prepojenie dvoch pc cez LAN

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
upir102
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

prepojenie dvoch pc cez LAN

Príspevok od používateľa upir102 »

Ahojte chcem si prepojit dva pc cez siet ,aby som mohol mat aj na druhom pc internet ,ale na jednom pc win xp home 32bit a na druhom win 764 bit ultimate ,nastavil som manualne ip adresy ale stale mi vypisuje ze siet je pripojena ale nepouziva sa ?Uz som skusal vselico ale neviem si dat s tym dat rady?Dakujem za dopoved
glirpi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36

Re: prepojenie dvoch pc cez LAN

Príspevok od používateľa glirpi »

skus vypnut na oboch firewall. niekedy davnejsie viem ze so aj ja mal takyto problem.. vsetko bolo ok ale ani za toho oneho som sa na ine pc nedostal.. toto mi pomohlo. alebo ten firewall vypnut aspom pre local.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-9600KF / CPU-COOLER: NZXT Kraken X52 / MB: GIGABYTE Z390 M / RAM: Corsair 16 GB KIT DDR4 3600 MHz CL18 Vengeance LPX / SSD: WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB / DVD-RW: - / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: NZXT H400 / VGA: GIGABYTE GeForce RTX3060 GAMING OC 12GB / SOUND: SOUND BLASTER AE-7 / SPEAKERS: - / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit
upir102
Používateľ
Používateľ

no na oboch som firewal povipinal ,a stale to iste ako som uz pisal hore...teraz som zistil ze ten kabel nie je crosovany ..nebdue to kvoli tomu ?local je na zakladnej dosky asus maximus formula II,ta by mala mat uz sietovu kartu co si to sama prehodi ci nie ?
upir102
Používateľ
Používateľ

nikto nevie nejaku radu ?
upir102
Používateľ
Používateľ

uz sa mi to podarilo spojit ..skusal som nfs und2 a to slape cez siet bez porblemov,uz aj psie ze pripojene
len by som potreboval este ako nastavit ,aby bolo na tom druhom pc internet z prveho ?A ako mam nastavit aby som mohol si posielat data z prveho do druheho pc a naopak .
pc z ineternetom ej nastavene takto
:Ip 168.192.0.1
maska 255.255.255.0
druhy pc bez internetu
ip 168.192.0.2
maska 255.255.255.0
brana 168.192.0.1
dns 168.192.0.1

Dakujem za rady
citronik44
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa citronik44 »

Ak to spravne chapem ide ti Internetovy kabel do Prveho pc a do druheho mas natiahnuty kabel z druhej sietovky z prveho PC a nejde ti net iba siet? Ak hej skus premostit sietovky a malo by ti to ist, alebo jednoduchsi sposob, kup si lacny switch a mozes napojit kolko len chces pc a budu od seba nezavisle na internete
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

ak chceš zdieľať data stačí na zdieľaný priečinok kliknuť pravým a tam je voľba vlastnosti a v tej je voľba zdieľanie a tam stačí kliknuť na zdieľaťtento priečinok a podpriešinky (tuším) ... asi tak to bolo na xp ... teraz mám win 7 ale neskúšal som to .. ako vraví kolega lacný switch by bol pre teba ideálným riešením ... ja mám wifi router tak už mám wifi po byte a je v ľom zabudovaný switch 4 vystúpovy tak sestra sa s bookom pripája cez wifi a ja cez kablík tak ... a to s tým kríženým káblom ti nepoviem ... ale keď vám to už išlo tak zrejme to vie enkódovať ... takže krížený ti nebude treba ... inak zo switchu už by sa mi vidí nemal ísť krížený do pc ale obyčajný , ,,,
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
upir102
Používateľ
Používateľ

Dakujem môžte lock,problém som vyriešil tým že som kúpil switch a už to beží bez problémov.

Návrat na "Hardware všeobecne"