Ahojte kúpil som túto zvukovú kartu, a chcem zapojiť predný panel, ale nejak som nenašiel presné označenie ktorý konektor kam zapojiť na zvukovke. Teda našiel som toto:
1. PORT 1 Analog Port 1 - left channel (Microphone)
2. GND Ground
3. 3 PORT 1R Analog Port 1 - right channel (Microphone)
4. PRESENCE# Active low signal that signals BIOS that an Intel HD Audio dongle is connected to the analog header. PRESENCE# = 0 when an Intel HD Audio dongle is connected
5. PORT 2R Analog Port 2 - right channel (Headphone)
6. SENSE1_RETURN Jack detection return for front panel (JACK1)
7. SENSE_SEND Jack detection sense line from the Intel HD Audio CODEC jack detection resistor network
8. KEY Connector Key
9. PORT 2L Analog Port 2 - left channel (Headphone)
10. SENSE2_RETURN Jack detection return for front panel (JACK2)
Ale nenašiel som presné označenie jednotlivých pinov na PCB. Viete mi poradiť kde mám ktorý konektor zapojiť? Ďakujem
Alebo teda neviete mi poradiť ako rozbehať na tejto zvukovej karte mikrofon? Lebo má jeden vstup označený ako multi či čoto a pripája sa naň buď Line-In alebo Mikrofón. A ked do enho pripojím mikrofón tak ho zdetekuje ako line-In a nefunguje. Nenašiel som nikde nastavenie vstupov.
Ďakujem za rady.
Creative SB X-Fi Xtreme Audio- rozbehanie mikrofonu
- kajo873
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Nov, 2006, 02:00
Creative SB X-Fi Xtreme Audio- rozbehanie mikrofonu
Naposledy upravil/-a kajo873 v Pi 03. Sep, 2010, 22:06, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme zapojenie FRONT PANEL
X-Fi Xtreme neexistuje, resp. najpodstatnejsiu cast nazvu si vynechal (Gamer, Music atd), kedze vsetky X-Fi su Xtreme ...
- kajo873
- Používateľ
Re: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme zapojenie FRONT PANEL
Aha sory takže komplet názov je CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi Xtreme Audio PCIe x1 toto je link na nu:
Mal som aj problém s drivermi, dal som original CD a inštalácia neprebehla lebo vypísalo že nemám hardver pre ten driver čo sa ide inštalovať. Tak som stiahol zo stránky výrobcu nainštaloval ale nejak sa mi nezdá
Nainštaloval sa mi Creative Control panel ale je nejaký ubohy.. malo nastaveni hlavne s mikrofonom... Oproti realtake zvukovkam. Myslel som si že bude o niečo premakanejší.
Kód: Vybrať všetko
http://www.alza.sk/creative-sound-blaster-x-fi-xtreme-audio-pcie-x1-d120276.htm
Nainštaloval sa mi Creative Control panel ale je nejaký ubohy.. malo nastaveni hlavne s mikrofonom... Oproti realtake zvukovkam. Myslel som si že bude o niečo premakanejší.
- kajo873
- Používateľ
Re: Creative SB X-Fi Xtreme Audio- rozbehanie mikrofonu
Tak teda problem som vyriešil. Po dlhom čase stravenom na googli som vygooglil toto
Funguje mi to. Spravil osm to presne podla navodu, nainštalova aplikácia Creative Console laucher (take niečo mi tam cyhbalo pri nainštalovaný ovladačov) je tam kompletné prehladné nastavenie zvukovky. A tam sa dá prepať či ten vstup chcem používať ako Line-In alebo MIC.
Takže problém vyriešený. Píšemt o sem keby mal niekto také problémy ako ja, aby nemusel stráviť vela hodín na googli
Kód: Vybrať všetko
http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/how-to-x-fi-extreme-pci-e-mic-working-at-windows-7-x64/td-p/546144
Takže problém vyriešený. Píšemt o sem keby mal niekto také problémy ako ja, aby nemusel stráviť vela hodín na googli