CAW hosi !
Mam jeden mensi problem s Notebook Hardware Control 2.0.
Nainstaloval som tu aplikaciu na Vista HB 64bit,book Fujitsu siemens Amilo Pi 2530/T5250,a nejde spustit,pritom tam mam podporu pre tento book,prepol som aj kompatibilitu na XPSP2,stale dava odkaz :
Co to moze chciet odomna ?
Aky driver ?
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
Nechcem zakladať novú tému, tak moju otázku vložím sem. Mám (používam) tento sw na mojom nb (doteraz bez problémov). Nastavila som si dynamic switching a v pohode. Lenže teraz cez víkend sa chcel môj drahý hrať nejakú hru, ktorá pred tým išla bez problémov a teraz mu sekala, a nb sa prehrieval. tak som mu ukázala, aké teploty môže sledovať v nhc a keď som na chvíľu odišla moja polovička sa rozhodla, že v programe niečo ešte "ponastavuje", ale keďže on sa do toho vôbec nevyzná, tak tam niečo pomačkal (samozrejme povedal že nič, ale ja som ho videla z chodby) a nb normálka išiel dalej, ale keď ho vypínal, vypol sa monitor a pc išiel dalej, lenže on ho natvrdo vypol a teraz už nejde zapnúť, resp. zapne ho, počujem ako keby ventilátor a disk, kontrolka disku svieti, kontrolka napájania svieti a cca po 5 sec. sa to vypne. Nedostanem sa ani do biosu, monitor sa vôber nezapne. Viete mi poradiť čo s tým ? Mám z toho nervy, lebo on mi tvrdí, že nič neurobil (ako vždy) ale určite tam niečo prepol a ja som bez pc a netu úplne mimo
mam jeden problem v suvislosti s notebook hardware control. (notebook acer, pentium m 1,7ghz, ati mobility x700 64mb, 2gb ram)
pouzivam tento soft na podtaktovanie grafickej karty.
nhc vie kontrolovat ati powerplay (aj bez pritomnosti catalyst softveru) a to v troch hodnotach:
1.battery optimized (core 104, mem 119) - pouzivam v stave bez zataze (web, office, filmy); nespusta ventilator
2.balanced (core 209, mem 182) - nepouzivam, aj starsie hry uz sekaju
3.performance (core 357, mem 297) - pouzivam na lanhry (hl2, dota, flatout)
a pouzivam dva profily:
a)default - dynamic switching cpu, battery optimized gpu
b)herny - max cpu, performance gpu
problem je v tom, ze na hernom profile, kde je gpu na max sa mi po case prehreje karta a vypne pocitac (toto je uz otestovane a iste).
ati powerplay sa da aj vypnut a zadat manualny clock karty (ked dam 320/300, pocitac nepadne). lenze tu nastava problem, ked prepnem z herneho profilu kde je manual clock (320/300 - s vypnutym ati powerplay) na profil "default" (zapnute ati powerplay), zobrazia sa mi artefakty (rozne ciary), po piatich sekundach profil prepne a neskor pri vypinani pocitaca sa pocitac zasekne.
mohol by som mat aj "default" profil na manual clock (povedzme 105/120), ale vtedy sa ventilator spusta velmi casto a vypina sa dlho po dosiahnuti minimalnej teploty. co je mi velkou zahadou.
co by som chcel:
mat aktivovane ati powerplay na hernom profile na hodnote performance, pricom by som na nej nejako zmenil clock maximalnej hodnoty z 357/297 na 320/297. najlepsie editovanim nejakeho nhc suboru alebo registrov. neviem ci sa to da a neviem ci sa to da takto. vie niekto poradit?