Problem s formatom videa
Problem s formatom videa
Ahojte, mam problem s prehravanim sirokouhleho domaceho videa na notebooku. Kamera nataca v sirokouhlom formate (Samsung s pevnym diskom) ked si to potom chcem prehrat na notebooku ( Windows media player) , format je uzsi, po oboch bokoch mam cierne pruhy.Doteraz som nenasla v nastaveniach, ako sa da zmenit format na sirokouhly. Videa potom striham vo Windows Live media maker a aj ked dam moznost napalit v sirokouhlom formate, tak to mam uzke. OS mam Windows 7 (ediciu asi Strater). Som zaciatocnicka, tak moc odbornym nazvom nerozumiem. Vopred dakujem
Re: Problem s formatom videa
ako prve si skus nainstalovat vlc - co je ovela lepsi prehravac ako windows media . Netreba k nemu ziadne kodeky a hned po prvom spusteni by malo video bezat.
ked bude tiez uzke da sa nastavit format obrazu napevno - hore v menu "video" / stranovy pomer / nastav napevno predpokladam 16:9 bude ta kamera nahravat
ked bude tiez uzke da sa nastavit format obrazu napevno - hore v menu "video" / stranovy pomer / nastav napevno predpokladam 16:9 bude ta kamera nahravat
vo VLC sa mi to da na celu obrazovku, ale ja to potrebujem aj napali na DVD a na to mam zatial len program Windows Live movie maker a on mi to napali tym zuzenym formatom.
chces to video aj upravit (strihat) alebo len proste vypalit na DVD tak ako to je?
ano, chem ho aj strihat, pridavat titulky ...