Zdravim. Na nete su navody len vacsinou na to ako ho odstranit po odinstalovani linuxu, lenze ja chcem mat linux na vyber vo windows boot manager tam ho dam cez EasyBCD (diky Gudas) ale neviem ako odstranit Grub loader.
dakujem
Odstranenie Grub loaderu
Odstranenie Grub loaderu
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Re: Odstranenie Grub loaderu
GRUB potrebujes mat, Windows Boot Loader ti linux nenakopne.
Tebe sa zda, ze ked v grube vyberes Win tak ti to butuje grub? nie, bezi tam WBL a ten nasledne butne win.
Takze grub potrebujes, akurat si ho nastav tak, aby sa zobrazoval na 0 sekund.
Tebe sa zda, ze ked v grube vyberes Win tak ti to butuje grub? nie, bezi tam WBL a ten nasledne butne win.
Takze grub potrebujes, akurat si ho nastav tak, aby sa zobrazoval na 0 sekund.
.
no dobre tak ho nejako hadam nastavim aby sa nezobrazoval lenze tusim to defaultne ide do linuxu takze ako to nastvit aby som sa dostal do windows boot loaderu ? tam si uz cez EasyBCD dam na vyber aj linux.
PS5 Slim
PS5 Slim
Treba nájsť a editovať položku grub.cfg alebo menu.lst. Už sa nepamätám , ktorú.
Vyhľadať v nej riadok s textom default 0 a ručne ho prepísať na defalt 1 , defaul 2 , default 3 alebo default 4 podľa toho , ktorý OS ti má bootovať ako prvý. Skús postupne a uvidíš.
Ale problém je , že musíš byť prihlásený ako root , čiže administrátor.
Mint je možno jediný Linux , ktorý ti dovolí prihlásiť sa do grafického prostredia ako administrátor.
Práva k jednotlivým súborom môžeš meniť aj cez konzolu , aj keď si prihlásený ako guest , ale z pamäti to neviem. To by som si musel znova naštudovať tie príkazy , ako sa to robí. Niekde by som to mal mať zapísané
Cez víkend alebo niekedy na budúci týždeň idem preinštalúvať Windows tak k nemu hodím aj ten Mint a napíšem ti podrobnejšie čo a ako. Ak dovtedy na to neprídeš aj sám
Vyhľadať v nej riadok s textom default 0 a ručne ho prepísať na defalt 1 , defaul 2 , default 3 alebo default 4 podľa toho , ktorý OS ti má bootovať ako prvý. Skús postupne a uvidíš.
Ale problém je , že musíš byť prihlásený ako root , čiže administrátor.
Mint je možno jediný Linux , ktorý ti dovolí prihlásiť sa do grafického prostredia ako administrátor.
Práva k jednotlivým súborom môžeš meniť aj cez konzolu , aj keď si prihlásený ako guest , ale z pamäti to neviem. To by som si musel znova naštudovať tie príkazy , ako sa to robí. Niekde by som to mal mať zapísané
Cez víkend alebo niekedy na budúci týždeň idem preinštalúvať Windows tak k nemu hodím aj ten Mint a napíšem ti podrobnejšie čo a ako. Ak dovtedy na to neprídeš aj sám
Naposledy upravil/-a ramaya v Pi 11. Jún, 2010, 00:33, upravené celkom 1 krát.
dakujem za rady uz som to spravil.
PS5 Slim
PS5 Slim