ahojte, majitelia zvukovych kariet ASUS Xonar DS, DX, D1, D2, ale aj ostatni , mam otazku.
pri nastaveni konfiguracie reproduktorov na 5.1 mi na mojej creative audigy SE vadi, ze bass redirection sa da bud vypnut (a teda pri inych zvukovych zdrojoch ako 5.1 mi nebude hrat subwoofer) alebo sa da zapnut a regulovat v rozsahu 10-200Hz. JA POTREBUJEM dosiahnut aby zvysne repro hrali plne pasmo a subwoofer taktiez plne pasmo, avsak uz z nazvu "bass redirection" na audigy SE toto frekv.pasmo po zapnuti vzdy len prerozdeluje medzi SW a zvysne repro.(zjednodusene povedane: ked nastavim "bass redirection" na 80hz, subwoofer hra frekvencie do 80Hz a zvysne reproduktory od 80Hz nahor)
teda otazka: poskulujem po kartach od asus a chcel by som od konkretnych majitelov vediet, ci je mozne cez ich software nastavit v rezime 5.1 zvuk tak, ze bude hrat aj SW a frekvencne zvuk nebude prerozdelovany medzi SW a zvysne reproduktory. Pripadne ako sa to da poriesit na audigy alebo kartach inych vyrobcov.
pozn.: vlastnim Audigy SE a receiver s 5.1 vstupom (cinch)
bass redirection :(
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: St 20. Sep, 2006, 02:00
bass redirection :(
zostava:
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: bass redirection :(
takže, na čo je dobré aby ti do subwoofera hralo celé pásmo? ak je to normálny aktívny subáč tak aj tak bude mať aktívnu výhybku ktorá ti doňho viac HZ nepustí.
-
- Čierna listina bazáru
uz som sa tesil, ze pride nejaka rada
na co to potrebujem? potrebujem aby do 5 repro islo plne pasmo (teoreticky a vo velkych uvodzovkach od 20Hz) po povedzme realnych 20kHz. Do subwoofera plne pasmo (basov) - (nie je dolezite sa tu bavit od kolko Hz ale urcite aspon DO 150Hz). samozrejme vyhybku mam, aj parametricky HW ekvalizer na subwoofer mam. kazdopadne zo zvukovky potrebujem dostat to co pisem. "laicky" pre pochopenie to napisem takto: ked mas 2.1 konfiguraciu na zvukovke tak zvukovka neriesi deliacu frekvenciu medzi hlavne repro a subwoofer. toto potrebujem dosiahnut aj pri 5.1 - 7.1 konfiguracii. Uz preco, to je mozno na dlhsiu debatu cez SS ak to niekomu neda spat
na co to potrebujem? potrebujem aby do 5 repro islo plne pasmo (teoreticky a vo velkych uvodzovkach od 20Hz) po povedzme realnych 20kHz. Do subwoofera plne pasmo (basov) - (nie je dolezite sa tu bavit od kolko Hz ale urcite aspon DO 150Hz). samozrejme vyhybku mam, aj parametricky HW ekvalizer na subwoofer mam. kazdopadne zo zvukovky potrebujem dostat to co pisem. "laicky" pre pochopenie to napisem takto: ked mas 2.1 konfiguraciu na zvukovke tak zvukovka neriesi deliacu frekvenciu medzi hlavne repro a subwoofer. toto potrebujem dosiahnut aj pri 5.1 - 7.1 konfiguracii. Uz preco, to je mozno na dlhsiu debatu cez SS ak to niekomu neda spat
zostava:
keď vypneš bass redirection tak do subwoofera neide nič?
(chvalabohu že mám proper audigy, ja si pustím čo chcem a kde chcem )
(chvalabohu že mám proper audigy, ja si pustím čo chcem a kde chcem )
-
- Čierna listina bazáru
ked vypnem bass redirection tak subwoofer nehra vobec praveze. iba pri original 5.1 nahravke
proper audigy? daj link
proper audigy? daj link
zostava:
proper audigy je pre mňa plnohodnotná karta audigy s EMU10K1 alebo EMU10K2 - kompatiblným čipom (teda nie Audigy SE alebo LE), tieto karty majú celkom dost vymakaný DSP, ktorý má nekonečne veľa možností (so správnymi ovládačmi).
Teda ja mám k dispozícii niečo takéto:
http://img840.imageshack.us/img840/1635/kxdsp.png
takže si naroutujem čo chcem, kde chcem a akým spôsobom chcem, a ešte tomu môžem pridať kopec nezmyselných efektov...
Bohužiaľ ale tebe neviem poradiť. Ovládače od Creativu nepoznám a nemám ani potuchy či majú možnosť toho čo ty požaduješ
Teda ja mám k dispozícii niečo takéto:
http://img840.imageshack.us/img840/1635/kxdsp.png
takže si naroutujem čo chcem, kde chcem a akým spôsobom chcem, a ešte tomu môžem pridať kopec nezmyselných efektov...
Bohužiaľ ale tebe neviem poradiť. Ovládače od Creativu nepoznám a nemám ani potuchy či majú možnosť toho čo ty požaduješ