Upgrade biosu - problem

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Vialli
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Jún, 2008, 20:20

Upgrade biosu - problem

Príspevok od používateľa Vialli »

Zdravim. Po uspesnom upgrade biosu zakl. dosky mam jeden problem. Pc nenastartuje bez toho, aby som nevosiel do biosu a neulozil nastavenia. Proste vypnute pc zapnem a po zobrazeni loga vyrobcu dosky zostane cierna obrazovka. Ked vsak stlacim "Del", vojdem do biosu a bez akehokolvek zasahu do nastaveni stlacim F10 (ulozit a odist), pc normalne nabehne a funguje bez problemov. Takisto restart pc je bezproblemovy. Len ked pc vypnem, tak uz ho nezapnem bez toho, aby som zase nevosiel do biosu a stlacil F10.
Neviete niekto, cim to moze byt prosim?
Používateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41

Re: Upgrade biosu - problem

Príspevok od používateľa yesper »

Najskor vybita bateria.
Vialli
Nový používateľ
Nový používateľ

yesper napísal:Najskor vybita bateria.
Pri vybitej baterii by sa neobnovovali aj povodne nastavenia biosu? Pretoze mne sa moje nastavenia (napr. poradie bootovania) nemenia.
Vialli
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak nakoniec bola asi chybna verzia biosu. Preflashnul som ju starsou verziou a pc bezi bez problemov. Zaujimave...
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

ja som flashol dnes už druhú asrock dosku čo mám ... a všetko pekne cez windows stačí dvojklik odsúhlasiť a vše je vyriešené :) ale zmeny som žiadne nepostrehol ale u mojejdosky je písané že berie teraz aj x6 jadrá ...
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430

Návrat na "Základné dosky"