SSD Disky
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SSD Disky
Okolo 200 ? Reactor s prvym spolahlivym, nesekajucim JMicron radicom ? Nemylis si to s Nova (Indilinx) alebo Force (SandForce) ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Corsair F60 bude rychlejsi ako ten R60 co je upnuty aj banchmark na predoslej strane ?
A este daco. Na guru3d, kde je recka RevoDrive su aj rady ako maximalizovat vykon SSD vo win vista / 7
Da sa to teda aplikovat aj na klasicke SSD dufam ... Pred instalaciou treba nastavit radic pre SATAII na AHCI ze ? Koli nizsej odozve
Ak by ste chceli daco doplnit ku tym radam tak nech sa paci, budem len rad. Pretoze tohto mesiaca pochovavam HDD na system a nahradim ho SSDckom.
A este daco. Na guru3d, kde je recka RevoDrive su aj rady ako maximalizovat vykon SSD vo win vista / 7
Spoiler: ukázať
Ak by ste chceli daco doplnit ku tym radam tak nech sa paci, budem len rad. Pretoze tohto mesiaca pochovavam HDD na system a nahradim ho SSDckom.
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
emPORiO:
ANO, F60 bude urcite omnoho rychlejsia ako R60. Hlavne zapis.
vsetky tie rady su pekne, ale Win7 ti to vsetko nastavi samo pri instalacii ( teda aspon u mna to tak bolo ). Vista moc vhodna na SSD nieje, lebo nepodporuje TRIM a musis to vseto nastavovat rucne.
A ano, radic ma byt ako AHCI.
ANO, F60 bude urcite omnoho rychlejsia ako R60. Hlavne zapis.
vsetky tie rady su pekne, ale Win7 ti to vsetko nastavi samo pri instalacii ( teda aspon u mna to tak bolo ). Vista moc vhodna na SSD nieje, lebo nepodporuje TRIM a musis to vseto nastavovat rucne.
A ano, radic ma byt ako AHCI.
-
- Pokročilý používateľ
Ok diky .a dufam ze nastavy dobre ... ak nie, tak nech si ma nepraje. Potom este vypnem tie MS blbosti pre optimalizovanie HDD lebo to spomaluje SSD ako to pisu aj na guru3d
Samozrejme budem mat Windows 7, ine ani nechcem (zatial)
Samozrejme budem mat Windows 7, ine ani nechcem (zatial)
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
F60 je SandForce tým je asi povedané všetko
pri SSD nejde často ani o samotné spomaľovanie ako o opotrebovanie
pri SSD nejde často ani o samotné spomaľovanie ako o opotrebovanie
-
- Pokročilý používateľ
A čo sa tam akože opotrebúva ? nemá to žiadne mechanické časti ani sa to nezahrieva ... iba trochu. Nemá to náhodou životnosť ako aj pamäťový modul (RAM)? alebo v čom sa opotrebúva, nerozumiem tomu
- F242
- Používateľ
UTFG
http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-stat ... advantages . Viem, ze wiki nie je je najdoverihodnejsi zdroj, ale staci...
Ano, je to zivotnost cipu.
Zjednodusene, cipy maju obmedzeny pocet zapisov do jednej bunky (cipu), pri MLC cipoch to moze kludne byt iba 1000 az 10000 krat na bunku.
http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-stat ... advantages . Viem, ze wiki nie je je najdoverihodnejsi zdroj, ale staci...
Ano, je to zivotnost cipu.
Zjednodusene, cipy maju obmedzeny pocet zapisov do jednej bunky (cipu), pri MLC cipoch to moze kludne byt iba 1000 az 10000 krat na bunku.
-
- Pokročilý používateľ
No dobre, ale ake nasledky ma toto opotrebovanie ? znizi sa rychlost alebo zmensi sa velkost ? ked uplynie zivotnost bunky
Da sa povedat, ze to je podobne ako aj u ludi .. ze bunka odumrie za 7 - 10 rokov ? ... samozrejme nahradi ju nova bunka
Len ma strasite nic nieje nekonecne to hej ... ale tak 10 rokov by to malo vydrzat v dobrej kondicii si myslim
Da sa povedat, ze to je podobne ako aj u ludi .. ze bunka odumrie za 7 - 10 rokov ? ... samozrejme nahradi ju nova bunka
Len ma strasite nic nieje nekonecne to hej ... ale tak 10 rokov by to malo vydrzat v dobrej kondicii si myslim
Naposledy upravil/-a Brandoo v Pi 10. Sep, 2010, 09:38, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, ale pocet rezervnych buniek nie je neobmedzeny. Proste treba ratat s tym, ze za tych 5-20 rokov uz bude disk nepouzitelny kvoli tomu, ze jeho kapacita pojde dole.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to je práve otázne kedže SSD sú relatívne novo rozšírená vec...emPORiO napísal:No dobre, ale ake nasledky ma toto opotrebovanie ? znizi sa rychlost alebo zmensi sa velkost ? ked uplynie zivotnost bunky
ono je práve otázka že čo by sa stalo keby SSD zapisovalo stále veľmi často na jedno miesto, to je napr, pagefile s pevnou veľkosťou
proste zo SSD to je stále trochu zložité
čo sa týka rezervy tá je niekedy dosť značná, pár typov SSD si po update FW pripočítalo k dobru nejaké GB práve kôli zmenšeniu množstva rezervnych buniek
Zdravim pani,
v pondelok kupujem OCZ Vertex2 Series 60GB.
Nikde som nenasiel aky radic pouziva...
Apropo ake programy pouzivate na benchmark?
v pondelok kupujem OCZ Vertex2 Series 60GB.
Nikde som nenasiel aky radic pouziva...
Apropo ake programy pouzivate na benchmark?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
radič je SF
ked kupuješ SSD to je prvá vec krorú by si mal vedieť
dobré sú PCmark2005 a Vantage
potom AS SSD Benchmark
ATTO disk bench mark je trochu optimistický čo sa HDD týka (zápis 4kB, resp malých súborov)
ked kupuješ SSD to je prvá vec krorú by si mal vedieť
dobré sú PCmark2005 a Vantage
potom AS SSD Benchmark
ATTO disk bench mark je trochu optimistický čo sa HDD týka (zápis 4kB, resp malých súborov)
- F242
- Používateľ
Maju to priamo na stranke vyrobcu....
SandForce1200
http://www.ocztechnology.com/res/manual ... _Q3_12.pdf
SandForce1200
http://www.ocztechnology.com/res/manual ... _Q3_12.pdf