pridávam dalšiu dnešnú skúsenosť s T-comom...nie nebojte sa, dobrá nie je...
tak začnime pekne od rána...zobudil ma technik T-comu.
nahlásil som to ako poruchu a technik sa objavil

celkom milý pán, voči tejto časti výhrady nemám...prišiel, zapojil vlastný router aj NB, zmeral rýchlosť, a voila..necelých 6Mbit...ja som len čumel, že takú rýchlosť som ja nenameral..skúsil ešte na môj pokyn 2 dalšie merače, to isté...rýchlosť je skvelá.
tak mu vravím, počkajte, zapojím svoj router...on že v poho...zapojím ten blbý d-link, zmeriam všade a ahaho....rýchlosť zas len 4Mbit....takže už vieme kde je pes zakopaný, odporučil mi reklamáciu routra.
tak som sa vybral do mesta, za vedúcim predajne T-com či sa tu dá reklamovať router...on povedal že hej, len treba zmluvy nakoľko to bolo objednané telefonicky...nato sa spýtal na problém, a ked zistil že som to objednal telefonicky, len poznamenal že on je v mínuse a ja si objednávam cez tel....čo som ignoroval, na hádku dnes deň nemám...a nervy budem ešte potrebovať lebo viem čo ma dnes čaká.
tak som šiel domov po zmluvy, a vošiel do predajne T-com sobrance kde robí môj úhlavný nepriateľ, slečna s IQ 50, neviem či aj nie menším...hlboký nádych a ideme....zobrala ma dalšia, nová slečna ktorej však nanešťastie IQ nebolo ani na tejto úrovni, a tak sa to začalo.
spýtala sa čo chcem-..ja že reklamovať router...a aký je problém? tak vravím že odpája notebook od internetu a limituje rýchlosť internetu..ona sa na mňa pozrela a začala slabikovať "od-pá-ja rý-chlosť od in-ter-ne-tu?"
hovorím si to čo za pi*ovina, nie, on odpája POČÍTAČ od internetu, kvitoval som, a limituje rýchlosť....ona ukázala hlboké pochopenie a začala spisovať formulár....po 30 minútach ho mala spísaný, čo ja som už vnútri zúril, pripadalo mi to akoby si klikala nejaký kvíz a nie spisovala reklamačný formulár....prepáčte že to tak dlho trvá ale máme nový systém....tak akože
potom prišiel prvý problém. v systéme nemohla nájsť moju objednávku routra...(ktorý okrem iného stále nazývala modem

)
na moju odpoveď, že to bolo brané n začiatku augusta a za MAX klub body, nereagovala...prosto moja objednávka neexistuje a basta.
hovorím teda že jediný doklad čo mám je doklad od kuriéra čo mi to doniesol...tak po to si musíte ísť domov, nedá sa bez toho..ona v sekunde router aj všetko zbalila, a ja hovorím, nie nemusím ísť domov, doklad je na tej kôpke papierov kde bol záručák, návod a cd...prehrabla to a našla ho...tak zas všetko rozbalila, sklamaná...a pokračujeme. no sleečny nemohli ani 2 na to prísť, prečo nie je moja objednávka v systéme...tak to dali na doklad od kuriéra, opisujú si S/N routera zo záručného, a ahaho! daný router je vraj už kdesi v prdeli v servise...ako je to možné? WTF?!?!? ona si prekontroluje S/N routera s S/N záručáku, a nesedí..(WTF si hovorím, to je už moc aj na mňa ku*va)...brutálna situácia...neexistujúca objednávka, a nesedia S/N ...no čert to ber.
tak vzala tel. a zavolala kdesi asi niekomu vyššiemu s IQ minimálne 80 lebo dostala aj radu...po 15 (!) minútovom telefonáte vystavila novú kúpnu zmluvu a kadejaké dalšie veci aby mi to servis nevrátil lebo nesedí S/N
nakoniec SAMA(!!!) našla tú objednávku pri dátume 2.8 a za max klub body dokonca..aké prekvapenie...
hurá, tak protokol je spísaný...už len dopísať príslušenstvo čo k tomu je...
a tak som sa dozvedel že adaptér k routeru je vlastne batéria (tak to ona napísala, no druhá ju potom karhavo opravila) - nechcite vedieť čo sa mi preháňalo hlavou no mal som chuť vraždiť - , splitter nevedela identifikovať, a keď si nakoniec tie veci (zrejme) zaškrtávala na radu druhej predavačky miesto toho aby ich písala lebo si zrejme veľké checkboxy nevšimla, došli sme ku káblom.
v checkboxe jej píše : ethernetový kábel...ona to vyslabikovala na 3x, potom sa rozrehotala že čo to je, ona to ešte nepočula, potom stíchla lebo videla môj vražedný pohľad že už ma to nebaví a zrejme si uvedomila že to bolo nemiestne, a spýtala sa ma či je k tomu ethernetový kábel, hovorím že áno, to je ten čo máte v ruke, a ten druhý je telefónny hovorím, už som nemal nervy na dalšie trápne incidenty...
potešili sa obe že vedia čo je ten druhý kábel zač, vytlačili mi tlačivá, dali mi ich doruky a pýtajú sa ma, chcete k tomu aj nároadný router? ja že samozrejme, ved vedúci predajne povedal že šnandardne dávate náhradný router...a ona áno, ale musíte zaplatiť zálohu 90€ a ked sa váš opraví a náš nám vrátite, my vám peniaze vrátime...ja že ČOO??????? 90€????!?!?!

za 30 eurový router?????
nie, v tom prípade nemám záujem!!!!!
Dovidenia, a odporúčal som sa preč s tlakom 300/150....