HD 4200 PRETAKTOVANIE
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 10. Júl, 2010, 22:21
HD 4200 PRETAKTOVANIE
Dobrý deň. Mám dosku od gigabyte MA785GMT-UD2H a na nej integ. grafiku HD 4200. Chcel by som sa spýtať na akú frekvenciu ju môžem pretaktovať bez vetráku tak aby som ju neodpálil. Neviem ako mám zistiť na nej teplotu, či sa to dá, či má čidlo - proste potrebujem poradiť. Dík za odpoveď.
Re: HD 4200 PRETAKTOVANIE
No to zalezi od viacerych faktorov, najma od toho, aky mas overflow v skrinke a tak. Ked si cital recenzie, tak vies, ze sa da pretaktovat na nejakych 1000MHz, avsak na taku frekvenciu je treba riadne zdvihnut napatie a potom uz chladic pecie dost. Vlastne chladic dost hreje aj pri zakladnych taktoch, no ale ta grafika ide na takych cca 700MHz v pohode aj bez zvysovania napatia.
Ale od pretaktovania tej integrovanej grafiky nejaky dramaticky narast poctu FPS v hrach neocakavaj, nejake pribudnu, ale urcite neplati, ze po zdvihnuti frekvencie dvojnasobne sa rovnako zdvihnu aj FPS v hrach (aspon nie obecne).
Ale od pretaktovania tej integrovanej grafiky nejaky dramaticky narast poctu FPS v hrach neocakavaj, nejake pribudnu, ale urcite neplati, ze po zdvihnuti frekvencie dvojnasobne sa rovnako zdvihnu aj FPS v hrach (aspon nie obecne).
-
- Používateľ
Ďakujem za odpoveď, akurát neviem čo je to owerflow. Takže z odpovede som pochopil, že keď ju dám na tých 700 mhz bez zvyšovania voltáže tak by to malo zniesť v pohode aj bez vetráka? Mne by to úplne stačilo na tých 700 lebo plánujem časom kúpiť samostatnú grafiku.
No overflow je prudenie vzduchu v skrinke, teda ze mozno mas nejaky nasavaci vetrak vpredu, nieco na procesore a nejake vetraky vytahuju horuci vzduch prec. Ak ti taha vzduch von zo skrinky maximalne zdroj, tak pri zvyseni napatia, aby si si neodpalil dosku.
Nie overflow (pretečenie), ale air-flow (tok vzduchu).
Pretaktovať bez zvyšovania napätia je celkom bezpečné, ak sa to preženie tak sa najprv stane taká vec, že PC vytuhne, alebo sa reštartuje.
Pretaktovať bez zvyšovania napätia je celkom bezpečné, ak sa to preženie tak sa najprv stane taká vec, že PC vytuhne, alebo sa reštartuje.
Jaj chybka, asi z toho tepla.
-
- Používateľ
Ďakujem všetkým za odpovede, dám ju na tých 700 a uvidím.
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
ja som dostal tuto integrovanu na 800MHz (avsak na doske ASUS) s malym zvysenim napatia (asi o 0,02-3V) ale pasiv bol uz dost horuci ale bol v pohode keby to ma nejaky vacsi vyznam tak by sa mu dalo este trochu vypalit
- XZKX
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42
MSI 785GM-E51 a najvyššie som sa dostal na 750MHz. tuším, stabilne 700MHz. voltáž som kľúdne dvíhal aj na 1.35, nepomohlo ...
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.
-
- Používateľ
Tak čaute, dal som ju na tých 700 a beží v pohode. Tak som začal šetriť na grafiku a rozhodujem sa medzi Ati Radeon HD5670 a HD5750. Poraďte. Dík za odpoveď.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
prosim, poloz tento dotaz v nakupnej poradni.