spomalenie PC po pridani SATA HDD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

spomalenie PC po pridani SATA HDD

Príspevok od používateľa drive »

Do mojho starsieho PC s diskom WDC WD1600YS-01SHB1 som hodil dalsi WDC WD5000AADS-00M2B0 a pokial bol cisty bezalo vsetko v pohode. Urobil som format, particie a do jednej som zkopiroval nejaku hudbu. Po dalsom spusteni zacali komplikacie. Start sa vyrazne predlzil a aj nacitavanie dat z noveho disku. Casto mrzne a pomoze len tvrdy restart. V BIOSe su oba disky ako Master a po spusteni Win mam v pravo dole ikonu na bezpecne odstranenie hardware, o kt som si doteraz myslel, ze sluzi len pri odpajani hluposti z USB, ale ja tam mam v ponuke odpojenia ten novy disk :cry: V com je problem?
21/08: prekopiroval som cca 41 GB dat z noveho HDD (trvalo to asi 14 hodin !) a skusil som ho naformatovat priamo cez Win. Pri 2% to zamrzlo a tak som to skusil cez soft priamo od vyrobcu. Rovnaky vysledok. Po 10 min zacalo hlasit chybne sektory a nasledne ukoncilo formatovanie. Skusil som opat spustit format, ale uz ho ani nespustilo a zamrzol comp. Restart sa nekonal, pretoze jednoducho odmietol nabehnut system, tak som ten disk odpojil a zas vsetko bezi ako hodinky. Co s tym zasranym diskom je a co s nim mozem urobit okrem toho, ze by som ho s radostou tresol o zem? :wallbash:

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"