problem s bootovanim

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00

problem s bootovanim

Príspevok od používateľa Secret »

Neviem kam toto zaradit ale mam pocit ze je to softwarova chyba

Dneska som bol kamosovi instalovat Win XP na novy pc...postupoval som klasicky, rozdelil som disk, supol boot cd, a pri rychlom formatovani sa instalacia zasekla a vyhodilo nejaku chybu cez cely monitor (uz si to nepametam)...
resetol som ho a opakoval dovtedy kym ma to neprestalo bavit(este dodam ze pri nacitavani kernelu sa jednoducho zaseklo bootovanie alebo vyhodilo chybu s nejakym suborom)...potom som zistil ze ma dosku (MSI s raidom - presny typ som si nezaznacil) a dozvedel som sa ze pred instalaciou treba natiahnut ovladace pre raid (neviem ci je to pravda :? )
tak som isiel zase skusat, stlacil som F6, vybral ovladace a pokracoval dalej ale zase sa instalacia zasekla na tej istej chybe

Dalsia vec co sa mi nepozdava je ze ked som ho resetol tak naskocil az na 4-5 raz(vydaval dlhe zvuky s asi 3 sekundovymi prestavkami)a ked nahodou naskocil tak nie vzdy nabootoval

skusal som zmenit aj nastavenia biosu (aj defaultne) ale vzdy to vydavalo tie iste prerusovane zvuky

neviem co s tym mohli by ste mi dat nejake tipy...dik
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Raid cez F6 potrebujes instalovat vtedy ak ma SATA disk. KeD to ale blbo nabieha (po restarte) tak pricinu vidim skor v ramkach. Skus to testnut Memtestom. Na to ti treba len boot CD. Ide to mimo windows.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

Myslim, ze co sa tyka tych "zvukov", tak je zbytocne tu hadat a radsej sa pozriet sem :arrow:
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
http://www.hi-tech.net/zones/help-beep.html
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
FijO
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa FijO »

to, ze ti nenabootoje disk na prvy raz, resp ze ti ho ani nenajde to po tolkych restartoch nie je nic neobvykle...

ja som mal podobny problem s novou zostavou a SATA diskom ...dost mozne ze je to problemom radica na doske, cize na tvojom mieste by som rozhodne ten raid ovladac okamzite nainstaloval

ja to vidim v radici na doske, pripadne v disku ...rozhodne by som na tvojom mieste nainstaloval system na normalny ATA disk a skusil pospustat nejake tie testy ...pokial nebudu modre obrazovky typu "memory dump" tak by som o probleme s Ramkami ani neuvazoval
Gigabyte 890XA - UD3, Phenom II X4 945, 4gb ram Kingston hyperX black, Sapphire 5770 vapor-x, CM Hyper 212+, case CM 690 II + zvysok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Secret »

no povedzme ze to otestujem memtestom...a co dalej, je treba ist za predajcom a vyreklamovat (resp. vymenit) pamete??alebo sa s tym da este nieco robit??
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Napr. keD ti memtest hadze chyby pri ramkach mozes skusit horsie casovania. Mozes ist aj ramky vymenit za ine. Nemusia byt 100% vadne. Mozu byt aj nekompatibilne s doskou, skratka si nerozumeju. V inej doske mozu ist perfektne. Ak je predajca znaly veci, urcite ti ich za iny typ vymeni. Vie, ze sa obcas take nieco pritrafi...
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"

Návrat na "Operačné Systémy"