča nabehne nejaká obrazovka s využitím pamäti USB na nahrávanie, ale nič sa s tým nedá robiť.
Ku kvalite: Kvalita obrazu je celkom dobrá, neseká. žiadne kockovanie som nezbadal zatial. HD mám zapojenú len STV3, ktorá väčšinou aj tak v HD nevysiela, tak neviem moc posúdiť (hokej som doma nepozeral - bol som v Brne). Takže na obraz nemôžem povedať nič zlé...
ALE!!! ORANGE je francúzska spoločnosť, a snaží sa všade pretláčať francúzsky SAGEM. Od neho dodáva aj tie FiberTV boxy a tu je kameň úrazu.
+ Prepínanie programu trvá cca 1-2 sekundy
- Zapnutie trvá cca minútu. Po výpadku elektriny (vytiahnutie zo zásuvky), nabieha asi 2-3 minúty.
- Inicializácia zobrazenia mozajky a prehladov trvá aj pol minuty (možno aj viac).
- Často sa zasekáva pri načítavaní nejakých špeciálnych obrazoviek, prepínaní programov a tak...
- Nemá hdd. Nahrávať sa ale dá na nejaké centrálne Orange servery za poplatok.
- v predu má USB port, ktorý je na veľké hovno... teda, na nič... po zasunutí USB kľúča nabehne nejaká obrazovka s využitím pamäti USB na nahrávanie, ale nič sa s tým nedá robiť.
- chlpacik
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 12:57
Niekoho znalejsieho sa asi opytam je mozne namiesto toho sagemu tam hodit nieco ine ? Lepsie ?
Citat: "To už aby som ani nepredával... lebo buď sa mi ozve vypatlanec, magor, alebo závistlivec... poprípade kríženec!"
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Ako viem, tak nie, ale ja som to moc neriešil, lebo už moc nebývam doma...
- BlackAngel
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Sep, 2007, 08:00
FiberTV je viazany len na tie sagemy, cize na inom zariadeni to nerozbehnes
CPU: I3 4130 + Noctua NH-U12P MB: ASrock Z87M Extreme4 VGA: MSI GTX 950 2GB RAM: KINGSTON 2x4GB HyperX 1600MHz SSD: Kingston 128GB V200 HDD:WD640AAKS PSU: Corsair VX450W Case: Fractal Desing 1500 Monitor: Dell P2414H + Dell Studio 1555 + PS4
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
dalo sa tam nahrávať... podľa veľkosti kľúča... mali sme 1GB, v orangei dali pred pár týždňami min. veľkosť 2GB. Nový kľúč možno skúsime, ale aj tak to fungovalo tak na 50% - práve keď sme chceli pretáčať tak to nešlo a museli sme reštartovať ten pos*aný sagem.Timeshifter napísal: - v predu má USB port, ktorý je na veľké hovno... teda, na nič... po zasunutí USB kľúča nabehne nejaká obrazovka s využitím pamäti USB na nahrávanie, ale nič sa s tým nedá robiť.
Mozaika mala byť inak zrýchlená pred týždňom.
Včera sa rozpadával obraz pár minút (klasika )
Podľa mňa je orange fibertv dokonalý príklad toho, ako pochovať neschopnosťou ľudí tak dobrú technológiu Toooľko vecí by sa dalo vylepšiť, že to až nie je možné.
discovery mi chýba, celkovo blbý systém balíkov, za rozumnú cenu sa nedá vybrať niečo pozerateľné Skylink je v poho pokiaľ nie je riadna búrka
ja osobne som spokojný s fibertv, discovery ma mrzí možno ho tam dajú späť, ono fibertv je len doplnková služba fibernetu čiže ich prioritou je fibernet ževraj
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
absolutny suhlas s TImeshifterom... FiberTV vyrazne degraduje ten otrasny Sagem set top box. Buduci mesiac mi konci dvojrocna viazanost, cize sa musim poobzerat po inych moznostiach.
s FiberNetom, naopak, maximalna spokojnost...
s FiberNetom, naopak, maximalna spokojnost...