problem s pretaktovanim
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
problem s pretaktovanim
Mam Athlon XP2600+, zakladnu dosku MSI KT6 delta a 512MB PQI CL 2.5 RAM.Procak sa mi dost brutal prehrieva(mam Thermaltake chladic s medenym jadrom a pri 5000 otackach ma CPU 60 stupnov a system cez 50) Pri pretaktovani sa mi podarilo pri povodnom napati zvysit zbernicu zo 166 na 179 MHZ ,ked som zvysil napatie na 1.675 tak ma pustilo na 182MHZ. S delickou na AGP PCI som nic neskusal ,lebo som nenasile taku polozku v biose.Pomozete mi.Diky
Takze k teme AGP PCI je dost dolezita polozka lebo, ked dvihas FSB tym sa ti zvysuje aj takt PCI a AGP cize mozes odpalit ako grafiku tak aj ostatne zeriadenia vyuzivajuce PCI sloty, a k teplote je to dost vysoka teplota , ak budes zvysovat voltaz teplota pojde samozrejme hore a to treba nasledne chladit, problem vydim v zle nasadenom chladici alebo zle aplikovanej paste. Skus chytit chladic ak pri teplote 60 nie je ani vlazny tak je zle nasadeny.
Hardware
Spoiler: ukázať
prepac ale titan pasta je totalny to radsej ani nenavrhuj..to si zo striebrom akurat povedal ahoj ked sa minali...to ma obsah tusim 30percent zluceniny ktora len obsahuje tusim 15% striebra..alebo nieco take..proste nic ...ked uz tak potom ac pastu s 99.9% striebra alebo aspon nejaku kvalitnejsiu silikonovuLukasko napísal:... no dal som titan striebornu a teploty z nicoho nic isli na 45-50*C... takze asi tak.
keD sa uz hovori o pastach ,tak toto je PASTA s velkym P ...
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... leitpaste/
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... leitpaste/
s pozdravom, crux.
pokial si dobre pamatam, tak tieto dosky zapinaju delicku 1/6 automaticky, ked sa priblizis 200fsb, lock delicky pozna nforce2 chipset napr., ty by si mal fsb menit len medzi hodnotami 166 a 200mhz alebo tesne okolo, aby si nemal vela agp/pci clock.
tie teploty su fakt brutalne. to chces povedat, ze v skrini mas teplotu 50 stupnov? jedine, ze ti na diodu fuka teply vzduch z niecoho, alebo mas komp v saune.
otazka: je ten komp pri tychto teplotach stabilny?
tie teploty su fakt brutalne. to chces povedat, ze v skrini mas teplotu 50 stupnov? jedine, ze ti na diodu fuka teply vzduch z niecoho, alebo mas komp v saune.
otazka: je ten komp pri tychto teplotach stabilny?