Zdravím vospolok,
mám problém s RAM v mojom desktope. Vlastním tripple channel kit od Mushkin (typ zistím, ak bude treba) s veľkosťou 3x2GB. BIOS mi normálne zdetekuje 6GB pamäte, takisto Memtest/vstavaná utilita na doske ASUS MemOK a pamäte prešli niekoľkohodinovým testom.
Problém nastáva po štarte do OS (Windows 7 Ultimate 64b). Zostava je z popisu, na MB je najaktuálnejší BIOS (2001) a funkcia remap RAM je zapnutá v BIOS-e. (zapnutie i vypnutie nemá vplyv na tento problém)
Ďakujem za všetky rady, na fóre ASUS-u som strávil už nejaký čas a nič nové som sa nedočítal.
6GB/2GB použiteľnej pamäte
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
6GB/2GB použiteľnej pamäte
CENTER
Spoiler: ukázať
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: 6GB/2GB použiteľnej pamäte
aj ten soft gadgets na vyuzitie ramiek od windowsu ti detekuje len 2gb ? nahod znova windows mozno pomoze... ak nie skus to nainstalovat od 0 a nahod nanovo ovladace na dosku ... nemas ovladaca pre win 32bit ak taky je... poskusaj musi to ist
- TroubleMaker
- Používateľ
Windows vie pracovať iba s 2GB, viď obrázok nižšie. Ovládače mám pre 64b platformu priamo z webu výrobcu. Reinštalácií OS by som sa radšej vyhol, ale ak budú mat podobný názor aj ostatní, tak vyskúšam aj to..
CENTER
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
ved daj repair windowsu.. neprides o data.. alebo si data premiestni na iny disk pripadne na inu cast disku preinstaluj system tie pamate musia ist
- TroubleMaker
- Používateľ
S tým OS to nevidím nejako ružovo, dal som systém na záložný disk (čerstvá inštalácia OS + drv) a chová sa to podľa predpokladu - úplne rovnako.
CENTER
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Velmi podobny problem (mozno aj ten isty) som mal ja tu http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 92&t=67215
precitaj si to a skontroluj si osadenie modulov.
precitaj si to a skontroluj si osadenie modulov.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vyber a znova nasad vsetky moduly. Skontroluj ci nemas prisilno pritiahnuty chladic CPU na k doske (vtedy sa moze doska ohnut, nemas spojene vsetky kontakty CPU a funguje ti iba 1 ci 2 kanaly.
Toto je hardwarovy problem, s Windows 7 to nema nic spolocne. Detekcia funguje cez SPD (to prejde), ale pouzitelne su naozaj iba 2GB.
Toto je hardwarovy problem, s Windows 7 to nema nic spolocne. Detekcia funguje cez SPD (to prejde), ale pouzitelne su naozaj iba 2GB.
- TroubleMaker
- Používateľ
Problém bol v tom, že po pridaní FLX Noctui na CPU som zmenil obsadenie RAM v slotoch, čiže správne obsadenie pri 3 moduloch je YX XX (Y=voľný, X=obsadený) D0-D3. Problém je teda vyriešený, ďakujem za rady.
CENTER