Meranie teploty speedfan soc.754 - vase skusenosti

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

chladice s heatpipe maju inaksi graf ako obycajne, tie s heatpipe by mali mat tvar skor obdlznika...zas ale v tom pripade neviem preco ked mam freezera to tak nevyzera

Obrázok

ale tak si myslim, ze teplota na CPU nemoze byt tak odlisna v zavislosti od chipsetu
Naposledy upravil/-a _skrat_ v Št 19. Jan, 2006, 20:57, upravené celkom 1 krát.
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
crazyman
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa crazyman »

no ja si nemyslim, ze po zatazeni procika moze teplota vyletiet v priebehu sekundy o 10 stupnov (berme ako priklad), hlavne ked tam ma clovek pol kilove "hebedo" aj s ventilatorom... ked tak nad tym clovek rozmysla, je to nemozne... zdravy sedliacky rozum...
Rusty
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00

Príspevok od používateľa Rusty »

Bude to ako hovori dexter. Si vsimnite ze intely maju taky graf, aky by mal byt a pri AMD to tak divne skace ...
crazyman
Nový používateľ
Nový používateľ

Rusty napísal:Bude to ako hovori dexter. Si vsimnite ze intely maju taky graf, aky by mal byt a pri AMD to tak divne skace ...
to, ze to tak skace, nie je preto, ze je to amd...

mam doma 3 compy (a na 2 mam dokonca box) a na 2 mi ukazuje teplotu normalne.. a na mojom to predtym ukazovalo dobre a teraz, ked tam mam novy bios, tak skace hore-dolu (nf4x infinity - par ludi ju pozna)

okrem toho, pri heatpipe tiez nezvlietne teplota v mihnuti oka o 10 stupnov, aj ked je pravda, ze tam teplota vyleti dost rychlo..
dingo27
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00

Skus MBM

Príspevok od používateľa dingo27 »

Skus motherboard monitor, da sa stiahnut na nete (ma to do 30MB), mne osobne sa viac paci MBM, teploty sa mi zobrazuju na samostatnom LCD (44870 na LPT port.). Nastavis si max hodnoty a ono ta to upozorni
bad_messiah
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00

Re: Skus MBM

Príspevok od používateľa bad_messiah »

To crazyman- na tych 2 compoch je procak K8? Alebo su to este K7... btw - bo toto "skakanie" teploty je len pri K8(A64)... a co sa tyka tvojho boardu DFI nF4 infinity,, tak tam cosi spominal LoPiO ze je to problem dosky...

btw- tiez som sa na to pozeral,, a vysledok umna:

Obrázok

no zda sa mi to az moc "uskakane",, ale stym si asi nepomozem :dntknw:
Naposledy upravil/-a bad_messiah v Pi 20. Jan, 2006, 19:28, upravené celkom 1 krát.
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
crazyman
Nový používateľ
Nový používateľ

na jednom compe mam k7 (athlon xp s tbred b0 jadrom) a to druhe je sempron64 2500+.. u obidvoch to funguje perfektne..

ano, u mna su to problemy so zakladovkou... pravdepodobne..
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Tak som zlozil komp s Epoxou 8HDAI_PRO ( VIA cipset ). Takto na nej vypada speedfan:

Obrázok

Priam idealny priebeh. CPU tam je sempron 2600+ s box chladicom (otvorena case). Fsb dala okolo 310. Vyssie mi uz blbla ramka. Kupodivu na nej funguje aj HTT 2 co na mojej Abite mozem len snivat. Stabilita vyborna. Kondiky na nej su Rubycon -kvalitne :-) Nic sa nehreje, cipset pasivny. Na tu chvilu co som sa bavil vydarena doska. KeD prihliadnem k jej cene okolo 2100Sk neni o com. Inac ma perfektny BIOS vysantil som sa. scool:
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"