Ciastocny Boot - Ziaden Obraz - Druhy (!) tyzden pokusov
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Sep, 2009, 22:55
Ciastocny Boot - Ziaden Obraz - Druhy (!) tyzden pokusov
Uz mi z toho fakt rastu rohy, poprosim o akekolvek napady.
Letecky som prepravil dosku+cpu (v kufri, pekne zabalenu v krabici, osobitne gfx kartu a disky), no za onen svet ju neviem rozbehat a uz sa s tym trapim treti tyzden, no bezuspesne.
Co to robi : CPU Fan, GPU Fan, Zdroj sa veselo tocia, no ziaden obraz.
1. Na zaciatok by som bol rad, keby mi nabehol aspon obraz - teda MB (Asus)+CPU(LGA775)+RAM (DDR2).
2. Uz som kupil druhy case (aj zdroj), no nepomohlo.
3. Odteperil som to aj na bench (krabica od dosky, crievka pekne vonku), aby som vylucil "shorting" z casu
4. CMOSka resetnuta.
5. Vyskusal som vsetky kombinacie oboch RAMiek (teda aj po jednej) v oboch slotoch.
6. Monitor samozrejme na druhej masine bezi (s tym istym kablom).
7. Nie je to len v obraze, Boot samotny neprebehne, kedze nepocujem nacitavanie windowsu z disku (ak ho necham dlhsie bezat) - proste disk je tichy.
8. Co je divne, je ked zapojim VGA kabel do integrovanej grafiky (a externu PCIex vytiahnem), tak sa sam komp shutdownne do cca 8 sekund. Vzdy. Aj 10 krat po sebe. Ak je kabel v ext.grafike, tak v pohode bezi aj minutu v kuse a nevypne sa sam.
9. Mozno je to v napajani dosky ? Na doske mam miesto na stavu na 24 pinov, no zo zdroja ide 20 a osobitne 4. Robi to to iste, ci tam zapojim vedla seba ten 20-pin a 4-pin, alebo len ciste 20-pin. Ak zapojim 4-pin do osobitneho konektora na druhej strane na doske (tusim ATX+12V), tak pre zmenu nenabehne vobec (skusane viackrat).
10. Kabliky od bedne (PowerSW a ostatne) - bez ohladu na ich polaritu/natocenie, bedna sa sprava rovnako.
Googloval som uz ako blazon. Vcera som s tym zabil zase 4 hodiny pokusov do polnoci...
Napada vas nieco co mozem vyskusat ?
Letecky som prepravil dosku+cpu (v kufri, pekne zabalenu v krabici, osobitne gfx kartu a disky), no za onen svet ju neviem rozbehat a uz sa s tym trapim treti tyzden, no bezuspesne.
Co to robi : CPU Fan, GPU Fan, Zdroj sa veselo tocia, no ziaden obraz.
1. Na zaciatok by som bol rad, keby mi nabehol aspon obraz - teda MB (Asus)+CPU(LGA775)+RAM (DDR2).
2. Uz som kupil druhy case (aj zdroj), no nepomohlo.
3. Odteperil som to aj na bench (krabica od dosky, crievka pekne vonku), aby som vylucil "shorting" z casu
4. CMOSka resetnuta.
5. Vyskusal som vsetky kombinacie oboch RAMiek (teda aj po jednej) v oboch slotoch.
6. Monitor samozrejme na druhej masine bezi (s tym istym kablom).
7. Nie je to len v obraze, Boot samotny neprebehne, kedze nepocujem nacitavanie windowsu z disku (ak ho necham dlhsie bezat) - proste disk je tichy.
8. Co je divne, je ked zapojim VGA kabel do integrovanej grafiky (a externu PCIex vytiahnem), tak sa sam komp shutdownne do cca 8 sekund. Vzdy. Aj 10 krat po sebe. Ak je kabel v ext.grafike, tak v pohode bezi aj minutu v kuse a nevypne sa sam.
9. Mozno je to v napajani dosky ? Na doske mam miesto na stavu na 24 pinov, no zo zdroja ide 20 a osobitne 4. Robi to to iste, ci tam zapojim vedla seba ten 20-pin a 4-pin, alebo len ciste 20-pin. Ak zapojim 4-pin do osobitneho konektora na druhej strane na doske (tusim ATX+12V), tak pre zmenu nenabehne vobec (skusane viackrat).
10. Kabliky od bedne (PowerSW a ostatne) - bez ohladu na ich polaritu/natocenie, bedna sa sprava rovnako.
Googloval som uz ako blazon. Vcera som s tym zabil zase 4 hodiny pokusov do polnoci...
Napada vas nieco co mozem vyskusat ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Ciastocny Boot - Ziaden Obraz - Druhy (!) tyzden pokusov
co tam mas vobec za zdroj? pretoze mas mat klasicky 24pin ATX konektor (od ktoreho moze byt oddelovaci 4-pin) a potom este extra 4-pin (na vykonnych zdrojoch 8-pin) pre pridavne napajanie cpu (konektor oznacovany ako ATX12V pobliz procaku). Tie 4-piny tusim ani nejdu medzi sebou zamienat, takze bud to nemas spravne zapojene, alebo mas odpalenu dosku.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Nový používateľ
Praveze aj ten povodny zdroj (ktory som ale so sebou nebral) mal iba 20-pin konektor a s nim to slo v pohode - normalne boli vedlajsie 4 piny na doske prazdne. Len si teraz za onen svet nespomeniem, ci som mal aj ten dodatocny 4-pinovy konektor zapojeny (na druhej strane dosky - z druhej strany CPU) alebo nie - no tak ci onak, to nejde - ci zapojim 4-pin alebo nie. Cize v nom by to nemalo byt.
Ten 500W zdroj to teraz musi utiahnut v pohode, kedze je zapojeny iba CPU a karta.
Cize, doska by mohla byt odpalena len ciastocne, teda fans roztoci, ale nic viac nespravi (napr. POST) ?
Podla mna je to pre znaleho celkom dobry hint - ze sa komp sam vypne do 10 sekund, ak fici iba na integrovanej grafike (no ak na PCIex, tak ficia fany stabilne a nevypne sa), len sa mi nepodarilo vygooglit nic rozumne.
Ten 500W zdroj to teraz musi utiahnut v pohode, kedze je zapojeny iba CPU a karta.
Cize, doska by mohla byt odpalena len ciastocne, teda fans roztoci, ale nic viac nespravi (napr. POST) ?
Podla mna je to pre znaleho celkom dobry hint - ze sa komp sam vypne do 10 sekund, ak fici iba na integrovanej grafike (no ak na PCIex, tak ficia fany stabilne a nevypne sa), len sa mi nepodarilo vygooglit nic rozumne.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Na modernu dosku (rozumej socket 775/1156/1366/AM2/AM3) potrebujes 24pin + 4/8-pin. Bez toho EPS (4/8pin) ti to nepojde. Co mas za zdroj (znacka, typ, P/N) ?
-
- Nový používateľ
Hmm, takze ked som pred pol rokom menil zdroj a nekupil taky, ktory ma 24+4, ale len 20+4 - tak to bola len nahoda, ze mi to slo ?
Ono, v manule ku doske mi totiz pise, ze tam musi byt aj ten 4-pin.
Chapem to spravne, ze ten 4-pin dava inu voltaz pri zdroji 24+4, ako pri zdroji 20+4 ? Lebo inak nechapem, preco mi s tym 4-pinom (z aktualneho zdroja) ani nerozbehne fans (dokym 4-pin nevytiahnem, tak fans nerozbehne - teda ficim len na tom 20-pine).
Mozno ma ta vetva zdroja mat aj nejake ine parametre (no o tych manual nic nepise) ?
Je ale taktiez mozne, ze si uz presne nespominam, ci ten zdroj, s ktorym to pred mesiacom bezalo, mal realne zapojeny aj ten 4-pin. Na 100% si spominam iba to, ze tam bol 20-pin (a bol volny prazdny flek na 4 piny na doske vedla konektora).
Az dojdem domov, tak pozriem, co presne za zdroj vlastne teraz mam a ake ma vetvy - v rychlosti si teraz spominam len ze ma 500W.
Ono, v manule ku doske mi totiz pise, ze tam musi byt aj ten 4-pin.
Chapem to spravne, ze ten 4-pin dava inu voltaz pri zdroji 24+4, ako pri zdroji 20+4 ? Lebo inak nechapem, preco mi s tym 4-pinom (z aktualneho zdroja) ani nerozbehne fans (dokym 4-pin nevytiahnem, tak fans nerozbehne - teda ficim len na tom 20-pine).
Mozno ma ta vetva zdroja mat aj nejake ine parametre (no o tych manual nic nepise) ?
Je ale taktiez mozne, ze si uz presne nespominam, ci ten zdroj, s ktorym to pred mesiacom bezalo, mal realne zapojeny aj ten 4-pin. Na 100% si spominam iba to, ze tam bol 20-pin (a bol volny prazdny flek na 4 piny na doske vedla konektora).
Az dojdem domov, tak pozriem, co presne za zdroj vlastne teraz mam a ake ma vetvy - v rychlosti si teraz spominam len ze ma 500W.
-
- Nový používateľ
Takze, zdroj je tento: silverstone sst-st50ef
http://www.silverstonetek.com/products/ ... s&area=usa
Tu su obrazky z kablov:
http://www.newegg.com/Product/ImageGall ... r%20Supply
Na nich vidno, ako je ten akoze 24-pinovy konektor vlastne len 20 a 4. Na obrazku su spojene spolu, ale ja ich mam oddelene - no vychadzaju z toho istehop zvazku zo zdroja.
Samozrejme, aj ked su zapojene oba vedla seba, aby tvorili akoze jeden 24-pinovy, tak to nepomaha (ale aspon sa bedna nastartuje, oproti pripadu ked ten 4pinovy dam na druhu stranu do stredu dosky, kde by akoze mal podla manualu k doske ist).
http://www.silverstonetek.com/products/ ... s&area=usa
Tu su obrazky z kablov:
http://www.newegg.com/Product/ImageGall ... r%20Supply
Na nich vidno, ako je ten akoze 24-pinovy konektor vlastne len 20 a 4. Na obrazku su spojene spolu, ale ja ich mam oddelene - no vychadzaju z toho istehop zvazku zo zdroja.
Samozrejme, aj ked su zapojene oba vedla seba, aby tvorili akoze jeden 24-pinovy, tak to nepomaha (ale aspon sa bedna nastartuje, oproti pripadu ked ten 4pinovy dam na druhu stranu do stredu dosky, kde by akoze mal podla manualu k doske ist).
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
normalne musis zapojit 20+4 konektor do napajania na doske .. to ani neries ze nie .. dalsi 4 pin konektor (ide zo zdroja zvlast / na obrazku v tom zvazku ho vidim) osadis tam niekde pri procesor a to je vsetko .. ak to takto nejde, pravdepodobne doska je v kremikovom nebi .. a mozno aj tvojou "sikovnostou" ..
podla mna tiez ta doska neprezila cestu
a to ze sa ti tocia ventilatory neznamena ze vdaka doske, ak maju napajanie priamo zo zdroja...
a to ze sa ti tocia ventilatory neznamena ze vdaka doske, ak maju napajanie priamo zo zdroja...
-
- Nový používateľ
Ok, takze som to zapojil znova a skusil tieto (zrejme vsetky mozne) kombinacie:
1. Zvazok 1 : Iba 20 pin; Zvazok 2 : Nic
2. Zvazok 1 : 20 + 4 pin; Zvazok 2 : Nic
3. Zvazok 1 : Iba 20 pin; Zvazok 2 : 4-pin
4. Zvazok 1 : 20 + 4 pin; Zvazok 2 : 4-pin
Pri kazdej jednej sa to sprava rovnako - fans na CPU aj grafike sa tocia, ale obrazovka nic. Predpokladam, ze disk (skoda ze ma nenapadlo ho zapojit) by sa tak ci tak nerozbehol.
Cize bud doska neprezila cestu, alebo moje pokusy o "ozivenie"
Uz asi nezistim, ci ju umrtvil letecky personal pri prehadzovani batoziny, alebo ja...
Este by som rad vylucil zdechle CPU - ak by bolo CPU dead, tak by sa fans tocili aj tak ?
Cize, chapem to spravne, ze potrebujem novu dosku ?
1. Zvazok 1 : Iba 20 pin; Zvazok 2 : Nic
2. Zvazok 1 : 20 + 4 pin; Zvazok 2 : Nic
3. Zvazok 1 : Iba 20 pin; Zvazok 2 : 4-pin
4. Zvazok 1 : 20 + 4 pin; Zvazok 2 : 4-pin
Pri kazdej jednej sa to sprava rovnako - fans na CPU aj grafike sa tocia, ale obrazovka nic. Predpokladam, ze disk (skoda ze ma nenapadlo ho zapojit) by sa tak ci tak nerozbehol.
Cize bud doska neprezila cestu, alebo moje pokusy o "ozivenie"
Uz asi nezistim, ci ju umrtvil letecky personal pri prehadzovani batoziny, alebo ja...
Este by som rad vylucil zdechle CPU - ak by bolo CPU dead, tak by sa fans tocili aj tak ?
Cize, chapem to spravne, ze potrebujem novu dosku ?
- glirpi
- Používateľ
osobne neverim ze by doska neprezila cestu, jedine zeby si ten letecky personal na nej vybalil svoju desiatu a omylom ju oblial kolou .. skor tie tvoje pokusy o ozivenie, ale taktiez mohla byt death uz od zaciatku .. ktovie
imho beeper zapojeny mas ? nepises nic o zvukovej signalizacii a vacsinou ked ta nefunguje tak doska je mimo .. ak by bol procak mimo, grafika, ramky tak doska pipa .. dokonca raz sa mi podarilo zabudnut pripojit 4pin / 12V pre CPU a pipalo to tiez ..
imho beeper zapojeny mas ? nepises nic o zvukovej signalizacii a vacsinou ked ta nefunguje tak doska je mimo .. ak by bol procak mimo, grafika, ramky tak doska pipa .. dokonca raz sa mi podarilo zabudnut pripojit 4pin / 12V pre CPU a pipalo to tiez ..
-
- Moderátor
Mne sa napriklad prave vtedy moja EVGA ani nezvala, proste mlcky robila presne to iste co je tu popisovane - ventilatory isli, doska sa tvarila ze je zapnuta, ale nic nerobila... Az ked som pripojil 8-pin, tak zazracne zacala fungovat .
- glirpi
- Používateľ
a aky je to presny typ tej asus dosky ?
raz som mal aj maticnu dosku, do ktorej sa normalne musel okrem 4pin pre cpu pichnut do dosky aj molex konektor zo zdroja. bolo to tesne nad pci-e slotom, zrejme islo o dodatocne napajanie pre grafiku alebo co .. ale neskusal som to nezapojit ze co sa stane .. bola to doska z nforce570 chipsetom od msi / k9n ultra..
raz som mal aj maticnu dosku, do ktorej sa normalne musel okrem 4pin pre cpu pichnut do dosky aj molex konektor zo zdroja. bolo to tesne nad pci-e slotom, zrejme islo o dodatocne napajanie pre grafiku alebo co .. ale neskusal som to nezapojit ze co sa stane .. bola to doska z nforce570 chipsetom od msi / k9n ultra..
-
- Nový používateľ
No, ta doska (Asus P5 VD2-VM) od zaciatku urcite nebola dead, lebo este v den odletu som ju vyberal z bedne, na ktorej som predtym X rokov robil.
Preto je pre mna tak dolezita, lebo ten Windows na tom disku to urcite nerozchodi, ked tam supnem inu dosku (fakt to nemozem riskovat), inak by som uz daaavno spravil upgrade.
S pipanim je to dost problem, lebo to je uz druhy case, ktory som tu kupil, a nema beeper, iba vyvody na audio, co nepredpokladam, ze by doska dokazal pipat jak do pc speakera, tak do reprakov
Preto je pre mna tak dolezita, lebo ten Windows na tom disku to urcite nerozchodi, ked tam supnem inu dosku (fakt to nemozem riskovat), inak by som uz daaavno spravil upgrade.
S pipanim je to dost problem, lebo to je uz druhy case, ktory som tu kupil, a nema beeper, iba vyvody na audio, co nepredpokladam, ze by doska dokazal pipat jak do pc speakera, tak do reprakov
-
- Moderátor
Speaker kupis v niektorom z obchodov KE urcite, a zapojis ho :
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... vd2-vm.pdf
Strana 1-37, piny SPEAKER.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... vd2-vm.pdf
Strana 1-37, piny SPEAKER.
-
- Nový používateľ
Hmm, prave dumam - kebyze som kupil iny typ Asus dosky, ale s tym istym chipsetom (+- ine FSB alebo RAMky), tak ten Windows rozchodim ? Mate to niekto vyskusane ?
faugusztin - PC speaker sa da dokupit externe ? To som netusil - divne ze som na to pri cennikoch nenarazil doteraz.
S tymi obchodmi v KE to bude kusok horsie, terazky som v USA
faugusztin - PC speaker sa da dokupit externe ? To som netusil - divne ze som na to pri cennikoch nenarazil doteraz.
S tymi obchodmi v KE to bude kusok horsie, terazky som v USA