Živé červíky v monitore xD

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Živé červíky v monitore xD

Príspevok od používateľa Veyron »

No znie to haluzne, ale nie je to žart a moc ma to neteší.
Pred nejakým časom sa mi zjavila na monitore taká malá čierna čiarka, ktorá nešla zmazať, až som si uvedomil, že to je za predným ochranným sklom. Časom sa tam zrazu zjavila aj druhá, ktorá sa už hýbala po celom monitore, čo mi teda došlo, že to nie je len malá čierna čiarka, ale maličký červík, ktorý fakt neviem ako sa mi tam dostal(medzi monitor a také to tenké plastové sklo, či fóliu, ktorá je na každom monitore). No a nakoniec nejak zamrzol, teda asi skapal a už sa nepohol a mal som ďaľšiu čiernu čiarku. Nakoniec sa podobným spôsobom pridal tretí. No a raz keď som len tak vymýšľal a ma to tam sralo, tak som dal na tom mieste frčku da monitara a červík spadol akoby dole niekam a už ho nebolo vidno. Tak isto som spravil i s druhým a tiež zmizol, ale tretí, teda ten čo prišiel ako druhý, tak ten nie a nie sa odlepiť. Je dosť možné, že som ho nejak sám pritlačil a tabuk a tým pádom ho tam prilepil a teraz nie a nie sa odlepiť.
Je to síce obyčajná malá čierna čiarka dlhá tak 3 mm, ale samozrejme ma to tam serie a prekáža. Preto to vidím jedine tak, že to budem musieť asi najskôr rozobrať, len by ma teda zaujímalo, či to nebude problém a nedodrbem tým celý monitor. A vôbec keď ho budem rozoberať, tak by som ho mal prečistiť celý, lebo ktovie kedy začnú zase nejaké ďalšie liezť. Viete mi teda v tejto záležitosti nejak poradiť??

Btw môj monitor je: Samsung 2343BW http://www.samsung.com/cz/consumer/moni ... ab=feature

Vopred díky za každú radu a zdržanie sa pri zbytočnom spamovaní (aj keď verím, že toto je veľmi lákavá téma na spamy ;)).
Používateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36

Re: Živé červíky v monitore xD

Príspevok od používateľa glirpi »

to je cervik elcedus monitorus a zivy sa prevazne hnedou farbou z obrazu ..
a ked zacnes citis divny smrad od pc, tak ti zacal hnit procesor.

I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-9600KF / CPU-COOLER: NZXT Kraken X52 / MB: GIGABYTE Z390 M / RAM: Corsair 16 GB KIT DDR4 3600 MHz CL18 Vengeance LPX / SSD: WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB / DVD-RW: - / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: NZXT H400 / VGA: GIGABYTE GeForce RTX3060 GAMING OC 12GB / SOUND: SOUND BLASTER AE-7 / SPEAKERS: - / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ

Tie moje sú myslím trošku menšie, aj keď neviem ako veľmi to bolo priblížené a toto bol už možno nejaký vypasenejší :D ...ono ale ako to opraviť?? Nie je to problém rozobrať ten môj monitor a dostať sa do tej oblasti medzi monitor a tú ochrannú fóliu a to bez toho, aby som niečo zničil??
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

zatlac trocha na neho a on by sa mal rozpucit :D
// ked sa ti velmi chce tak to mozes aj rozobrat, ale on by mal casom zmiznut
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ

no som skúšal tlačiť ako sa len dalo a to aj po pár cideroch a pohároch vína, kedy som už mrdal na citlivé opatrné zatlačenie a nič nepomohlo :smutny: A obávam sa, že samé to nezmizne, teda mi ostáva to už len rozobrať, jedine sa len bojím toho, aby som pritom nezničil monitor a či to vôbec pôjde bez problémov rozobrať (??). Ono zrovna ešte čakám na nejaké čistiace vecičky čo som si objedával, nech to rovno prečistím keď to budem rozoberať...(objednané mám čistiace papierové utierku, chemickú utierku, sprej na čistenie a doma mám ešte antistatický štetec a stlačený vzduch a ešte aj nejaké čistiace riedidlo, ktoré som kúpil keď som menil chladič na grafike a je celkom účinné(spolu s vatovými tampónmi a paličkami) - "Mineralised Methylated Spirits", teda mám snáď všetko potrebné).
anonym1
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Apr, 2012, 21:55

Príspevok od používateľa anonym1 »

Nastriekaj tam Biolit a drbni tam 20 kilovým kladivom :D , len dávaj bacha, aby si ho nerozpučil, to už by šlo ťažšie dole :hysterical:
Ináč, fakt si ma pobavil :cool:
Me.
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

uz som sa s tym stretol, LCD treba rozobrat, dostat sa do jednotlivich vrstiev z folii a vycistit...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"