FIFA vs. PES
FIFA vs. PES
FIFU aj PES som hral naposledy pre takymi troma rokmi tak som rozmyslal ze zacnem.
len otazka je co si vybrat FIFA alebo PES ? nesledujem to tak vobec neviem ako su na tom.
vyhoda je ak by sa dala doinstalovat napriklad slovenska corgon liga. slovensky komentar a take veci su mi ukardnute.
zalezi mi aj na umelej inteligencii ( hlavne brankarov ) a mnozstve timov a podobne proste aby sa to co najviac podobalo skutocnosti.
Co myslite vy, ktore je lepsie ? najlepsie je keby mi napisal niekto kto hral obe.
len otazka je co si vybrat FIFA alebo PES ? nesledujem to tak vobec neviem ako su na tom.
vyhoda je ak by sa dala doinstalovat napriklad slovenska corgon liga. slovensky komentar a take veci su mi ukardnute.
zalezi mi aj na umelej inteligencii ( hlavne brankarov ) a mnozstve timov a podobne proste aby sa to co najviac podobalo skutocnosti.
Co myslite vy, ktore je lepsie ? najlepsie je keby mi napisal niekto kto hral obe.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Re: FIFA vs. PES
to je naozaj ťažke rozhodovanie
ani PES ani FIFA nie sú dokonalé, obe majú svoje výhody/nevýhody a je to veľmi tesné
podľa mňa:
PES 2010:
+ grafická stránka
+ herná stránka je imho reálnejšia = možnosti hráčov, AI, stratégia, kľučky atď
- poznám top hráčov FIFA, ktorý skúsili PES a podľa nich je aj najvyššia obtiažnosť príliš "easy"
- finančný systém v master leage, kde sa dajú kupovať hráči a pod. (pravdepodobne najmä problém Barcelony, ktorá má málo sponzorov = preto málo peňazí, napriek tomu, že som veľa líg vyhral, iné mužstvá sú na tom mierne lepšie)
- zvuková stránka
- niektorí hráči a mužstvá nemajú oficiálne mená = najmä londísnke kluby
FIFA 2010:
+ oficiálne mená tímov/hráčov
+ väčšia obtiažnosť
+ viacej herných módov a takisto aktualizácia hráčov
+ zvuková stránka
- grafická stránka = len lacný port z konzolovej verzie
- imho celkovo menej realistické (aj keď môže hráč zahrať rukou a pod. blbosti)
napriek tomu, že má PES viacej mínusov ako FIFA, uprednostnil a odporučil by som skôr túto hru od Konami... celkovo je to ale veľmi tesné a ide aj o nejaké sympatie
čo sa týka AI brankárov, tak to sa naozaj ťažko porovnáva, výhody FIFA je, že si tam môžeš nastaviť len vyššiu úroveň pre samotného brankára a team bude low a pod.
Či sa dá modom doplniť Corgoň liga neviem, ale PES sa dá veľmi silno modifikovať
to je tak asi všetko, kebyže ma ešte niečo napadne, doplním
prípadne sa pýtaj na niečo konkrétne
ani PES ani FIFA nie sú dokonalé, obe majú svoje výhody/nevýhody a je to veľmi tesné
podľa mňa:
PES 2010:
+ grafická stránka
+ herná stránka je imho reálnejšia = možnosti hráčov, AI, stratégia, kľučky atď
- poznám top hráčov FIFA, ktorý skúsili PES a podľa nich je aj najvyššia obtiažnosť príliš "easy"
- finančný systém v master leage, kde sa dajú kupovať hráči a pod. (pravdepodobne najmä problém Barcelony, ktorá má málo sponzorov = preto málo peňazí, napriek tomu, že som veľa líg vyhral, iné mužstvá sú na tom mierne lepšie)
- zvuková stránka
- niektorí hráči a mužstvá nemajú oficiálne mená = najmä londísnke kluby
FIFA 2010:
+ oficiálne mená tímov/hráčov
+ väčšia obtiažnosť
+ viacej herných módov a takisto aktualizácia hráčov
+ zvuková stránka
- grafická stránka = len lacný port z konzolovej verzie
- imho celkovo menej realistické (aj keď môže hráč zahrať rukou a pod. blbosti)
napriek tomu, že má PES viacej mínusov ako FIFA, uprednostnil a odporučil by som skôr túto hru od Konami... celkovo je to ale veľmi tesné a ide aj o nejaké sympatie
čo sa týka AI brankárov, tak to sa naozaj ťažko porovnáva, výhody FIFA je, že si tam môžeš nastaviť len vyššiu úroveň pre samotného brankára a team bude low a pod.
Či sa dá modom doplniť Corgoň liga neviem, ale PES sa dá veľmi silno modifikovať
to je tak asi všetko, kebyže ma ešte niečo napadne, doplním
prípadne sa pýtaj na niečo konkrétne
s pozdravom, crux.
no neviem ozaj je to tesne, ale ta FIFA zas ten financny system je lepsi. nemohla by sa Konami pridat ku EA ? to by bola hra potom
zrejme skusim obe a vyberiem si tu ktora sa mi bude hrat lepsie. a ako je to napriklad s tou slovenskou ligou a podobne ?
zrejme skusim obe a vyberiem si tu ktora sa mi bude hrat lepsie. a ako je to napriklad s tou slovenskou ligou a podobne ?
PS5 Slim
PS5 Slim
štandardne nie je v PES ani FIFA Corgoň liga, ale mala by sa dať imho nejako doplniť do PES, lebo sú tam voľné sloty - Team A, B... Player A, B...
s pozdravom, crux.
ok dakujem pekne . zrejme to ale asi bude FIFA alebo ak bude moznost vyskusam aj PES. sice mam doma PES ale iba 5
PS5 Slim
PS5 Slim
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
fifa vyzera realnejsie... hral som pes a hraci tam behaju ako nadopovane skrecky
- 1adad1
- Používateľ
z pohladu pohybu myslim
to už si druhý čo to tvrdí, ale ja som si v tomto nevšimol nejaké väčšie rozdiely
PES je však celkovo rýchlejšie = imho to je fajn ak ti ide o zábavu
PES je však celkovo rýchlejšie = imho to je fajn ak ti ide o zábavu
s pozdravom, crux.
Takto je to podľa mňa:
FIFA 10:
+ Plno licencií a aktuálnejšie súpisky
+ Lepší manažér
+ Viac módov
- Otrasná grafika
- Náročnejšie na HW ako PES a PES má ešte lepšiu grafiku
- Demencia brankárov aj hráčov
- Od ročníku 06 žiadne zmeny
- Otrasný komentár ktorí si mýli mená
PES 10:
+ Pekná grafika
+ Reálnejšie
- Kostrbaté animácie
- Brankári
FIFA 10:
+ Plno licencií a aktuálnejšie súpisky
+ Lepší manažér
+ Viac módov
- Otrasná grafika
- Náročnejšie na HW ako PES a PES má ešte lepšiu grafiku
- Demencia brankárov aj hráčov
- Od ročníku 06 žiadne zmeny
- Otrasný komentár ktorí si mýli mená
PES 10:
+ Pekná grafika
+ Reálnejšie
- Kostrbaté animácie
- Brankári
ku kostrbatosti, vynútiť vyhladzovanie hrán funguje korektne na nVidia kartách v PES/FIFA
a takisto je nutné vynútiť AF pre lepší grafický zážitok
a takisto je nutné vynútiť AF pre lepší grafický zážitok
s pozdravom, crux.
Do **** že mám Ati . Tam to nejde korektne?
Inač myslel som skôr animácie ako pohyby ktoré sú kostrbaté.
Inač myslel som skôr animácie ako pohyby ktoré sú kostrbaté.
Teoreticky by sa malo dať aj na Radeonkách vynútiť vyhladzovanie hrán, CCC -> nastavenia 3D grafiky -> vyhladzovanie hrán - 4xMSAA alebo iné. Nemám však možnosť overiť, či sa správne vyhnúti v hre, preto som to netvrdil. Na GeForcekách to ide určite.
ja viemmi*so napísal:Inač myslel som skôr animácie ako pohyby ktoré sú kostrbaté.
s pozdravom, crux.
dakujem za rady. uvidime po vyskusani...
PS5 Slim
PS5 Slim
- 1adad1
- Používateľ
pri fife sa vzdy zabavim ked popletu mena