Problém zo sieťovou kartou

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Nine
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št 27. Máj, 2010, 17:05

Problém zo sieťovou kartou

Príspevok od používateľa Nine »

Zdravím, som tu nový tak neviem kam to hodiť, žiadnu sekciu ako technická pomoc som nenašiel tak teda sem.

Včera okolo takej 14:00 som mal zapnuté PCčko počas búrky, jeden blesk trošku uletel a namieril si to k nášmu hromozvodu, zaregistroval som to na bliknutí monitoru a TV, taktiež mi na pol sekundu vypadol zvuk a internet.

Najprv som myslel že nič sa nedeje, že pravdepobodne UPCčku vypadlo pripojenie ale po takých 3 hodinách som sa s tým začal hrať ...

Prišiel som na to že keď zapojím ethernet kabel do sieťovky na ZAKLADNEJ doske, tak modem ani win nereaguje, jednoducho ten zapojený kábel "nevidia". Keď však zapojím modem cez USB, internet ide avšak modem mi potom ruší monitor (ASUS W22 alebo take niečo) a ten potom bliká, resp. trasie sa, resp. behajú po ňom také vodorovné pásiky.

Avšak keď som modem zapojil cez Ethernet / USB do notebooku, všetko šlapalo ako malo. Tým pádom som vydedukoval že problém bude na sieťovke na základnej tak som skočil do najbližšieho PC shopu a kúpil sieťovku do PCI za 8 €.

Do nej keď zapojím modem tak kontrolka nesvieti a PC / Modem znova nevidia zapojený kábel. V BIOSe sieťovku vypnutú nemám, tak isto mám nainštalované ovládače atď. Keď však prepojím notebook zo sieťovkou tak kontrolka vzadu svieti.

Vedel by niekto pomôcť? Buď nejaké úplné riešenie alebo ako sa zbaviť blikania monitoru. (skúšal som zapojiť monitor, pc aj modem do jedneho obvodu, bliká tak či tak)

Dik.

Návrat na "Základné dosky"