napajaci zdroj pre HDD na 24/7 prevadzku

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

napajaci zdroj pre HDD na 24/7 prevadzku

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

zdar
takze mam doma router, ktory ma USB konektor a hodil som si nanho DD-WRT a musim povedat ze to je vyborna hracka
OpenVPN server, samba server, download manager a dalsie vecicky su samozrejmostou
mal som tam zapichnuty 8GB usb kluc, ale predsalen to nie je ono
kedze mam volny 120GB SATA 3,5" HDD tak som sa rozhodol to vyuzit
kupil som si z Ebay.de prevodnik SATA/PATA na USB a za cca 2 tyzdne aj prisiel
prve velke sklamanie ked s PATA HDD nesiel korekntne na zaidnom stroji, ale kedze stal cca 7€ nebolo mi to dajako luto
ked som napojil SATA HDD cez USB, ale napajanie z mojho PC zdroja, vsetko fungovalo krasne, ziadne CRC chyby a rychlosti okolo 20MB/s su tiez vyborne
problem nastal ale s dodavanym zdrojom
premeral som ho multimetrom a zistil som, ze nedodava 12V, tak som destruktivnym sposobom dal dole plastovy obal a zistil som, ze chyba je v kabli a z plosaka 12V ide
preletoval som teda kable, vsetko fungovalo, ale neskutocne sa ten zdroj zahrieva
je to presne tento http://www.szyhpower.com/en/product_detail.asp?id=931 a vnutri to vyzera takto http://www.szyhpower.com/picture/YH-3018-1.JPG
az nato, ze ten hlinokovy chladic je kratsi asi o 5mm z kazdej strany
skusal som to bez ofuku a popalil som sa jak na tom chladici tak aj na kondiku hned za vstupom 220V
pri ofuku pomalobeznym 120mm fanom je kondik chladnejsi, ale ten hlinikovy chladic je neskutocne horuci
tak som vytiahol tazky kaliber (120mm Thermaltake @ 4500RPM :D ), chladic bol studeny, kondik bol studeny, hluk bol kua velky :red:, ale ked som sa dotkol toho kondika zvrchu, tak ma kopol
cize za nejako bezpecne a dlhodobo pouzitelne by som to nepovazoval
a rodicia sa boja ze podpalim byt (imho necudujem sa im, aj ja sa toho bojim) a tak hladam nejaky zdroj, ktory by dal:
12V 2A a 5V 2A a ani pri dlhodobej zatazi (disk ma z kazdej vetvy mensi odber nez 1A) by sa velmi nezahrieval
teda tak aby som ho nemusel vobec ofukovat a aby som sa nebal ho nechat na drevenom nabytku aj ked pojdem prec (kedze potrebujem data aj na cestach)
dlhodobou prevadzkou myslim 24/7 mesiace bez prerusenia

kazdy napad je vytany
ak by som kupil nejaky lacny box od gaba, predpokladam, ze zdroj sa bude taktiez velmi zahrievat
s cim mate dobre skusenosti?
co poradite?
...
ANONYM_a7

Re: napajaci zdroj pre HDD na 24/7 prevadzku

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

nabijacky zo starych notasov?myslum ze by to stacilo.

To ze ta kondik kopol, staticka elektrina :-)
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

hmm, ok, len 2x predtym ma nekopol, tak ma to prekvapilo

dalsia vec bola zohnat dakde olej a cele to ponorit do oleja
len niektory davaju zdroj von a niektory aj zdroj daju do oleja tak neviem ci by to bolo OK :cool:

kazdopadne aj nejaky ready-made produkty mozte poradit, nemusia byt len kutilske

//edit a kazda nabijacka co som mal na NTB tak sa velmi zahrievala (13" ASUS, 15.4" HP, 15.6" LENOVO, 15.4" VBI)
proste ten plast bol horuci slusne, nie az tak ako toto, ale tiez dost a neviem ci to je robene na 24/7 prevadzku (nabijacky IMHO nie)
...
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

zozen stary atx zdroj, tam su velke tie pasivy na tie regulatory, sice tam uz nenapchas kryt, ale malo by to pomoct
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

ok, takze som upgradol chladic :D
a to ze ten kondik kope mam brat ako normalnu vec? alebo sa mam bat ze tam dakedy preskoci aj dajaka iskra samovolne
zatial to bezi tak cca 15 hodin, je to krasne studene a write na sambu mam okolo 6MB/s
skoda ze ten router ma iba 450MHz CPU

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

takto to vyzera s novym chladicom, na poslednej fotke je ten pliesok aby bolo vidno rozdiel :D
...

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"