Prepinanie GPU
Prepinanie GPU
Zaujimalo by ma ci existuje aj na desktope podobna technologia na principe Hybrid SLI/ATI Switchable, vdaka ktorej by sa dalo prepinat medzi integrovanou a dedikovanou grafikou. Podla mna by to bola velmi zaujimava moznost pouzivat integrovanu gpu na pracu v systeme a dedikovanu na hry. Skusal som googlit ale nic aktualne k tejto teme sa mi nepodarilo najst.
Re: Prepinanie GPU
Nedá sa.
Niečo také robila nVidia, ale fungovalo to len na doskách s nVidia čispetom ktorý mal integrované grafické jadro + nVidia diskrétna grafická karta. Po určitom čase sa však technológia zavrhla (G200 čipy majú v idle veľmi nízku spotrebu samy o sebe, teda to nebolo už ani treba). Ostáva iba na notebookoch, po novom ako Optimus.
ATi nič také ani len neskúšala.
Niečo také robila nVidia, ale fungovalo to len na doskách s nVidia čispetom ktorý mal integrované grafické jadro + nVidia diskrétna grafická karta. Po určitom čase sa však technológia zavrhla (G200 čipy majú v idle veľmi nízku spotrebu samy o sebe, teda to nebolo už ani treba). Ostáva iba na notebookoch, po novom ako Optimus.
ATi nič také ani len neskúšala.